Mijn favoriete kerstmuziek

Als het einde van het jaar nadert, hoor je op de radio heel veel kerstmuziek. Dat hoort wel echt bij de tijd van het jaar en tegen de tijd dat het zover is, heb ik daar ook best heel veel zin in. De Top 2000 is mijn favoriete radio-evenement en daar kijk ik elk jaar ontzettend naar uit. Ook vanwege alle TV-shows die daarbij komen kijken: superleuk om zoveel te leren over allerlei artiesten en nummers. Maar heb je nou even iets meer inspiratie nodig dan Mariah Carey, dan heb ik goed nieuws: ik deel mijn favoriete kerstmuziek met je!

Mijn favoriete kerstmuziek

Mijn favoriete kerstmuziek

De donkere dagen voor kerst zijn echt in volle gang. ’s Ochtends al we wakker worden is het nog donker, en nog voordat de werkdag is afgelopen, is het ook alweer donker. Het weinige beetje zonlicht dat we krijgen op deze dagen kan voor een sombere stemming zorgen. Des te fijner is het om dan mooie muziek te draaien. Dat hoeft uiteraard geen kerstmuziek te zijn, maar ik vind het wel heel erg passen bij de tijd van het jaar.

Swing when you’re winning – Robbie Williams

Swing When You’re Winning is een album van Robbie Williams waar o.a. covers van Frank Sinatra op staan. Het album is ondertussen al weer bijna 20 jaar oud (2001!!!), maar blijft favoriet. Ik heb de DVD van dit album, wat is opgenomen in de Royal Albert Hall. Ondanks dat dit niet echt kerstliedjes zijn, draai ik deze DVD al jaren bij het opzetten van de kerstboom. Een beetje een kersttraditie dus!

Twelve Tales of Christmas – Tom Chaplin

Tom Chaplin kun je kennen als de zanger van Keane. De band heeft een tijdje een pauze gehad en in die tijd heeft hij 2 solo-albums uitgebracht. Eén daarvan is Twelve Tales of Christmas, een kerstalbum met een aantal covers en een aantal nieuwe liedjes. Als Keane-fan wist ik: dit album moet ik hebben. Het kwam uit in 2017 en inmiddels staat hij dus al een paar jaar in mijn favorieten. Als de temperatuur na de zomer onder de 15 graden komt (meestal in september), dan draai ik dit album weer.

–> Misschien vind je dit ook leuk: deze kerstfilms kijk je in 2020!

Nog meer favoriete liedjes

Als ik Mr. Snowman back in town van The Singalongs hoor, dan word ik eigenlijk helemaal vrolijk. Dat liedje blijft de hele dag in mijn hoofd zitten!

Dit liedje is ook op het album van Tom Chaplin te vinden en ik vind het zo’n mooi nummer!

Dit is het hele verhaal van ‘Kroamschudd’n in Mariaparochie’ van Herman Finkers. Ondanks dat het uit 1988 is, moet ik er nog steeds enorm om lachen. Het liedje (dat begint bij 10 minuten precies) zongen wij op de middelbare school tijdens de kerstviering altijd. De tekst ken ik nog steeds helemaal uit mijn hoofd.

Nu ben ik enorm benieuwd: wat is jouw favoriete kerstmuziek?

xx
Loes
Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *