Een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen

Lize is helemaal fan van de L.O.L. ballen. Het maakt haar niet uit of ze een Pets, Little Sisters of Glitter krijgt, het liefst allemaal. Tegelijk. Op YouTube kijkt ze allemaal filmpjes van kinderen die L.O.L. ballen unboxen en het liefst filmt ze haar eigen unboxing ook (hihi). Inmiddels heeft ze best een verzameling bij elkaar, en die moest mee op vakantie van haar. Daar zag ik best wel tegenop, want: kleine onderdelen en grote ballen. Niet heel handig voor in de auto. En dus ging ik aan de slag. Vandaag laat ik je het resultaat zien: een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen!

Wat heb je nodig?

  • een houten koffertje (bijvoorbeeld deze van de kwast)
  • houten blokjes (ik bestelde ooit een hele zak bij Opitec)
  • poppenhuis-stickers voor de binnenkant
  • stickers voor het ‘zwembad’
  • stickers voor het ‘grasveld’ –> dat zijn dezelfde stickers als voor het zwembad, maar dan kun je ze in een andere kleur bestellen!
  • verschillende stickers van L.O.L. Surprise (deze komen uit een boek
  • 2 velletjes met mini poppenhuis stickers (ik koos konijntjes en tipi’s)
  • een spuitbus met blanke lak, om alles te fixeren op het hout (het mag ook een potje zijn, maar ik ben zelf nog wel van het gemak ;-))

een reiskofffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (1)-

Ik bestel deze stickers bij Studio Jong, de webshop van Marchien die alles wat ze verkoopt zelf maakt. Dat vond ik helemaal leuk: ze heeft allerlei ontwerpen in haar webshop staan die je dan in je eigen kleur kunt bestellen. Echt super leuk, want zo kon ik in overleg dus een ‘grasveldje’ voor mijn poppenhuis bestellen. Ik had in mijn hoofd hoe het moest worden, en Marchien stuurde de stickers op. Echt zo leuk!

een reiskofffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (2)-

Ik was eerst nog van plan de ‘ijslolliestokjes’ ook te gebruiken, maar die had ik helemaal niet nodig.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (4)-

Deze stickers komen uit een L.O.L. Surprise (sticker?)boek. Er zijn ook losse velletjes te krijgen, en je kunt ze eventueel achterwege laten.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (3)-

Ik kwam ook nog ergens deze doorzichtige koker tegen. Die gebruik ik straks voor de schoentjes van de L.O.L. Poppetjes.

Een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes

En toen begon het knutselen. Lize riep, toen de stickers binnenkwamen: ‘ik denk niet dat dit wat kan worden, mam’!. Lekker ding, de lat lag dus behoorlijk hoog. Maar ik begon gewoon, want ik wist dat ze het uiteindelijk geweldig zou vinden.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (5)

Ik begon met de voorkant van het koffertje. Van het stickervel van de L.O.L. poppetjes knipte ik ook het logo, zodat die op de koffer kon. Ik vulde de rest op met konijntjes en tipi’s en deed ook de zij- en achterkant(en) van het koffertje.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (7)

Uit de zak met houten blokken haalde ik 3 kleine blokjes. Omdat het koffertje een opstaande rand heeft, valt hij om als je ‘m open laat staan. Het hele idee is juist om ‘m open te zetten en dus versierde ik 3 blokjes met stickers, zodat die onder het koffertje kunnen. Dan valt ‘ie niet om.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (8)

Ik versierde de doorzichtige koker ook met de stickertjes en langzaamaan werd Lize ook enthousiast.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (9)

Op een groter houten blokje maakte ik het fornuis en de oven. En zie je wat ik niet helemaal goed deed? Ik plakte de stickertjes letterlijk zoals ze op het velletje zaten.. En nu zitten de knopjes voor het fornuis dus onder de oven… (*eyeroll*). Een typisch gevalletje van niet verder kijken dan je neus lang is… Maar goed.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (10)

Ik plaatste de het fornuisje tegen de zijwand van het koffertje en plakte het kookgerei er boven. Klaar om te koken!

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (13)

Op een kleiner blokje plakte ik het wasbakje en de kraan zit aan de andere zijwand. Het koffiezetapparaat kwam in het midden, boven het tafeltje (dat bestaat uit een klein blokje met een rondje er bovenop geplakt).

De sticker van ‘Little Chef’ plakte ik tegen de achterwand en de rest van het keukentje versierde ik met de mini poppenhuis stickers.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (17)

Aan de binnenkant van de klep plakte ik het ‘zwembad’ en de ‘zonneweide’ en zo kon het spelen beginnen.

Oh wacht, niet helemaal, want ik heb de buitenkant van het koffertje vervolgens nog voorzien van 3 lagen lak. Het leek me beter om af te lakken, zodat het niet direct na een keer spelen zou slijten. En ik moet zeggen: na 6 weken zie het koffertje er nog prachtig uit!

Het resultaat – goedkeuring van Lize of niet?

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen x(1)-

Het koffertje ging mee op vakantie en ik kan je direct verklappen: Lize is laaiend enthousiast. Ze verwarmt de bekers van de popjes op het fornuis, laat ze gezellig koffie drinken aan tafel en de little sisters mogen in het badje. Af en toe verhuizen de meubeltjes lekker naar ‘buiten’, zodat er koffie gedronken kan worden bij het zwembad.

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen x(3)-

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (16)

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (19)

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (22)

een reiskoffer voor de L.O.L. poppetjes knutselen (26)

Het fijne van het koffertje is dat alle poppetjes er in passen en je dus zo het hele spulletje bij elkaar kunt meenemen. We namen het mee naar Schotland en het heeft inmiddels al overal gestaan en gelegen: in de auto, op de boot, in de vakantiehuisjes. Het is nu wel zo dat het koffertje te klein wordt voor Lize’s verzameling! Er is dus nu een tweede koffertje voor het transport ;-).

Word jij ook helemaal blij van ons L.O.L. Reiskoffertje? Ik vind het zelf in elk geval ook super om mee te spelen, ha!

xx
LoesDe stickers voor deze DIY heb ik ontvangen van Studio Jong.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *