9 dingen die een creatieve mama moet hebben | DIY

creatieve mama

Ik kan mezelf toch best wel de stempel ‘creatieve mama’ geven. Ik vind het ontzettend leuk om te naaien, te haken of te breien (of gewoon te knutselen). In de loop der jaren heb ik een aantal dingen in mijn collectie verzameld waar ik ontzettend blij mee ben en waarvan ik graag had gehad dat iemand me ooit had verteld dat ze bestonden. Daarom vandaag een lijstje met dingen die een creatieve mama heel goed kan gebruiken. Overigens zijn dit geen dingen die specifiek voor mama’s zijn, als je gewoon van haken/breien/naaien houdt, dan is dit ook wat voor jou. Kijk je mee?

CLips in plaats van spelden

Deze handige clips van Clover. Deze kun je gebruiken in plaats van spelden om stof op elkaar te houden bij het naaien, als je bijvoorbeeld werkt met leer of andere stoffen waar je liever geen gaatjes in prikt. Ik heb zelf zo’n setje gekregen bij een naaitijdschrift, en daarvoor wist ik eigenlijk helemaal niet dat ze bestonden. Meestal gebruik ik paperclips voor bijvoorbeeld tafelzeil, maar deze werken eigenlijk nog beter!

Kam snaps tang

Een kam snaps tang met drukkers. Dit is echt zo’n verschrikkelijk makkelijk ding! Ik had dit 10 jaar geleden eigenlijk al willen hebben, maar ik heb het nog niet zo lang geleden aangeschaft. Handig als je veel voor kindjes naait, ik heb ‘m bijvoorbeeld gebruikt voor het halsdoekje. Maar ook als je een knoop van een broek kwijt bent, kun je deze tang gebruiken om er een nieuwe (druk)knoop aan te zetten. Ik ben er in elk geval heel erg blij mee!

Mooie kospelden

Van deze mooie kopspelden. Ik vind deze er altijd zo prachtig uitzien! Als ik ga naaien, wil de kleine meid ook het liefst met deze ‘spelen’. Dat kan natuurlijk niet, want te gevaarlijk voor haar, maar ze zien er zo mooi uit. In de praktijk werken ze niet altijd even fijn, omdat ze wat dikker zijn dan gewone kopspelden, maar ze staan oh zo mooi in je naaikoffer.

Steekmarkeerders

steekmarkeerders

 

 

 

 

 

 

Dan nog deze leuke steekmarkeerders. Ontzettend handig als je met een haakwerk bezig bent waar je wat moet tellen (en dan niet meer weet waar je begonnen bent). Je kunt uiteraard ook paperclips gebruiken om in je haakwerk te hangen, maar dit ziet er toch wel net iets leuker uit. Het fijne van deze dingen is dat je ze ook dicht kunt clippen en dan vallen ze niet uit je haakwerk.

Centimeter die automatisch oprolt

Een centimeter die je op kunt rollen. Ik vind het ontzettend fijn dat je een centimeter hebt die je fatsoenlijk op kunt bergen. Als je gewoon zo’n lang lint hebt, blijft dat nooit netjes opgerold. Of in ieder geval, in mijn naaikoffer niet.

Pompom maker

Pompom makers! Ken je de truc met het kartonnetje van vroeger nog? Ik wel, en ik weet dat het altijd ellende was om een pompom netjes te krijgen, en om dan dat kartonnetje er weer af te krijgen. ‘Tegenwoordig’ (ja ja, ik word oud, haha) heb je van dit soort mooie dingetjes, waarmee je super makkelijk van die leuke pompoms kunt maken.

Kijk dan hoe leuk! Je kunt ze ook gebruiken om cadeautjes prachtig in te pakken overigens.

Haaknaalden met softgrip

Haaknaald met een fijne softe grip. Ik had altijd van die standaard haaknaalden, zoals iedereen ze wel kent. Toen ik bij het ‘wolwinkeltje  in de stad kwam (helaas bestaat ie niet meer), moest ik een haaknaald in een bepaalde maat hebben. Ik kreeg toen het advies om deze te proberen, en ik kan je vertellen dat ik geen moment spijt heb gehad.

Doorzichtige naaikoffer

Ik had altijd een mooie naaikoffer van de oma van mijn man. Helaas is die een keer gesneuveld en toen was ik op zoek naar wat anders. Ik had een grijze van Curver, maar die vond ik toch niet helemaal fijn. Deze box is fijn transparant: zo kun je precies zien wat er in zit. Verder is de inzet mooi diep, zodat je er veel ’troep’ in kwijt kunt. En door het transparantie deksel kun je ook daar weer precies zien wat er in zit. Ik vind dit een mooi formaat, er kan veel in, en toch kan je ‘m dan makkelijk meenemen.

Breinaaldenetui

Ik heb dit zelf eigenlijk helemaal niet, dus bij deze op mijn verlanglijstje: een breinaaldenetui! Leuk is deze print he? Ik heb wel een breikoker en een houten breinaaldenbak, maar die houten bak is een beetje stuk (ook een erfstuk van Oma) en bij de koker dondert steeds de onderkant er uit (hoe irritant) en je moet natuurlijk wel een goede plek hebben om je breinaalden op te bergen (helemaal nu het breiseizoen eigenlijk nog een beetje ver weg is, vind ik zelf dan). Deze koker mag echt gezien worden!

Welke van deze dingen zou je zelf graag willen hebben?

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *