Bye December | Dag 2017!

Op 31 december is het volgens mij een enorm geschikt moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. En dat is precies wat ik vandaag ga doen. Dag 2017! Ik blik terug op de doelen die ik afgelopen januari stelde en ik heb een overzicht gemaakt van de top 10 best gelezen artikelen van afgelopen jaar. Benieuwd hoe het er voor staat?Bye december!

Naast het einde van het jaar is het natuurlijk ook nog ‘gewoon’ de laatste dag van de maand. Het was een mooie maand: we hadden gewoon sneeuw! Helaas was het maar van korte duur, maar man, wat ziet de wereld er mooi uit als het wit is ;-). We vierden 2 keer Sinterklaas en waren stiekem ook weer blij toen de beste man weer naar Spanje vertrok.

Onze kerstboom is prachtig geworden en ik ben helemaal blij met de raamtekening van winterwonderland die ik maakte. Ons huis is helemaal in winterse sferen en op de een of andere manier vind ik het dit jaar nog leuker dan anders. We vierden kerstavond bij mijn ouders thuis en aten eerste kerstdag met de andere kant van de familie.

Qua bloggen ging het in december niet helemaal zoals ik wilde: omdat het druk is op mijn werk werkte ik een aantal (…) avonden en daardoor lukte het niet om op de vaste dagen een artikel online te hebben. En als je dan eenmaal achter loopt.. Naja, je kent het vast. Het grappige is dat het qua aantallen deze maand wel goed ging, ik zat weer een klein beetje in de lift ten opzichte van vorige maand. Dus niets te klagen!

Ik ga geen top 3 van afgelopen maand maken, want ik maak straks een top 10 van dit jaar. Veel leuker om te zien! En qua doelen van de afgelopen maand kan ik vertellen dat het (bijna) allemaal gelukt is, jeej!

1SecondEverDay van december

Tja, die laten we natuurlijk nog wel even zien: het filmpje van afgelopen maand. Ik heb best wel wat gefilmd, maar het lukt me nog steeds niet om elke dag een filmpje te maken. Maakt niet uit, ook met foto’s is het leuk om te zien. Komtie hoor!

Bye 2017

Ja, ondanks dat ik er de hele maand al een beetje naar uit zat te kijken, voelt het toch gek om te zeggen: bye 2017. Morgen is het gewoon al 2018! Afgelopen jaar is echt voorbij gevlogen. Lize ging dit jaar voor het eerst naar school en ik moet eerlijk zeggen dat ik me bijna niet meer voor kan stellen dat ze niet naar school ging. Pepijn begon op de peuterspeelzaal en ook dat is eigenlijk net of het nooit anders is geweest. Lize leerde fietsen zonder zijwieltjes, eigenlijk op een moment dat ik dacht dat het nooit zou gebeuren (..:-)), en dat is zo leuk!

We hebben een boel mooie dingen gedaan en gezien, en na een wintersport met eigenlijk weinig sneeuw hadden we in april in Chamonix onverwacht sneeuw. In de zomer bezochten we Denemarken en Zweden en vooral Denemarken verraste ons enorm in positieve zin. En in november mocht ik voor het werk naar Roemenië, wat ook ontzettend veel indruk heeft gemaakt.

Mijn ouders waren 40 jaar getrouwd en als klap op de vuurpijl kregen we een nieuw nichtje. Wat een rijkdom! Ja, als je zo alles op de rij zet, zijn er toch een boel mooie momenten geweest afgelopen jaar.

Doelen van 2017

Begin dit jaar zette ik een aantal dingen op een rij die ik graag in 2017 geregeld wide hebben. Leuk om te zien dat de meeste dingen gewoon gelukt zijn!

  • 4 artikelen per week online, op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag –> vorig jaar besloot ik dat dit de werkwijze moest worden. En dat bevalt goed! In de zomervakantie heb ik geloof ik iets minder gedaan, maar de rest van het jaar is dit aardig gelukt.
  • DIY-artikelen in het Engels: Ik wilde ooit mijn site tweetalig maken. Maar dat was een beetje (…) veel werk. Dus dacht ik dat het leuk zou zijn om de DIY-artikelen in het Engels te doen. Zelfs dat is eigenlijk te veel werk en dat heb ik dus niet gedaan.
  • Nieuwe layout voor mijn blog: jaaa! Ik heb zelfs een nieuw logo EN een nieuwe layout voor de site aangeschaft in 2017. En wat ben ik er blij mee! Mijn blog is er heerlijk fris en open van geworden, precies zoals ik het graag zie.
  • Een andere hostingspartij –> dat heb ik nog niet gedaan afgelopen jaar, omdat ik 2 keer te laat was met opzeggen. Voor 2018 staat er dus een dikke vette reminder in de agenda!
  • Mijn laatste doel voor 2017 was om mijn social media kanalen wat beter te beheren. –> Dat is wel aardig gelukt, maar nog niet helemaal zo als ik graag zou willen. Ik ben enorm gegroeid qua aantallen, maar het kan nog beter :-).

Mijn doelen voor 2018 deel ik nog heel even niet, dat komt hopelijk morgen!

Top 10 meest gelezen artikelen in 2017

Het allerleukst om te bekijken vind ik wel dit soort lijstjes, want welke artikelen hebben het nou ontzettend goed gedaan in 2017?

1. Het leed dat diastasis recti heet
2. Porseleinstiften: je servies tekenen
3. Creatief met oude kleding
4. Maken: traktatie van Olaf van Frozen
5. 30 vragen die jij je kind kunt stellen na schooltijd
6. De leukste wallpapers voor je iPhone
7. Een tompouce haken
8. Help! Mijn kind eet geen korstjes (en is dat nou zo erg?)
9. Beenwarmers haken
10. Molecule 01 Parfum zelf maken

Grappig om te zien dat een aantal artikelen vorig jaar ook al in de top 10 stonden. En op het artikel over diastasis recti krijg ik nog steeds ontzettend veel reacties. Ik heb het goede voornemen (spoiler!) om vanaf 1 januari het MuTu-system weer op te pakken, en hoop daar in 2018 dus weer over te kunnen schrijven.

Verder veel DIY-artikelen in de top 10, een aantal van mijn zusje Margot, die in 2017 ook enorm veel creatieve projecten heeft gemaakt. En daar ben ik enorm blij mee! Verder lijkt mijn publiek het ook leuk te vinden om te lezen over mama-dilemma’s, want het artikel over 30 vragen die jij je kind kunt stellen na schooltijd ging nog net niet viral.

Anyway, een top 10 waar ik me helemaal in kan vinden.

Bedankt!

En tot slot wil ik jou, lieve lezer ontzettend bedanken voor het afgelopen jaar. Dat je de moeite hebt genomen om mijn artikelen te lezen, en hebt gereageerd, hier, op Facebook of Instagram. Dankzij jou is mijn blog gegroeid tot wat het nu is en heb ik zo enorm veel plezier in het onderhouden er van.

Ik wens jou een ontzettend fijne jaarwisseling en hoop dat ik je in 2018 ook terug mag zien op Gewoonietsmetloes.nl!

xx
Loes1 Reactie

  1. 31 december 2017 / 12:54

    Leuk Loes! Wat vliegt een jaar voorbij hè! Voordat ik begon met bloggen bedacht ik dat ik ook in het engels wilde gaan schrijven. Maar wat is dat een werk hè! Ik ben er ook nog niet aan toe gekomen. Een fijne jaarwisseling en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *