10 dingen die ik leuk vind aan de herfst

Sinds vorige week is het officieel herfst. En vandaag voelt het ook echt als herfst: het regent en het is koud(er). Je kunt er dus niet meer omheen, de herfst is echt begonnen. En eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg. Ik ben niet echt gemaakt voor die zwoele zomertemperaturen van 30 graden en ben dus eigenlijk best wel blij dat dat weer voorbij is. Ieder seizoen heeft zo z’n charme en ik probeer daar ook heel bewust van te genieten. Om je een handje te helpen, heb ik dus 10 dingen die ik leuk vind aan de herfst voor je op een rijtje gezet.

dingen die ik leuk vind aan de herfst

10 dingen die ik leuk vind aan de herfst

1. Je mag de hele dag een sjaal om.

Dat is misschien wel het allerfijnste: je kunt de hele dag een sjaal om. Wat dat betreft is de herfst misschien wel mijn favoriete seizoen: ik vind dat echt zo heerlijk, een sjaal om je hals. Het voelt zo cosy en lekker warm.

2. We kunnen pompoensoep eten!

Hier liggen een paar pompoenen in de tuin, voor de sier, maar je kunt ze uiteraard ook gebruiken om soep van te maken. Jaren geleden schreef ik dit recept, wat we nog steeds gebruiken (maar dan zonder ui tegenwoordig).

3. De kaarsjes in huis kunnen aan

Dat vind ik dus ook echt zo gezellig, dat de kaarsjes weer aan kunnen. Het liefst stook ik overigens geurkaarsjes, die helpen om de geurtjes van het koken uit huis te krijgen. Vorig jaar ontdekte ik iets ‘nieuws’, namelijk Woodwick kaarsen. Dit zijn kaarsen met een  houten lont. De houten lont zorgt ervoor dat de kaars gezellig knispert, een soort van mini haardvuurtje!

4. De stoelverwarming in de auto kan weer aan (jeej!)

Lederen bekleding in de auto kan best koud zijn als de temperatuur buiten daalt. Dan is het heerlijk om de stoelverwarming aan te zetten, ook voor je rug!

5. We mogen weer stamppot eten

Niet dat het niet kan in andere seizoenen, maar in de zomer vind ik stamppot toch echt wel een stuk minder lekker. Mijn favoriet is stamppot rauwe andijvie. Hoewel ik hutspot, zuurkool, andijvie en zelfs hete bliksem (met appetjes) heel erg lekker vind!

6. Paddenstoelen zoeken

We kunnen weer op zoek naar rood met witte stippen! Als het niet al te hard regent, dan vind ik het heerlijk om in het bos op zoek te gaan naar paddenstoelen. Gelukkig hebben wij een bos op loopafstand van ons huis en kunnen we dus heel Corona-proof wandelen en op zoek naar alles wat bij de herfst hoort.

7. Mijn mooie regenlaarzen kunnen weer aan

Alweer 2 jaar geleden liep ik bij Tuincentrum Borhuis in Deurningen tegen de geweldige regenlaarzen (wellies) van Joules aan. Die worden dus ook gewoon in maat 42 verkocht! Inmiddels heb ik 2 paar: een paar hoge en een paar enkellaarzen en ik ben er zo blij mee! Ze zijn iets duurder dan ‘gewone’ regenlaarzen, maar ze lopen heerlijk en zijn ook nog eens prachtig. Als ze versleten zijn, ga ik weer voor Joules.

dingen die ik leuk vind aan de herfst

8. Het donzen dekbed mag weer op bed

Afgelopen zomer hebben we een nieuw dekbed gekocht, van bamboe. Wij hebben een heel warm huis en ons donzen dekbed was echt veel en veel te heet. Inmiddels merk ik dus echt verschil, in het feit dat het bamboedekbed echt een heel stuk koeler is. Nu mag het donzen dekbed dus weer op bed, dat voelt zo lekker.

9. De bladeren van de bomen kleuren zo prachtig

Op Instagram zie ik al de mooiste foto’s voorbij komen uit alle hoeken van de wereld. Foto’s van de bomen in allerlei prachtige herfstkleuren. Dat vind ik echt zo mooi aan de herfst: dat de hele wereld een andere kleur krijgt.

10. De sloffen mogen weer aan

In de zomer loop ik het liefst de hele dag op teenslippers. Lekker koel aan de voeten en als je ergens bent waar ‘iets met water’ is, dan maakt dat ook niet uit. Inmiddels zijn mijn teenslippers echt te koud, en ik ben dus enorm blij dat de sloffen weer aan kunnen. Zelf ben ik nog op zoek naar nieuwe, en mijn criterium voor dit jaar is dat ze een harde zool moeten hebben (die waterdicht is).

En stiekem nog 1 ding: Je mag weer pepernoten eten (die ik tegen de tijd dat Sinterklaas komt ook wel weer zat ben hoor, maar hé, die golfbewegingen in zo’n jaar, heerlijk!).

Ik wil met dit lijstje niet zeggen dat ik blij ben dat de zomer voorbij is, maar ik probeer gewoon te genieten van de verschillende seizoenen. Embrace the seasons, zeg maar!

Wat vind jij het leukst aan de herfst? Laat het weten in de comments!

xx
Loes

 
Dit artikel kwam in (vereenvoudigde versie) in 2016 online. Ik heb het herschreven voor 2020. 
Tevens worden in dit artikel affiliate links gebruikt. Zie voor meer info mijn disclaimer

2 Reacties

 1. 22 september 2016 / 13:13

  Het leukste aan de herfst vind ik de fijne herfstwandelingen die kunt maken door de prachtige gekleurde natuur! Al die mooie kleuren van de blaadjes vind ik zó mooi. 🙂 Daarnaast worden de avonden in de herfst altijd weer zo lekker knus. Ook fijn!

  • Loes
   Auteur
   22 september 2016 / 19:32

   Ja, dat ben ik ook helemaal met je eens. Zo prachtig om te zien hoe de bomen allemaal verschillend veranderen! En dat knusse, dat vind ik ook zo heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *