Smart Farmer | Verkiezing Speelgoed van het jaar

Samen spelen is belangrijk. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar eigenlijk ook voor volwassenen. Samen spelen verbindt, helpt bij de sociaal/emotionele ontwikkeling, het helpt bij het onwikkelen van vaardigheden en motoriek. Maar ook stimuleert spelen om niet op te geven. Ieder jaar komen er weer veel nieuwe items op de markt. Voor (groot)ouders niet altijd makkelijk om te kiezen welk speelgoed je selecteert voor je (klein)kind. Daarom wordt ieder jaar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar gehouden, om je te helpen kiezen.

Verkiezing Speelgoed van het jaar

Wanneer je op zoek gaat naar speelgoed voor je (klein)kind, zijn er een boel dingen waar je rekening mee moet (kunt) houden. Is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesses van je kind? Gaat het speelgoed niet snel kapot? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Al deze punten worden door een vakjury meegenomen in de beoordeling voor de verkiezing.

Verkiezing speelgoed van het jaar

De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging van verschillende disciplines: jounalisten, bloggers, inkopers en speelgoeddeskundigen, onwtikkelingspsychologen en pedagogen. Zij kiezen speelgoed in meerdere leeftijdscategorieën. Artikelen die genomineerd zijn, kun je herkennen aan het logo: ‘Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019″.

Breng je stem uit!

Sinds 11 september kun jij ook stemmen. Dat kan tot en met 3 november. 6 november worden de winnaars bekend gemaakt. Op de website kun je een kleurplaat downloaden. Ieder die de kleurplaat mooi inkleurt en opstuurt, maakt kans op het winnen van genomineerd speelgoed. In iedere leeftijdscategorie wrodt één winnaar bepaald.

Dat stemmen gaat ook per leeftijdscategorie:

Stem & Win Speegoed is het motto. Wie gaat zijn stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen. Op 6 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Smart Farmers: genomineerd in de categorie 4 & 5 jaar

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

Wij mochten Smart Farmer van SmartGames testen, één van de genomineerden uit de categorie 4-5 jaar. Volgens mij verklapt Pepijn zijn gezicht al wel een beetje wat hij er van vindt, haha. Dit is een spel wat je in je eentje kunt spelen. Er zijn een aantal boerderijdieren die je volgens een plaatje in een boekje in de wei kunt zetten. Vervolgens moet je dan de hekjes gebruiken om te zorgen dat de dieren in hun eigen ‘wei’ komen te staan, afgesloten van elkaar. Dit is opgebouwd in moeilijkheid, bij de laatste opdrachten komen ook de drinkbakken erbij, en moet elk dier de juiste drinkbak kunnen bereiken.

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

Dit is echt een spel voor Pepijn: logisch nadenken vindt hij erg leuk en de dieren spreken hem ook heel erg aan. Pepijn houdt erg van spelletjes, maar er is niet altijd iemand om mee samen te spelen en dan is dit spel ook echt een uitkomst: geen tegenspeler nodig!

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

Het materiaal is stevig en de dieren zijn van een superzacht soort rubber gemaakt. Het nodigt ook enorm uit om mee te spelen, dus als Pepijn geen zin meer heeft in de ‘opdrachten’, dan speelt hij gewoon met de dieren.

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

In het boekje staat heel duidelijk hoe je de dieren kunt plaatsen. Vervolgens gebruik je de hekken om de dieren in hun eigen wei te plaatsen.

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

Dit begint heel makkelijk, en wordt steeds in moeilijkheid opgebouwd.

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

–> Misschien vind je dit ook leuk: een L.O.L.-koffertje knutselen

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

Mocht je er niet uit komen, dan staan de oplossingen voor de opstellingen achter in het boekje: zo kun je eventueel ook controleren of je het goed hebt gedaan.

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

Ja, dit spel valt binnen onze familie erg in de smaak. Ook Lize vindt dit leuk om te doen, en soms spelen ze het ook samen. De een zet dan de dieren op de juiste plek en de ander mag dan de hekken plaatsen. Een dikke vette aanrader dus!

Kende jij de spellen van SmartGames al? En ga je stemmen op jouw favoriete speelgoed?

xx
Loes
Smart Farmers heb ik ontvangen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Zie ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *