Knipsels van week 52: kerst, een logeetje, bioscoop en oud & nieuw

Happy new year! Gisteren was mijn dag gevuld met familie-bezoekjes en dus komt deze laatste knipsels van de week van 2017 een dag later dan je gewend bent. En ondanks dat het 2018 is, kijken we nog even terug naar 2017. We vierden kerst met de familie, bezochten de bioscoop, ik ging nog ‘gewoon’ 2 dagen werken voordat de laatste dag van het jaar voor de deur stond. Tijd voor de knipsels van week 52!Maandag

Goedemorgen! 1e Kerstdag vandaag. De kids zijn gisteren bij mijn ouders blijven slapen en ze worden vanochtend thuisgebracht. We brunchen lekker samen en drinken daarna nog even koffie. Lastig om de gezelligheid op de foto vast te leggen haha, maar we waren dus heerlijk aan het spelen zo.

Ik moest zelf uiteraard nog even poseren bij onze kerstboom (met nieuwe lampjes gelukkig).

’s Middags vertrekken we naar Enschede, we gaan gourmetten bij mijn schoonouders. Lize had op Youtube een ‘pancake challenge’ gezien, waarbij ze allerlei gekleurd pannenkoekbeslag hadden en mooie tekeningen maakten. Het leek ons wel leuk om dat te proberen.

En dat werkte best aardig. Pepijn wilde een brandweerwagen (die hij overigens niet op at, haha).

Lize bestelde een pinguin.

En ook nog een rendier.

En Lenn wilde wel een krokodil. Het was ontzettend leuk om te doen en ik denk dat wij zelf op zoek gaan naar een grotere plaat, zodat je meer tekeningen naast elkaar kunt maken.

Als toetje hadden we een heerlijke ijstaart.

Dinsdag

Tweede Kerstdag vandaag en we hebben lekker niets op het programma staan. Het lijkt lekker buiten en dus gaan we een eindje wandelen in de buurt.

Het waait enorm en het is dus echt heel erg koud!

Maar we halen fijn even een frisse neus en genieten van de omgeving.

’s Avonds gaan we kaasfonduen. Ziet er leuk uit he, met Lize zo. Maar laat je niet misleiden door de foto: mevrouw wilde het niet eten hoor. Dit deed ze voor Ton of voor mij. Maakt niet uit, het was wel erg gezellig zo (en lekker!).

Woensdag

Woensdagochtend ga ik met Lize en Pepijn naar de bioscoop: we kijken Ferdinand. Wat een leuke film was dat, hoewel het eigenlijk wel net iets te lang duurde voor Pepijn. Maakte niet uit, we hadden een heerlijke ochtend zo.

’s Avonds slapen de kids weer bij mijn ouders en dus gaan Ton en ik lekker uit eten.

Als hoofdgerecht had ik een zalm-hamburger, en ik was wel een beetje bang hoe die zou zijn, maar hij was echt heerlijk!

Donderdag

Donderdag werk ik ‘gewoon’ de hele dag op kantoor en tegen het einde van de (werk)dag is de lucht zo prachtig! Wel lastig om vast te leggen op de foto, ha.

We eten ’s avonds bij mijn ouders, en halen Lize en Pepijn dus direct op.

Vrijdag

Ik werk de hele dag op kantoor en maak weer eens geen enkele foto.

Zaterdag

Van vrijdag op zaterdag slaapt ons neefje Lenn bij ons en zaterdagmorgen gaan we naar Dolle Pret.

Ik mocht samen met Lenn en Lize in de monorail, dat paste precies!

Pepijn mocht heel even bij Lenn achter op de fiets en ik moest heel snel zijn om het vast te leggen op de foto, ha. Het duurde niet heel lang, want volgens Lenn was het heel zwaar!

Als Lenn is opgehaald fietsen we nog even naar mijn ouders, want mijn moeder bakt kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes). We nemen uiteraard een flinke doos mee naar huis :-).

Zondag

Goedemorgen! Op deze laatste dag van het jaar slapen we een beetje uit en ontbijten we gezellig met elkaar.

Omdat het toch een beetje feest is vandaag maak ik Lize’s haren mooi. Ik moet er dan altijd een foto van maken, zodat ze kan zien hoe het er uit ziet :-).

We rijden naar Enschede, want ook daar worden kniepertjes gebakken vandaag.

Op de valreep besluiten we nog bij mijn schoonzusje Oud & Nieuw te vieren, ook in Enschede dus, en daar hebben we een heerlijk relaxte avond.

Vlak voor 12 uur ga ik even bij Lize kijken en ze is gewoon al wakker. We halen haar gezellig naar beneden en kijk dan naar dit blije snoetje. Ze vond het zo prachtig om wakker te zijn en het vuurwerk allemaal te zien! Uiteindelijk maken we Pepijn ook wakker omdat we ’s nachts nog naar huis moeten rijden. Zo waren beide kids wakker met Oud & Nieuw en dat was best gezellig.

En zo komt er met het einde van deze knipsels van week 52 ook een einde aan het jaar. Dag 2017! Volgende week een nieuw weekoverzicht, van de eerste week van 2018, met (hopelijk) een nieuwe naam!

Hoe was jouw laatste week van 2017? Heb je het jaar goed afgesloten?

xx
Loes
2 Reacties

 1. 2 januari 2018 / 06:49

  Haha, wat ontzettend grappig dat gekleurde pannenkoekenbeslag. Ziet er heel leuk uit en ik kan me voorstellen dat het leuk is om daarmee aan de slag te gaan.
  De allerbeste wensen voor 2018! Dat het maar een mooi en wederom creatief jaar mag worden!

  • Loes
   Auteur
   8 januari 2018 / 22:38

   Thanks, voor jou natuurlijk ook! Dat pannenkoekbeslag gaan we dit jaar nog eens gebruiken hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *