De leukste kerstfilms – 2020

De donkere dagen voor kerst, zo worden de korte dagen in december ook wel genoemd. En soms voelt het ook wel zo: het is laat licht ’s ochtend en ook heel vroeg donker ’s avonds. Als het dan ook nog eens een regenachtige dag is, heb ik weleens het gevoel dat ik de zon helemaal niet gezien heb op een dag. Gelukkig is het ook ‘the most wonderful time of the year‘ en dit jaar lijken mensen nog meer uit te pakken met lampjes rondom huis dan andere jaren. Onze kerstboom staat in elk geval al wel. En dat zorgt voor een boel sfeer in huis, kleine lichtpuntjes in de donkerste maand van het jaar. Op TV zijn verschillende kerstfilms te zien, van oude bekende tot de laatst uitgebrachte. Ik zette ze op een rij, dus bij deze de leukste kerstfilms, de 2020-editie.
de leukste kerstfilms in 2020

De leukste kerstfilms of all time

Oh.. where to start… Er zijn best veel films die ik graag kijk in deze periode. Films die al een aantal jaren oud zijn, maar het nog steeds goed doen. Wat dat betreft ben ik ook best makkelijk: als ik een film leuk vind, wil ik ‘m best vaker kijken. Mijn grootste favoriet (ongeacht jaargetijde overigens), blijft toch wel Harry Potter. Die film(s) kijken we gedurende het jaar wel vaker, maar ik vind ‘m tijdens de winter wel het allerleukst, denk ik. Helaas zijn onze kids nog wat te jong om alle delen te kijken, dus tot nu toe houden we het op film 1 tot en met 3. Maar evengoed blijft het leuk.

The Polar Express

Nog zo’n leuke kerstfilm die je overigens ook heel goed met kinderen kunt kijken: The Polar Express. Als je niet weet waar deze film over gaat, nog heel even in het kort: in de film wordt het verhaal verteld van een kleine jongen die het geloof in de kerstman dreigt te verliezen. Op een nacht wordt hij opgehaald door The Polar Express om naar de Noordpool te gaan, waar de kerstman zich klaarmaakt voor vertrek voor Kerstavond. Naast het ‘geloven’ in de kerstman gaat de film ook over vriendschap en leiderschap. Zelfs voor volwassenen een mooi verhaal. Ik hou van de muziek en het liefst kijk ik deze film in het Engels, omdat de stem van Tom Hanks zo fijn is :).

The Holiday

Ook in mijn favorietenlijstje is The Holiday. Voor het geval je die nog nooit gezien hebt:

Maak kennis met Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz), twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde.

Van deze film word ik altijd enorm verliefd (vooral op Jude Law, ha!). Alles klopt aan dit verhaal. Het Engelse lieflijke landschap met sneeuw en hoe alles uiteindelijk bij elkaar komt. Jep, The Holiday gaan we zeker kijken de komende tijd.

Oh, alleen al bij het kijken van de trailer moet ik al zo ontzettend lachen :-).

Love Actually

Ha ja, ik zie nu dat deze film al 17 (!!!) jaar oud is, maar die blijft ook echt favoriet: Love Actually. Love Actually is een romantische komedie die zich afspeelt in de weken voorafgaand aan Kerst. Er wordt niet 1 liefdesverhaal verteld, maar je volgt er meerdere, van ‘het buurmeisje’ tot de minister president van Engeland. Sommige verhalen zijn superrealistisch neergezet, andere wat meer fictief, maar dit blijft ook een heerlijke film om te kijken.

Ook in deze film is de muziek echt complementair aan het verhaal. Heerlijk!

–> Ook leuk: een unicorn kerstbal maken!

Kerstfilms in 2020

De eerder genoemde films waren natuurlijk wel een beetje inkoppertjes, maar ze zijn gewoon al jaren favoriet. Op Netflix zag ik de afgelopen weken steeds meer kerstfilms voorbij komen en daar heb ik de nodige van gekeken. Bij deze mijn tips, en ik begin weer met een film die je ook heel goed met je kinderen kunt bekijken.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Toen ik de voorstukjes van deze film voorbij zag komen, wist ik: die MOET ik zien: Jingle Jangle: A Christmas Journey. Lize en Pepijn waren duidelijk minder enthousiast, maar na enig aandringen hebben ze toch meegekeken (en toen was het wél leuk). En wat een heerlijke film. Prachtige kostuums, mooie decors, alles klopt aan deze film. Meest gehoorde kritiek is wel dat er veel in wordt gezongen en gedanst, maar eigenlijk vind ik dat zelf wel passen. Het verhaal gaat over Jeronicus Jangle, die ooit de mooiste speelgoedwinkel van het land had. Hij bedacht het meest bijzondere speelgoed en stond op het punt om zijn beste uitvinding ooit te maken. Zijn leerling Gustafson verraadde hem en ging er met zijn papieren vandoor, waar ook zijn nieuwste uitvinding in stond. Jeronicus komt daar niet meer bovenop, terwijl Gustafson zijn eigen speelgoedimperium opbouwt.

Jaren later is de speelgoedwinkel veranderd in  een pandjeshuis en dreigt Jeronicus het gebouw te verliezen, omdat hij zijn rekeningen niet meer kan betalen. Hij moet snel met een nieuwe uitvinding komen, maar is zijn magie verloren. Dan krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Zijn kleindochter Journey staat voor de deur en zij is net zo’n genie als Jeronicus. Hulp lukt alleen als Jeronicus die ook toelaat.

Operation Christmas Drop

Als je, net als wij, naar Vikings kijkt, dan zul je in Operation Christmas Drop een bekende tegenkomen: niemand minder dan Björn Ironside vertolkt de hoofdrol in deze romantische komedie. De korte samenvatting: Een strikte politieke assistente valt voor een genereuze luchtmachtpiloot terwijl ze zijn tropische basis en de kersttraditie van de luchtmacht wil opheffen. Een aanrader als je wel zin hebt in een kerstfilm, maar geen zin hebt in sneeuw (would you ever?). 

Dit vond ik wel de verrassing van de maand, zo ongeveer. Echt een grappige film, die ik denk ik volgend jaar weer wil zien en daarom in dit lijstje met de leukste kerstfilms!

My Christmas Inn

Nog eentje van Netflix dan, een film die in 2018 gelanceerd werd: My Christmas Inn. Deze film gaat over Jen, die vlak voordat ze een grote promotie krijgt, een gezellige herberg in Alaska erft. Ze raakt gecharmeerd van de tradities rond de feestdagen en van een dorpsadvocaat. Ja, deze film zorgde ook voor een hele grote glimlach op mijn gezicht. Heerlijk hoe in zo’n dorpje van die ‘fijne’ kersttradities bestaan. Deze film heeft genoeg sneeuw om de vorige te compenseren. Aanrader!

Midnight at the Magnolia

De laatste voor vandaag. Ik zag ‘m op Netflix overal als ‘aanrader’ voorbij komen en was wel benieuwd naar het verhaal. De film gaat over oude vrienden en radiopresentatoren Maggie en Jack, die voor een stunt op oudejaarsavond net doen of ze een relatie hebben. Daarmee leiden ze familie en luisteraars om de tuin en hopen dat hun radioshow nationaal wordt uitgezonden. Je raadt wel hoe het afloopt: er blijkt meer in het spel dan alleen ‘doen alsof’.

Als je zin hebt in een film met niet al teveel diepgang, dan is deze wel leuk. Ik vond dit van de lijst van 2020 duidelijk de minste. Kan niet goed uitleggen waarom, maar vond het acteerwerk (om mee te beginnen) al niet helemaal top. Het verhaal was een beetje doorzichtig, maar uiteindelijk wel vermakelijk.

Leuke kerstfilms dus

Tot zover mijn lijstje met de leukste kerstfilms die in 2020 kunt kijken. Wil je deze lijst bewaren om later terug te kunnen vinden? Pin dan onderstaande afbeelding op Pinterest.

leuke kerstfilms in 2020

En nou ben ik natuurlijk ook heel erg benieuwd wat jij een leuke kerstfilm vindt! Laat het weten in de comments, dan heb ik nog wat om te kijken de komende weken!

xx
Loes
 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *