10 leuke dingen die jij kunt doen in de herfstvakantie

Wauw, voor de eerste regio’s begint komend weekend gewoon de herfstvakantie al. De eerste vakantie van het schooljaar. Volgens mij belooft het best aardig weer te worden voor die eerste week. Zelf hebben we (wij vallen onder regio noord) pas een week later herfstvakantie. Vandaag heb ik alvast 10 leuke dingen die jij kunt doen in de herfstvakantie. Uiteraard hoef je er niet voor te wachten tot de herfstvakantie hoor!10 leuke dingen die jij kunt doen in de herfstvakantie

Nu Lize naar school gaat, worden de schoolvakanties ineens een stuk ‘echter’. Sinds ik niet meer studeer (en dat is laaaaaaaaaang geleden!) hielden we er eigenlijk nooit echt rekening mee. Dat hoefde ook niet, want op vakantie gaan buiten een schoolvakantie is echt een stuk goedkoper. Maar nu hebben we er wel mee te maken, en dat is eigenlijk ook best leuk. En nu Lize ouder wordt, is het ook leuker om samen echt dingen te doen. Mijn top 10:

1. Herfstslinger maken

Helemaal leuk voor dit seizoen: deze pompoenslinger! En het allerleukste is misschien nog wel dat je hier helemaal niet handig voor hoeft te zijn. Je hebt alleen een leuke kleur wol nodig en dan kun je al aan de slag. Ik moet zelf eens even op zolder neuzen om die van ons tevoorschijn te halen.

2. Pompoensoep maken

pompoensoep

Als je dan toch bezig bent met ‘pompoenen’ kun je net zo goed ‘even’ pompoensoep maken. Mijn recept is echt (net als punt 1) heel makkelijk om te doen. Het kost weinig tijd en is zo klaar. Leuk dus voor als je een keertje geen zin hebt om uitgebreid te koken. Oh, en als je extra veel maakt, kun je een portie invriezen en scheelt het binnenkort nog een keer koken!

3. Appelcake bakken

appelcake-met-caramel-en-chocola-12

Oh ja, het water loopt met spontaan in de mond. Vorig jaar maakte ik deze appelcake met caramel en chocola. En die was lekker! Hij vulde ook goed trouwens. Ik denk dat ik deze cake zelf binnenkort eens ga maken, maar dan zonder de chocola :-).

4. Paddenstoel haken

Paddenstoel haken (12)

Haak deze ontzettend gezellige herfsttafel. Mijn zusje Margot liet onlangs zien hoe je een paddenstoel kunt haken. Als je dus nog een dagje vrij hebt en je hebt geen zin om op pad te gaan, dan kun je hier wel eens leuk voor gaan zitten.

5. Wandel het kabouterpad

kabouterpad in ruurlo

Afgelopen zomer gingen wij naar Ruurlo om het kabouterpad te wandelen: een wandelroute van ongeveer 1,5 km in het kabouterbos in Ruurlo. Je gaat samen met Wouter Kabouter op pad: met een echte kaboutermuts en een boekje met verhalen kun je gaan wandelen. Dat is niet alleen in Ruurlo, via de site van Staatsbosbeheer kun je die op meerdere plekken in het land vinden. En dit is volgens mij extra leuk in de herfst, als je ook op zoek kunt naar paddenstoelen!

6. Koekjes bakken

red velvet cookies (25)

Nu ik dit plaatje zo bekijk, weet ik het zeker: het is echt veeeeeeeeeel te lang geleden dat ik koekjes heb gebakken! En deze (semi) red velvet koekjes staan hoog op mijn verlanglijstje.

7. Armbandjes maken

een armbandje punniken (21)

Nu het weer wat kouder wordt buiten is het best lekker om wat warms om je pols te dragen. Vorig jaar heb ik heel veel van deze gepunnikte (hahaha) armbandjes gemaakt. Ook niet zo heel moeilijk om te doen, en super leuk om cadeau te geven!

8 Bak een irish soda bread

irish soda bread

En als je dan in de vakantie nog een dagje lekker mag uitslapen, is er niks lekkerder dan versgebakken brood. Ik raad je aan om een keer een Irish Soda Bread te bakken. Met slechts 4 ingrediënten maak je een heerlijk brood!

9. Maak een lamp

zelf een lamp maken 27

Nu het ’s avonds toch echt vroeger donker begint te worden is het des te leuker als je mooie lampen in huis hebt hangen. Ik maakte deze lamp zelf en dat was helemaal niet moeilijk om te doen.

10. T-shirt stempelen

t-shirt stempelen diy 4

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om samen met je kids te doen? Ga dan een t-shirt bestempelen. Bij de Hema kun je bijvoorbeeld een effen shirt kopen (voor € 4,- geloof ik) en dan maak je er een unieke exemplaar van. Succes gegarandeerd!

Nog veel meer

Dit waren mijn 10 dingen. Uiteraard is er nog veel meer wat je kunt doen. Ga bijvoorbeeld eens met de stoomtrein, leer haken, als het lekker weer is buiten kun je op zoek gaan naar geocaches, leer gratis een vreemde taal, maak zelf parfum, of hou een Disney-marathon!

Heb ik je genoeg dingen te geven om te doen de komende tijd? Ik zie er zelf in ieder geval wel weer een aantal leuke dingen tussen staan!

Wat ga jij doen in de herfstvakantie?

xx
Loes

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

 

* De uitgelichte foto van de herfst is van Shutterstock.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *