Froggit: genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020

Begin vorige maand schreef ik al over de verkiezing voor Speelgoed van het Jaar 2020, waarvoor je kunt stemmen sinds 9 september. Inmiddels zijn wij een tijdje aan het spelen met het genomineerde spel Froggit: een spel van SmartGames wat je met 2 tot 6 spelers kunt spelen in 2 niveaus. Wij kenden SmartGames van de spelletjes die je voornamelijk alleen kunt spelen, die zijn hier in huis een groot succes. Froggit is dus een familiespel, en daar waren we ontzettend benieuwd naar!

Froggit speelgoed van het jaar 2020

Froggit: een familiespel met 2 niveaus

Zoals ik zei kenden wij SmartGames eigenlijk alleen van de spelletjes die je in je eentje kunt spelen. Vorig jaar reviewden we dus Smart Farmer en sindsdien zijn er een flink aantal van die doosjes bij in de speelgoedkast gekomen. Vooral toen de kids in het voorjaar door de Coronamaatregelen niet naar school mochten hebben we ze gebruikt. Pepijn zat in groep 1 en had eigenlijk weinig ‘huiswerk’ (buiten heel veel knutselen). En om er voor te zorgen dat hij zijn zus uit groep 3 niet teveel van het werk zou houden had hij zijn eigen taakbrief, met een aantal van die spelletjes er op. Werkte super! Toen ik dus zag dat Froggit een gezelschapsspel was, was ik direct benieuwd naar hoe het zou zijn.

Je kunt het spel spelen met 2 – 6 spelers en het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.  Het doel van het spel is eigenlijk heel simpel: je moet als eerste je kikkers aan de overkant van de vijver zien te krijgen. Dat proberen de andere spelers ook te doen en de eerste die het lukt, is de winnaar. Onderweg kun je gehinderd worden door andere kikkers of je kunt ‘opgegeten’ worden door de vis, waardoor je kikker opnieuw moet proberen om de vijver over te steken. Het spel kan gespeeld worden op 2 niveaus: junior en expert, afhankelijk van de leeftijd van de spelers (of hoe vaak je het gespeeld hebt).

Speelgoed van het jaar-verkiezing

Froggit is genomineerd in de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, in de categorie 6-7 jaar. De vakjury heeft leuk ‘commentaar’ op dit spel: het is goed om de frustratietolerantie te verbeteren. En dat is ook echt zo: hoe vervelend is het als je bijna aan de overkant bent, je kikker wordt opgegeten door de vis en weer opnieuw moet beginnen?

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is al meer dan 45 jaar een begrip. Een vakjury, die bestaat uit een pedagoog, journalist, influencer en experts uit de speelgoedbranche speelden een aantal dagen samen met het meest uiteenlopende speelgoed en spellen. Vervolgens nomineerden zijn uit de inzendingen het beste speelgoed en de leukste spellen, verdeeld over 7 leeftijdscategorieën. Sinds 9 september kun je stemmen, tot en met 1 november. Op 4 november worden dan de winnaars bekend gemaakt.

Ben je benieuwd welk speelgoed is genomineerd in de verschillende categorieën? Onderstaand lijstje geeft de link naar de site van Verkiezing Speelgoed van het Jaar weer, zodat je alle bijbehorende informatie kunt vinden.

Stem & Win Speelgoed is het motto. Wie gaat zijn stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt  op mooie prijzen. Op 6 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Wat vinden wij van Froggit?

Pepijn zijn lievelingsdier is een kikker en toen dit spel uit de doos werd gehaald werden zijn ogen heel erg groot: wat een verrassing dat er een spel met kikkers is! Uiteraard moesten we het spel direct spelen en we vinden het fijn dat er 2 verschillende moeilijkheidsniveaus zijn. Met de kinderen (7 en 5) hebben we tot nu toe alleen nog maar het makkelijke niveau gespeeld. Overigens kunnen ze niet wachten om het een niveautje hoger te spelen, alleen al omdat de kleine kikkers dan op de rug van de grote kikkers ‘mogen’.

We hebben de spelregels wel even een paar keer moeten lezen, maar uiteindelijk hebben we in de gaten hoe het werkt. Waren het de eerste keren met spelen nog papa of mama die wonnen, na een paar keer heeft Pepijn het spel door en pakt hij steeds de winst. Ook vriendjes en vriendinnetjes spelen mee en we hebben zelfs al een keer alle 6 de plekken kunnen gebruiken. Het spel kan snel genoeg gespeeld worden om ook voor jonge kinderen interessant te blijven (ongeveer 15 minuten bij ons) en ondanks dat het spel geschikt is vanaf 6 jaar, wint onze 5-jarige dus steeds.

Froggit speelgoed van het jaar

De kikkers zijn ook helemaal geweldig om andere dingen mee te doen en vaak blijven de kikkers na het spelletje nog even op tafel om mee te spelen. Ze voelen ook zo lekker aan!

Wat ons betreft dus een goede kanshebber om de verkiezing te winnen in zijn categorie.

Praktische informatie over Froggit

Nog even alle zaken rondom Froggit op een rij:

  • Gezelschapsspel met 2 niveaus: junior of expert
  • Froggit is officieel geschikt voor kinderen van 6 jaar of ouder, maar onze (slimme) 5-jarige speelt het ook zo mee
  • Je kunt Froggit spelen met 2 tot en met 6 spelers
  • Het spel duurt ongeveer 20 minuten
  • Stemmen op de Verkiezing Speelgoed van het Jaar kan tot en met 1 november 2020

Froggit is o.a. te koop bij Bol.com en kost op moment van schrijven (oktober 2020) € 29.99.

Ken jij SmartGames al? En lijkt het je ook leuk om Froggit te spelen?

xx
Loes

Froggit is ons aangeboden door de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Daarnaast bevat dit artikel een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

 

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *