Mijn favoriete Disneyfilms | TV

[:nl]favoriete disneyfilms

Als klein meisje keek ik al ontzettend graag naar Disneyfilms. De prinsessen, prachtige jurken en grappige figuren, er is eigenlijk maar weinig wat ik er niet leuk in vind. Sommige films heb ik echt eindeloos vaak gezien, en de liedjes kan ik dan ook vaak zowel in het Engels als in het Nederlands van voor naar achter (en weer terug) meezingen. Nu onze kleine meid weer wat groter wordt, komen de Disneyfilms ook weer uit de kast. En er komen gelukkig nog steeds genoeg leuke films bij om te kijken, dus we hoeven het niet alleen met de golden oldies te doen. Vandaag heb ik een lijstje gemaakt met mijn favoriete Disneyfilms. Overigens is deze lijst in willekeurige volgorde opgezet, want ik kan ECHT niet kiezen welke nou het allerleukst is!

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

Belle en het beest

belle en het beest

Het verhaal:
Belle is een pientere jonge vrouw die zich, in tegenstelling tot haar dorpsgenoten, meer interesseert voor boeken dan voor stoere mannen. Tot groot verdriet overigens van Gaston, een egocentrische met zichzelf ingenomen stoere kerel. Ieder meisje valt voor Gaston, maar hij valt voor Belle en die moet niks van hem weten. Belle’s vader is uitvinder en gaat met zijn uitvinding met paard en wagen op weg naar een tentoonstelling. Onderweg komt hij bij een spookachtig kasteel en wordt daar gevangen genomen door een vervaarlijk uitziend beest. Belle gaat naar haar vader op zoek en komt ook bij het kasteel.

Nieuwsgierig en bang loopt zij naar binnen, gadegeslagen door een Kandelaar en een Pendule. Niet kort daarna ontmoet ook Belle het verschrikkelijke beest. Zij biedt aan te blijven als haar vader wordt vrijgelaten en zo blijft Belle alleen en bang achter. Heel langzaam groeit een band tussen haar en Het Beest en komt Belle achter het donkere geheim van het kasteel en haar betoverde personeel. Dit betoverde personeel denkt dat Belle diegene is die de vloek die op het kasteel en haar bewoners rust, zal kunnen verbreken. Ondertussen probeert de vader van Belle de dorpelingen zover te krijgen Belle te bevrijden van het verschrikkelijke beest. Onder aanvoering van Gaston gaan de boze dorpelingen naar het kasteel om Belle te bevrijden en voor eens en altijd met Het Beest af te rekenen.

Dit is er 1 die we vroeger thuis vaak keken. Ik vind het in deze film zo ontzettend briljant dat de volledige inboedel van het kasteel ‘betoverd’ is en dus ook kan praten. Het zijn echte karaktertjes en die spreken me ontzettend aan. Verder vind ik de muziek in de film ook geweldig, zowel in het Nederlands als in het Engels (dat heb ik niet vaak, meestal vind ik het in het Engels leuker).

Jungle book

jungle book

Het verhaal:
Dit is één van de meest populaire Disney films ooit. Jungle Boek is een film vol zang, lol en avontuur in een levendig en kleurrijke wereld. Mowgli is een klein jongentje die opgevoed is door wolven in de jungle en hij wordt aangemoedigd door zijn vriend Bagneera, een wijze oude panter, om er op uit te gaan en de mensen wereld te ontdekken. Mowgli verzet zich en gaat er vandoor. Op zijn tocht naar de vrijheid ontmoet hij een nieuwe vrolijke vriend, Baloo de beer.

Ook dit is een film die wij vroeger heel vaak keken. Er zijn bepaalde stukken uit de film die ik helemaal op kan zeggen (erg he), en de liedjes zijn zo verschrikkelijk aanstekelijk (‘Wat je van beren leren kan…’). Ik vind het ontzettend prachtig om te zien hoe de verschillende dieren zo heerlijk karakteristiek worden neergezet.

Aladdin

aladdin

Het verhaal:
In het hart van een betoverde stad proberen een gewone jongen en zijn ondeugende aapje Abu om de vrijzinnige Prinses Jasmine uit handen van de boze tovenaar Jafar te redden. Aladdin’s leven verandert op slag wanneer hij over een wonderlamp wrijft, waaruit de vrolijke geest verschijnt die Aladdin kan veranderen in een echte prins. Maar Jafar en zijn grappenmakende papagaai Iago smachten óók naar de krachten van de lamp. Wil Aladdin hen verslaan en Jasmine’s hart veroveren, dan moet hij bewijzen dat hij in zijn hart een echte prins is!

Ook dit is er eentje die we vroeger vaak thuis keken. Inmiddels heb ik ‘m met dochterlief ook bekeken en ook hier vind ik de muziek weer zo ontzettend leuk! Het verhaal is leuk, ik vind het personage Aladdin erg leuk, en Jasmine is niet zo’n typische Disneyprinses met roze jurk (voor de afwisseling ook leuk).

De kleine zeemeermin

de kleine zeemeermin

Het verhaal:
Ariel, de altijd lachende zeemeermin is totaal gefascineerd door de mensen die boven water leven. Haar vader beveelt haar om op te passen voor de mensen en er bij weg te blijven. Op een stormachtige dag red Ariel een knappe prins die in zee is gevallen. Ze is vastbesloten om ook een mens te worden en ze gaat met de heks Ursula in overleg om haar vinnen in een paar mooie benen te veranderen. Met haar vrienden aan haar zij moet Ariel proberen de liefde van de prins te veroveren…

Nog zo’n fijne meezinger van vroeger. Ik geloof dat we van deze film zelfs een cassettebandje met liedjes hadden, die dan ook in de auto werd gedraaid (‘Les poissons, les poissons, hihihi hohoho, met een hakmes snij ik ze in twee’…). Onze kleine meid vind dit een geweldige film. Als ze later groot is, wil ze ook graag zeemeermin worden (hihi), en haar zeemeerminbarbie is echt favoriet. Ik vind de personages in deze film weer prachtig neergezet, en vind het nog steeds een feest om naar te kijken.

De leeuwenkoning

de leeuwenkoning

Het verhaal:
Deze onvergetelijke Disney-klassieker volgt de avonturen van Simba, de zoon van leeuwenkoning Mufasa. Simba is een leeuwenwelp die niet kan wachten om zelf koning te worden. Terwijl Simba geniet van een onbezorgde jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt zijn oom Scar samen met een groep hyena’s snode plannen. Hij wil zowel Mufasa als Simba uit de weg ruimen en zo zelf de macht grijpen.

Helemaal alleen in de woestijn moet Simba zien te overleven, maar al snel komt hij het hilarische stokstaartje Timon en zijn hartelijke vriend Pumbaa het wrattenzwijn tegen. Samen gaan ze een zorgenloos leven tegemoet, ofwel “Hakuna Matata”.

Dit verhaal waarin moed, loyaliteit en hoop samen komen, maken dit een tijdloos en overgetelijk verhaal voor alle leeftijden.

Ik kan me nog herinneren dat vrienden van mijn ouders (voor mij) voor het eerst zo’n dolby surround set kregen, en toen de Leeuwenkoning op zetten. Het was net of we ook in die woestijn stonden, zo denderde het geluid om ons heen. Hakuna Matata vind ik een prachtige levensles, en ook hier heeft Disney weer geweldige personages neergezet.

Finding nemo

finding nemo

Het verhaal:
Coral en Marlin zijn twee verliefde clownvissen in het Great Barrier Reef nabij Australië, die zich voorbereiden op hun aanstaande ouderschap. Maar liefst 400 eitjes zullen uitkomen. Één naam voor de nakomelingen heeft Coral ook al; Nemo. Het geluk wordt wreed verstoord als Coral slachtoffer wordt van een hongerige roofvis. En zo blijft Marlin alleen achter met nog één eitje….
De avontuurlijke jonge Nemo woont samen met zijn overbezorgde vader Marlin in een anemoon bij het Great Barrier Reef. Vandaag gaat Nemo voor het eerst naar school. Op deze eerste dag gaan Nemo en zijn schoolvriendjes op excursie naar het einde van het koraalrif. De vriendjes van Nemo doen wie het verste over het koraalrif durft te gaan en natuurlijk wil de een niet voor de ander onderdoen.

Maar niet Nemo, want zijn vader heeft hem verboden naar open water te gaan. Als de overbezorgde Marlin bij het rif komt, geeft hij Nemo stevig op zijn kop. Uit opstandig gedrag gaat Nemo nu juist wel naar het open water en komt zo vlak bij een vissersboot. Voordat Nemo en Marlin erg hebben wat er gebeurd, is Nemo gevangen genomen door een duiker en verdwijnt uit het zicht van Marlin. Ten einde raad probeert Marlin de boot bij te houden, maar het is tevergeefs.
Nemo komt terecht in een zeeaquarium van een tandarts in Sydney. Door de aanwezige vissen wordt Nemo liefdevol opgevangen.

Zal zijn vader hem ooit vinden? Nemo kan niet in het aquarium blijven, dus de andere vissen willen hem helpen te ontsnappen. Ondertussen krijgt vader Marlin bij het zoeken naar Nemo hulp van Dory, een lieve maar nogal vergeetachtige blauwe vis. Het wordt een onvergetelijke zoektocht, waarin Marlin en Dory oog in oog komen te staan met een heleboel te gekke zeebewoners: vegetarische haaien, enorme schildpadden, hypnotiserende kwallen, hongerige zeemeeuwen en nog veel meer.

Tijdens mijn studie kwam deze film van Nemo uit. Ik heb de DVD toen gekocht, en eindeloos vaak gekeken. Ik vond dit zo’n geweldige film toen! De babyschildpadjes vond ik wel mijn favoriete personages, maar Nemo blijft ook favoriet. Bij zwemluiers kon je ooit zo’n opblaas-Nemo krijgen en inmiddels kent dochterlief hem dus ook. Ze vindt de film ook leuk om te kijken en ik lach dan vrolijk op de bank mee.

Wall-E

wall e

Het verhaal:
Na honderden (700) eenzame jaren doen waarvoor hij bedoeld was – het schoonhouden van de aarde – ontdekt WALL-E (afkorting voor Wijdverspreid Afval Lading Losser E-type) een nieuw doel in zijn leven (naast het verzamelen van knick-knacks) wanneer hij een glanzende zoekrobot ontmoet genaamd EVE. EVE komt erachter dat WALL-E onbewust op de sleutel naar de toekomst van de aarde is gestuit, en racet het heelal in om haar bevindingen te vertellen aan de mensen (die al tijden vurig wachten op het moment dat ze te horen krijgen dat het weer veilig genoeg is om terug te keren naar de aarde.

In de tussentijd reist WALL-E EVE achterna en beginnen ze aan een van de meest opwindende en fantasierijke avonturen aller tijden op het grote scherm. Ga mee met WALL-E op zijn ongewone reis door het futuristische heelal, de toekomst die er moderner uitziet dan je het je ooit had kunnen voorstellen.

Ik weet niet meer precies waar ik was toen deze film uit kwam, maar ik wel dat ik helemaal vertederd was door het personage Wall-E. Ik heb heel veel ‘aaaaahhh’ en ‘ooooohhh’ geroepen tijdens het kijken van deze film, haha. Helemaal toen EVE in the picture kwam. Het zijn ook gewoon uberschattige robotjes, kan er niet veel meer van maken. Ik denk trouwens dat ik deze met dochterlief nog niet ga kijken, want heb zo’n idee dat dit niet haar favoriete film gaat worden.

Frozen

frozen

Het verhaal:
Elsa en haar jongere zusje Anna  zijn beide prinsessen en vanaf jongs af aan onafscheidelijk. Elsa heeft een magische gave waardoor zij sneeuw en ijs uit het niks naar voren kan toveren, en in elke vorm die ze wil. ’s Nachts gaan Elsa en Anna stiekem spelen en hebben ze de grootste speelpret met elkaar. Plotseling gaat het echter mis en raakt Anna gewond. Anna kan alleen genezen worden door alle herinneringen van de gave van Elsa te wissen uit haar geheugen. Elsa moet vervolgens haar gave voor iedereen verborgen houden om nieuwe ongelukken te voorkomen. Elsa sluit zich daarom op in haar kamer en wil met niemand contact meer, ook niet meer met haar zusje. Alle deuren van het kasteel worden gesloten en gaan niet meer open.

Als ze ouder worden overlijden de ouders en moet Elsa openbaar gekroond worden. Voor één dag gaan alle deuren van het kasteel open en kan iedereen kennis maken met de zusjes. Anna is dolblij maar Elsa is doodsbang dat iedereen achter haar gave komt. Wanneer Anna dolverliefd wordt en vervolgens wilt trouwen, vraagt ze haar zusje Elsa voor een zegening van hun huwelijk. Wanneer Elsa deze ter bescherming niet geeft, komt het tot een confrontatie tussen de zusjes. Als Anna bij haar zus Elsa doordramt voor uitleg voor al die jaren van opsluiting, ontploft Elsa en laat ze per ongeluk haar gave aan iedereen zien. Met alle gevolgen van dien…

Ik wist eigenlijk helemaal niet hoe leuk deze film was, tot een vriendin me er op wees. Toen ben ik ‘m gaan kijken en sindsdien staat hij ab-so-luut in mijn lijstje met favorieten .Ik vind het super dat het verhaal zich afspeelt in een Scandinavisch ‘land’. De hele sfeer van de film is zo heerlijk Scandinavisch en dat vind ik echt prachtig. Daarnaast zit er ontzettend veel humor in de film en ook hier zijn de personages gewoon weer ontzettend leuk neergezet.

De muziek is geweldig (dochterlief zingt de hele dag ‘lettitooooo, lettitooooooo!!!’, haha) en de jurken in de film zijn helemaal geweldig. Hier in huis loopt dus een klein meisje in een Anna-jurk rond en eigenlijk wil ze ook nog wel graag een Elsa-jurk. En haar haar moet ik een Elsa-vlecht (zo een die schuin over 1 schouder loopt). En het komische is: ik snap het allemaal, want ik vind het allemaal net zo prachtig!

Zo, en dat is mijn lijstje met favoriete Disneyfilms. Wat zijn jouw favoriete Disneyfilms en waarom? Ik ben benieuwd!

xx
Loes[:en]disney films

Als klein meisje keek ik al ontzettend graag naar Disneyfilms. De prinsessen, prachtige jurken en grappige figuren, er is eigenlijk maar weinig wat ik er niet leuk in vind. Sommige films heb ik echt eindeloos vaak gezien, en de liedjes kan ik dan ook vaak zowel in het Engels als in het Nederlands van voor naar achter (en weer terug) meezingen. Nu onze kleine meid weer wat groter wordt, komen de Disneyfilms ook weer uit de kast. En er komen gelukkig nog steeds genoeg leuke films bij om te kijken, dus we hoeven het niet alleen met de golden oldies te doen. Vandaag heb ik een lijstje gemaakt met mijn favoriete Disneyfilms. Overigens is deze lijst in willekeurige volgorde opgezet, want ik kan ECHT niet kiezen welke nou het allerleukst is!

Belle en het beest

belle en het beest

Het verhaal:
Belle is een pientere jonge vrouw die zich, in tegenstelling tot haar dorpsgenoten, meer interesseert voor boeken dan voor stoere mannen. Tot groot verdriet overigens van Gaston, een egocentrische met zichzelf ingenomen stoere kerel. Ieder meisje valt voor Gaston, maar hij valt voor Belle en die moet niks van hem weten. Belle’s vader is uitvinder en gaat met zijn uitvinding met paard en wagen op weg naar een tentoonstelling. Onderweg komt hij bij een spookachtig kasteel en wordt daar gevangen genomen door een vervaarlijk uitziend beest. Belle gaat naar haar vader op zoek en komt ook bij het kasteel. Nieuwsgierig en bang loopt zij naar binnen, gadegeslagen door een Kandelaar en een Pendule. Niet kort daarna ontmoet ook Belle het verschrikkelijke beest. Zij biedt aan te blijven als haar vader wordt vrijgelaten en zo blijft Belle alleen en bang achter. Heel langzaam groeit een band tussen haar en Het Beest en komt Belle achter het donkere geheim van het kasteel en haar betoverde personeel. Dit betoverde personeel denkt dat Belle diegene is die de vloek die op het kasteel en haar bewoners rust, zal kunnen verbreken. Ondertussen probeert de vader van Belle de dorpelingen zover te krijgen Belle te bevrijden van het verschrikkelijke beest. Onder aanvoering van Gaston gaan de boze dorpelingen naar het kasteel om Belle te bevrijden en voor eens en altijd met Het Beest af te rekenen.

Dit is er 1 die we vroeger thuis vaak keken. Ik vind het in deze film zo ontzettend briljant dat de volledige inboedel van het kasteel ‘betoverd’ is en dus ook kan praten. Het zijn echte karaktertjes en die spreken me ontzettend aan. Verder vind ik de muziek in de film ook geweldig, zowel in het Nederlands als in het Engels (dat heb ik niet vaak, meestal vind ik het in het Engels leuker).

Jungle book

jungle book

Het verhaal:
Dit is één van de meest populaire Disney films ooit. Jungle Boek is een film vol zang, lol en avontuur in een levendig en kleurrijke wereld. Mowgli is een klein jongentje die opgevoed is door wolven in de jungle en hij wordt aangemoedigd door zijn vriend Bagneera, een wijze oude panter, om er op uit te gaan en de mensen wereld te ontdekken. Mowgli verzet zich en gaat er vandoor. Op zijn tocht naar de vrijheid ontmoet hij een nieuwe vrolijke vriend, Baloo de beer.

Ook dit is een film die wij vroeger heel vaak keken. Er zijn bepaalde stukken uit de film die ik helemaal op kan zeggen (erg he), en de liedjes zijn zo verschrikkelijk aanstekelijk (‘Wat je van beren leren kan…’). Ik vind het ontzettend prachtig om te zien hoe de verschillende dieren zo heerlijk karakteristiek worden neergezet.

Aladdin

aladdin

Het verhaal:
In het hart van een betoverde stad proberen een gewone jongen en zijn ondeugende aapje Abu om de vrijzinnige Prinses Jasmine uit handen van de boze tovenaar Jafar te redden. Aladdin’s leven verandert op slag wanneer hij over een wonderlamp wrijft, waaruit de vrolijke geest verschijnt die Aladdin kan veranderen in een echte prins. Maar Jafar en zijn grappenmakende papagaai Iago smachten óók naar de krachten van de lamp. Wil Aladdin hen verslaan en Jasmine’s hart veroveren, dan moet hij bewijzen dat hij in zijn hart een echte prins is!

Ook dit is er eentje die we vroeger vaak thuis keken. Inmiddels heb ik ‘m met dochterlief ook bekeken en ook hier vind ik de muziek weer zo ontzettend leuk! Het verhaal is leuk, ik vind het personage Aladdin erg leuk, en Jasmine is niet zo’n typische Disneyprinses met roze jurk (voor de afwisseling ook leuk).

De kleine zeemeermin

de kleine zeemeermin

Het verhaal:
Ariel, de altijd lachende zeemeermin is totaal gefascineerd door de mensen die boven water leven. Haar vader beveelt haar om op te passen voor de mensen en er bij weg te blijven. Op een stormachtige dag red Ariel een knappe prins die in zee is gevallen. Ze is vastbesloten om ook een mens te worden en ze gaat met de heks Ursula in overleg om haar vinnen in een paar mooie benen te veranderen. Met haar vrienden aan haar zij moet Ariel proberen de liefde van de prins te veroveren…
Nog zo’n fijne meezinger van vroeger. Ik geloof dat we van deze film zelfs een cassettebandje met liedjes hadden, die dan ook in de auto werd gedraaid (‘Les poissons, les poissons, hihihi hohoho, met een hakmes snij ik ze in twee’…). Onze kleine meid vind dit een geweldige film. Als ze later groot is, wil ze ook graag zeemeermin worden (hihi), en haar zeemeerminbarbie is echt favoriet. Ik vind de personages in deze film weer prachtig neergezet, en vind het nog steeds een feest om naar te kijken.

De leeuwenkoning

de leeuwenkoning

Het verhaal:
Deze onvergetelijke Disney-klassieker volgt de avonturen van Simba, de zoon van leeuwenkoning Mufasa. Simba is een leeuwenwelp die niet kan wachten om zelf koning te worden. Terwijl Simba geniet van een onbezorgde jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt zijn oom Scar samen met een groep hyena’s snode plannen. Hij wil zowel Mufasa als Simba uit de weg ruimen en zo zelf de macht grijpen.

Helemaal alleen in de woestijn moet Simba zien te overleven, maar al snel komt hij het hilarische stokstaartje Timon en zijn hartelijke vriend Pumbaa het wrattenzwijn tegen. Samen gaan ze een zorgenloos leven tegemoet, ofwel “Hakuna Matata”.

Dit verhaal waarin moed, loyaliteit en hoop samen komen, maken dit een tijdloos en overgetelijk verhaal voor alle leeftijden.

Ik kan me nog herinneren dat vrienden van mijn ouders (voor mij) voor het eerst zo’n dolby surround set kregen, en toen de Leeuwenkoning op zetten. Het was net of we ook in die woestijn stonden, zo denderde het geluid om ons heen. Hakuna Matata vind ik een prachtige levensles, en ook hier heeft Disney weer geweldige personages neergezet.

Finding nemo

finding nemo

Het verhaal:
Coral en Marlin zijn twee verliefde clownvissen in het Great Barrier Reef nabij Australië, die zich voorbereiden op hun aanstaande ouderschap. Maar liefst 400 eitjes zullen uitkomen. Één naam voor de nakomelingen heeft Coral ook al; Nemo. Het geluk wordt wreed verstoord als Coral slachtoffer wordt van een hongerige roofvis. En zo blijft Marlin alleen achter met nog één eitje….
De avontuurlijke jonge Nemo woont samen met zijn overbezorgde vader Marlin in een anemoon bij het Great Barrier Reef. Vandaag gaat Nemo voor het eerst naar school. Op deze eerste dag gaan Nemo en zijn schoolvriendjes op excursie naar het einde van het koraalrif. De vriendjes van Nemo doen wie het verste over het koraalrif durft te gaan en natuurlijk wil de een niet voor de ander onderdoen. Maar niet Nemo, want zijn vader heeft hem verboden naar open water te gaan. Als de overbezorgde Marlin bij het rif komt, geeft hij Nemo stevig op zijn kop. Uit opstandig gedrag gaat Nemo nu juist wel naar het open water en komt zo vlak bij een vissersboot. Voordat Nemo en Marlin erg hebben wat er gebeurd, is Nemo gevangen genomen door een duiker en verdwijnt uit het zicht van Marlin. Ten einde raad probeert Marlin de boot bij te houden, maar het is tevergeefs.
Nemo komt terecht in een zeeaquarium van een tandarts in Sydney. Door de aanwezige vissen wordt Nemo liefdevol opgevangen. Zal zijn vader hem ooit vinden? Nemo kan niet in het aquarium blijven, dus de andere vissen willen hem helpen te ontsnappen. Ondertussen krijgt vader Marlin bij het zoeken naar Nemo hulp van Dory, een lieve maar nogal vergeetachtige blauwe vis. Het wordt een onvergetelijke zoektocht, waarin Marlin en Dory oog in oog komen te staan met een heleboel te gekke zeebewoners: vegetarische haaien, enorme schildpadden, hypnotiserende kwallen, hongerige zeemeeuwen en nog veel meer.

Tijdens mijn studie kwam deze film van Nemo uit. Ik heb de DVD toen gekocht, en eindeloos vaak gekeken. Ik vond dit zo’n geweldige film toen! De babyschildpadjes vond ik wel mijn favoriete personages, maar Nemo blijft ook favoriet. Bij zwemluiers kon je ooit zo’n opblaas-Nemo krijgen en inmiddels kent dochterlief hem dus ook. Ze vindt de film ook leuk om te kijken en ik lach dan vrolijk op de bank mee.

Wall-E

wall e

Het verhaal:
Na honderden (700) eenzame jaren doen waarvoor hij bedoeld was – het schoonhouden van de aarde – ontdekt WALL-E (afkorting voor Wijdverspreid Afval Lading Losser E-type) een nieuw doel in zijn leven (naast het verzamelen van knick-knacks) wanneer hij een glanzende zoekrobot ontmoet genaamd EVE. EVE komt erachter dat WALL-E onbewust op de sleutel naar de toekomst van de aarde is gestuit, en racet het heelal in om haar bevindingen te vertellen aan de mensen (die al tijden vurig wachten op het moment dat ze te horen krijgen dat het weer veilig genoeg is om terug te keren naar de aarde. In de tussentijd reist WALL-E EVE achterna en beginnen ze aan een van de meest opwindende en fantasierijke avonturen aller tijden op het grote scherm. Ga mee met WALL-E op zijn ongewone reis door het futuristische heelal, de toekomst die er moderner uitziet dan je het je ooit had kunnen voorstellen.

Ik weet niet meer precies waar ik was toen deze film uit kwam, maar ik wel dat ik helemaal vertederd was door het personage Wall-E. Ik heb heel veel ‘aaaaahhh’ en ‘ooooohhh’ geroepen tijdens het kijken van deze film, haha. Helemaal toen EVE in the picture kwam. Het zijn ook gewoon uberschattige robotjes, kan er niet veel meer van maken. Ik denk trouwens dat ik deze met dochterlief nog niet ga kijken, want heb zo’n idee dat dit niet haar favoriete film gaat worden.

Frozen

frozen

Het verhaal:
Elsa en haar jongere zusje Anna  zijn beide prinsessen en vanaf jongs af aan onafscheidelijk. Elsa heeft een magische gave waardoor zij sneeuw en ijs uit het niks naar voren kan toveren, en in elke vorm die ze wil. ’s Nachts gaan Elsa en Anna stiekem spelen en hebben ze de grootste speelpret met elkaar. Plotseling gaat het echter mis en raakt Anna gewond. Anna kan alleen genezen worden door alle herinneringen van de gave van Elsa te wissen uit haar geheugen. Elsa moet vervolgens haar gave voor iedereen verborgen houden om nieuwe ongelukken te voorkomen. Elsa sluit zich daarom op in haar kamer en wil met niemand contact meer, ook niet meer met haar zusje. Alle deuren van het kasteel worden gesloten en gaan niet meer open. Als ze ouder worden overlijden de ouders en moet Elsa openbaar gekroond worden. Voor één dag gaan alle deuren van het kasteel open en kan iedereen kennis maken met de zusjes. Anna is dolblij maar Elsa is doodsbang dat iedereen achter haar gave komt. Wanneer Anna dolverliefd wordt en vervolgens wilt trouwen, vraagt ze haar zusje Elsa voor een zegening van hun huwelijk. Wanneer Elsa deze ter bescherming niet geeft, komt het tot een confrontatie tussen de zusjes. Als Anna bij haar zus Elsa doordramt voor uitleg voor al die jaren van opsluiting, ontploft Elsa en laat ze per ongeluk haar gave aan iedereen zien. Met alle gevolgen van dien…

Ik wist eigenlijk helemaal niet hoe leuk deze film was, tot een vriendin me er op wees. Toen ben ik ‘m gaan kijken en sindsdien staat hij ab-so-luut in mijn lijstje met favorieten .Ik vind het super dat het verhaal zich afspeelt in een Scandinavisch ‘land’. De hele sfeer van de film is zo heerlijk Scandinavisch en dat vind ik echt prachtig. Daarnaast zit er ontzettend veel humor in de film en ook hier zijn de personages gewoon weer ontzettend leuk neergezet. De muziek is geweldig (dochterlief zingt de hele dag ‘lettitooooo, lettitooooooo!!!’, haha) en de jurken in de film zijn helemaal geweldig. Hier in huis loopt dus een klein meisje in een Anna-jurk rond en eigenlijk wil ze ook nog wel graag een Elsa-jurk. En haar haar moet ik een Elsa-vlecht (zo een die schuin over 1 schouder loopt). En het komische is: ik snap het allemaal, want ik vind het allemaal net zo prachtig!

Zo, en dat is mijn lijstje met favoriete Disneyfilms. Wat zijn jouw favoriete Disneyfilms en waarom? Ik ben benieuwd!

xx
Loes[:]

5 Reacties

 1. 31 mei 2016 / 06:45

  Oooh wat leuk om op een rijtje te zien. Vroeger keek ik Nemo altijd, maar van Frozen ben ik stiekem toch ook wel fan!

  • Loes
   Auteur
   31 mei 2016 / 13:34

   Haha Thanks ^-^, ik vind ze allebei echt super leuk!

 2. Margot
  31 mei 2016 / 18:59

  Ik ben natuurlijk helemaal fan van Winnie the Pooh. Maar de aristokatten is ook een erg leuke film! Mocht je wat willen lenen, dan laat maar weten!

  • Loes
   Auteur
   1 juni 2016 / 11:05

   Haha, ja Winnie the Pooh!!! Die mist nog in het rijtje. Ik vond de Artiskatten ook wel grappig, maar niet leuk genoeg voor in mijn lijstje. Ik heb beide films overigens wel in huis (lang leve de popcorn :)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *