Verkiezing Speelgoed Van Het Jaar 2020

Morgen is het zover! Dan kun je stemmen op het genomineerde speelgoed van de Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020! Al meer dan 45 jaar is deze verkiezing een begrip. En ook dit jaar heeft een vakjury die bestaat uit verschillende mensen heeft in 7 leeftijdscategorieën het leukste speelgoed genomineerd. Vanaf 9 september kan iedereen op de genomineerde artikelen stemmen. De winnaars van het Speelgoed van het jaar 2020 worden op 4 november bekend gemaakt. Heb jij al eens gestemd?

Verkiezing Speelgoed Van Het Jaar 2020

Verkiezing Speelgoed Van Het Jaar 2020

Samen spelen is best belangrijk. Niet alleen voor kinderen, maar stiekem ook wel voor volwassenen. Samen spelen verbindt, helpt bij de sociaal/emotionele ontwikkeling, is goed voor welzijn en verbondenheid en het helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden en motoriek. Daarnaast stimuleert spelen om niet op te geven. Elk jaar komt er veel nieuw speelgoed op de markt. Door het enorme aanbod is het voor (groot)ouders niet altijd makkelijk om te kiezen welk speelgoed je selecteert voor je (klein)kind. Om die reden wordt ieder jaar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar gehouden, zodat je wat hulp krijgt bij het kiezen.

speelgoed is altijd leuk

Speelgoed: Lego of spelletjes?

Bij ons in huis is een boel speelgoed aanwezig. Zo in de loop der jaren hebben we een heel assortiment speelgoed ingeslagen. Ik zeg wel eens gekscherend dat we zo een speelgoedwinkel kunnen beginnen… Wat onze kinderen leuk vinden? Dat wisselt nogal! Nu het weer iets minder begint te worden en het echt weer tijd wordt om binnen te spelen, is de Lego weer in trek. Daarnaast speelt Pepijn eindeloos met auto’s (zelfs bij het ganzenborden ja) en vindt Lize de L.O.L.-poppen nog steeds erg leuk.

Verkiezing speelgoed van het jaar smart farmer (2)-

Maar ook gezelschapsspelletjes vinden ze geweldig. Ganzenbord, Carcassonne junior, Mens Erger Je Niet, Catan Junior Compact, Yahtzee, maar ook Uno, SkipBo of dammen vallen hier in de smaak. Vorig jaar ontvingen wij onze eerste SmartGame om te testen, en sindsdien hebben we er meerdere aangeschaft! Vooral in de Coronaperiode, toen de kinderen niet naar school konden en wij wel moesten werken, was het leuk om de SmartGames klaar te zetten, zodat Pepijn ook zelfstandig kon spelen.

Breng je stem uit!

Vanaf 9 september (morgen!) kun jij ook stemmen. Dat kan tot en met 1 november. Op 4 november worden dan de winnaars bekend gemaakt. Op de website kun je een kleurplaat downloaden. Ieder die de kleurplaat mooi inkleurt en opstuurt, maakt kans op het winnen van genomineerd speelgoed. Ook de kleurplaat kun je tot 1 november insturen. Winnaars van de kleurwedstrijd worden uiterlijk 20 november benaderd, 27 november worden de namen op de website van speelgoed van het jaar en social media gedeeld. In iedere leeftijdscategorie wordt één winnaar bepaald.

Dat stemmen gaat ook per leeftijdscategorie:

Stem & Win Speelgoed is het motto. Wie gaat zijn stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen. Op 6 november worden de winnaars bekend gemaakt.

9 september om 15.00

..gaat de stembus dus open. Heb je vragen over speelgoed , spelen in het algemeen of opvoeden? Dan kun je van 13.30 tot 15.00 uur morgen op Instagram live je vragen stellen aan ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers. Hij zit klaar om vragen te beantwoorden.

Wordt er bij jou in huis ook veel gespeeld? En ga jij morgen ook stemmen? 

xx
Loes
Dit artikel bevat een aantal affiliatelinks. Zie een uitleg daarvan in mijn disclaimer.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *