Monoï de Tahiti Olie van You Madu

Nu we langzaamaan richting de winter gaan, kan ik merken dat mijn huid ook weer in de ‘winterstand’ staat. Voor mij betekent dat droge handen, droge lippen en kriebels op mijn scheenbenen.  Voor mijn handen zweer ik jaren bij de Hemp handcrème van de BodyShop. Een crème die niet per se heel lekker ruikt, maar wel supergoed werkt. Voor de rest van mijn lijf wissel ik nog wel eens, maar ik ben er wel achter dat ik enorm blij word van oliën. ’s Avonds voor het slapen lekker insmeren en dan het spul het werk laten doen terwijl jij slaapt. Toen ik dus gevraagd werd om de Monoï de Tahiti olie van You Madu te testen wist ik het wel: dat lijkt me wel wat!

Monoï de Tahiti Olie van You Madu

Monoï de Tahiti

Ha ja, dat is ook iets leuks, hoe ik dat ken, Monoï de Tahihiti Olie. Vroeger zat er in Enschede een Yves Rocher. Bij de reclamefolders zat elke week wel een folder van Yves Rocher, met kortingscodes, bonnetjes en ‘gratis’ cadeaus. Hoe cool was het dat je dat soort dingen via de post kon bestellen? Zij hadden dus een Monoï de Tahiti-lijn, met een olie met glitters. Er zat geloof ik ook een hele lage zonnefactor in en omdat ik niet echt bruin werd (en word), leek me het wel leuk om dat te proberen. De geur die de olie had, heb ik nog steeds in mijn hoofd, zo lekker!

Ondertussen is de winkel in Enschede al lang weg en kom ik eigenlijk nooit meer bij Yves Rocher. Wel bestel ik nog steeds online dingen (haha, in 2020 is dat lang zo bijzonder niet meer:)). Maar de liefde voor Monoï de Tahiti is niet meer weg gegaan. En ondertussen ben ik een aantal dagen flink aan het smeren met de Monoï de Tahiti Oie van You Madu en ik zal vast verklappen dat ik daar ook heel blij mee ben.

You Madu

You Madu is een webshop die gespecialiseerd is in de verkoop van 100% natuurlijke cosmetische producten, zoals allerlei draagoliën, hydrosols, kleien en poeders. Ze willen een natuurlijk, gezond en duurzaam alternatief bieden voor traditionele cosmetica en verzorgingsproducten.

De naam “Madu” komt uit het Indonesisch, en betekent honing. Met ‘You’ erbij willen ze eigenlijk aangeven dat ze hopen dat jouw huid zo zoet of zo zacht als honing wordt door het gebruik van hun producten.

Bij You Madu houden ze van de natuur en duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Zo worden bijna alle producten geleverd in glazen flesjes of potten en is al het verpakkingsmateriaal wat ze gebruiken te recyclen. Ze onderzoeken nog hoe ze voor minder plastic bij het verpakken kunnen zorgen en hoe het verzenden op een duuzame manier kan. Super om te horen hoe ze daar mee bezig zijn!

Monoï de Tahiti Olie van You Madu

Monoï de tahiti wordt gemaakt door de bloemblaadjes van de Tahitian gardenia (best bekend als as Tiarébloem) te laten weken in kokosolie. Hierdoor verkrijg je een olie rijk aan methylsalicylaat en laurinezuur, die als een superfood voor je huid zijn. Kokosolie heeft antibacteriële en schimmelwerende effecten en methylsalicylaat en laurinezuur  hebben verzachtende en ontstekingsremmende werking. De olie voedt de huid en helpt irritatie voorkomen.

Monoï de Tahiti Olie

Al eeuwenlang maakt en gebruikt men monoï olie op de Polynesische eilanden tijdens ceremonies en voor medicinale doeleinden.

Monoï, wat het Tahitiaans woord is voor ‘geurende olie’, wordt gemaakt in Polynesië met kokosnoten die in koraalgrond worden gekweekt. Tiarébloemen worden met de hand geplukt en daarna minstens 10 dagen geweekt. Per liter kokosolie worden minstens gebruik minstens 10 Tiare bloemen gebruikt.

De ingrediënten van deze Monoï de Tahiti olie zijn Kokosolie en Gardenia Tahitensis bloemextract. 100% puur zonder toevoeging van synthetische parfums of bewaarmiddelen.

Hoe bevalt het?

Om te beginnen met de verpakking: ik word wel erg blij van het glazen potje. Het voelt heel stevig aan en het is fijn om te weten dat je met dit materiaal een steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Ondanks dat dit product ‘olie’ heet zit het in vaste vorm in de pot. Ook dat vind ik fijn: zo is er geen kans dat de olie gaat lopen en blijft het veilig in het potje zitten.

Monoï de Tahiti Olie

Om de olie uit het potje te halen druk je voorzichtig met een vinger in de pot: de olie smelt dan letterlijk op je vinger. Vervolgens kun je het heel makkelijk uitsmeren.

Het is lastig vast te leggen hoe het er op je huid uit ziet, maar de bovenste foto is met natuurlijk daglicht gemaakt, de onderste met flits. Zoals je ziet, komt er een glimmend laagje op je huid, zoals je bij olie gewend bent. Het product ruikt lekker, is niet te aanwezig qua geur en mijn huid reageert er goed op. Op mijn handen smeer ik het overdag vaker: tijdens het werken bijvoorbeeld en dat gaat prima. Mijn benen en armen smeer ik ook met dit product vaak in voordat ik ga slapen, en tot nu toe heb ik nog geen last van droge scheenbenen. Zoals je ziet ben ik dus tevreden.

Kortingscode

Nu het allerleukste: jij kunt ook kennis maken met de producten van You Madu! Als je bij het bestellen de code LOES15 opgeeft, krijg je 15% korting (deze code geldt tot en met 31-12-2020). Leuk als je dus nog op zoek bent naar een duurzaam Sinterklaas- of kerstcadeautje en een keer iets anders wilt geven. Kun je ook lekker smeren in de winter ;). De Monoï de Tahiti Olie kost € 12.95 voor 100 ml.

Kende jij You Madu al? En smeer jij ook zo graag in de winter? Wat is jouw favoriete product?

xx
Loes
Het product  in dit artikel heb ik gekregen. Zie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *