De scrunchie maker van Kruidvat | Getest!

Een tijdje geleden liep ik voor iets kleins gauw door Kruidvat toen mijn oog viel op een mooie roze doos met een scrunchie maker erin. Ik heb welgeteld 2 seconden staan twijfelen en heb ‘m meegenomen. Alle onderdelen zitten in de doos en je hoeft niet te naaien om een scrunchie in elkaar te zetten: het leek me perfect om met Lize te proberen. Ben je benieuwd of de scrunchie maker van Kruidvat een succes is hier in huis?





De scrunchie maker van Kruidvat

Lang haar

Lize heeft best lang haar, wat vooral heel erg dik is. Ik ben er stikjaloers op kan ik je vertellen! Wel is het soms lastig om er een kunstwerk van te maken, omdat het dus ook heel makkelijk uitzakt. Een hoge staart is bij Lize favoriet, met wat leuke knipjes of een mooie scrunchie (die ik overigens vroeger altijd ‘frutsel’ noemde). De scrunchies die we in huis hebben passen soms niet eens 3 keer om haar staart en zijn vrij smal. Al een tijdje heb ik dus de wens om zelf een scrunchie voor haar te maken, alleen had ik nog niet zo’n zin om aan dat gefrummel te beginnen. Tot nu!

De scrunchie maker van Kruidvat

scrunchie maker van kruidvat

Die doos ziet er toch al geweldig uit? Lize was helemaal enthousiast toen ze zag wat het was.

En dit is het apparaat: de scrunchie maker! Ziet er geweldig uit, hoewel ik me wel serieus afvraag of het nou echt zo handig is.

de scrunchie maker van kruidvat

Naast het apparaat vinden we ook nog een gebruiksaanwijzing in de doos en een zaakje met ‘benodigdheden’.

En die benodigdheden bestaan uit 6 voorgenaaide scrunchies-to-be (helaas zit de mooie groene van de gebruiksaanwijzing niet in het zakje)…

..een potje lijm, elastiek in 2 kleuren, lovertjes en plakdiamantjes. Looking good so far!

–> Meer knutselen? Maak een opbergdoosje voor je schuifspeldjes

Aan de slag!

aan de slag met de scrunchie maker

Lize heeft de gebruiksaanwijzing gelezen en wil direct aan de slag. Het is de bedoeling dat je de stof uit het zakje over het apparaat naar beneden drukt. Dat gaat heel makkelijk met de gladde stof. De haakjes aan de zijkant zijn er voor om de stof ‘vast’ te zetten. Die zijn stiekem wel een beetje overbodig, want zo lang is de stof nu ook weer niet.

Dan moet je het elastiek op maat knippen en door de stof geleiden. In de handleiding staat niet wat de juiste maat voor het elastiek is, dus we gokken dat het ongeveer losjes om je (mijn) pols moet passen en dat knippen we af.

Het elastiek gaat niet echt makkelijk door de stof, dus we proberen een andere techniek.

scrunchiemaker van kruidvat

Als je de scrunchie maker van Kruidvat neerlegt, dan kun je het elastiek wat makkelijker door de stof krijgen, maar echt soepel gaat het niet.

zelf scrunchies maken met een scrunchiemaker

Daarna is het makkelijk: leg een knoopje (of een dubbele) in het elastiek en haal je stof van de stang.

Het idee is dan om de open kantjes van de stof aan elkaar te lijmen, maar dat krijgen we niet echt voor elkaar. De lijm plakt vooral erg goed aan de vingers, maakt vlekken op de stof en met geen mogelijkheid plakken de 2 stukjes stof aan elkaar.. Jakkes.

Deze vlekken blijven er dus in zitten. Er zit niks anders op dan toch even naald en draad tevoorschijn halen en met de hand vastzetten. Geen probleem voor mij, maar nu kan Lize het niet zelf afmaken.

Het resultaat

scrunchies maken

Om de lijm toch nog een kans te geven, besloten we om, bij wijze van test, een paar lovertjes op de scrunchie te plakken. Dat was ook nog een behoorlijk geknoei en gepruts, maar het is wel blijven plakken. Ook de volgende ochtend zitten de lovertjes er nog op. Wel maakt de lijm heel veel vlekken in deze stof, en dat vind ik wel een beetje jammer.

We maakten vervolgens (uiteraard) nog een scrunchie, op dezelfde manier dus met naald en draad en zie hier het resultaat in Lize’s haar.

De stof glanst heel mooi, maar stiekem had de scrunchie best wat dikker of breder mogen zijn. Hij valt niet heel erg op zo! Het elastiek is wel lang genoeg, maar als ik zelf nog een keer een scrunchie ga maken, dan knip ik de stof zowel langer als dikker, om een meer fluffy scrunchie te maken.

Conclusie: wat vinden we van de scrunchie maker van Kruidvat?

Tja, wat zal ik er van zeggen. Het zag er in de doos heel leuk uit. In de praktijk kan ik het sneller met de naaimachine doen, omdat je dan een andere manier van in elkaar zetten hebt. Bij de instructies misten wat cruciale gegevens, de lijm werkt niet echt fijn met deze stof, dus dat zijn wat minpuntjes.

Wel leuk vond ik het apparaat zelf: Lize ging er heel enthousiast mee aan de slag! Ook is het fijn dat je verder geen extra materiaal nodig hebt, met deze doos kun je 6 scrunchies maken (en dat is voor € 6.99 toch best aardig).

Zou ik het weer kopen? Nee, ik ben zelf handig genoeg met de naaimachine, dus ik kan ze makkelijker zelf maken. Hebben we lol gehad? Ja, dat wel, het was leuk om even samen te knutselen. En de eerste scrunchies in eigen formaat liggen al geknipt en gespeld klaar (ook voor Lize’s vriendinnen). Nu nog even tijd vinden om de naaimachine op te zetten ;-).

Heb jij de scrunchie maker van Kruidvat al gespot? En hoe noem jij eigenlijk zo’n ding voor in je haar? 

xx
Loes




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *