Zomervakantie – wat ik leuk vond aan ’thuisisolatie’

Op de laatste dag van school slinger ik de computer nog maar even aan. Zomervakantie… 6 weken lang zijn de kids in huis. 3 weken daarvan heb ik zelf ook vakantie (gisteren de ‘laatste’ werkdag gehad, yay!). Betekent wel dat ik ook nog 3 weken moet werken. Terwijl de kids in huis zijn. Inmiddels zijn we wel ‘ervaringsdeskundige’, dus dat gaat vast lukken. Maar die 3 weken met elkaar, die gaan niet worden zoals we hadden gedacht. Onze vakantie naar Zuid-Engeland en Wales is afgezegd en het leek er op dat we 3 weken naar dezelfde muren gingen kijken als we doen sinds 12 maart. Gelukkig vonden we afgelopen week nog een leuke accommodatie in Zuid-Limburg en gaan we dus gelukkig nog wel een paar dagen weg. Maar het leek me handig om eens even met een soort van roze bril naar de afgelopen tijd te kijken, de tijd van de thuisisolatie. Want ja, het was pittig. En nee, het was niet altijd even leuk. Maar toch waren er ook een heleboel dingen die me wel bevielen. En die zet ik vandaag even op een rijtje om mezelf eraan te herinneren dat die zomervakantie ook goed gaat komen.

1. Op tijd eten ’s avonds

Het allerfijnste aan de hele thuisisolatie door Corona was misschien wel het feit dat manlief in huis was. Geen wekker meer om 6.00 uur ’s ochtends en niet meer pas om 18.45 uur (of nog later) aan tafel. We zijn nooit echt vroege eters geweest, maar met 2 schoolgaande (kleine) kinderen is 19.00 uur wel echt te laat voor avondeten. Dus dat doen we nu wat eerder. En dat bevalt wel goed, want geen gehaast ’s avonds en niet meer het gevoel dat na het eten nog ‘alles’ moet gebeuren.

2. Samen spelletjes doen

Met de boodschap ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ zo ergens in maart waren we dus aangewezen op elkaar. Geen bezoek ontvangen en ook niet op bezoek. Vooral in maart waren er nog best wel wat hele koude dagen thuis. Zo ontdekten we Carcassonne Safari en dat is nu echt een favorietje geworden. Carcassonne junior spelen we ook, maar deze ‘grotemensenvariant’ is ook erg leuk. Andere favoriete spelletjes zijn Ganzenbord, Mens-erger-je-niet, Skip-bo en Yahtzee.

3. Onze buurt verkennen (want dat mocht tijdens de thuisisolatie)

Wij wonen in een jaren ’90 wijk met aan de ene kant een kanaal en aan de andere kant een bos. Toen we ineens de hele thuis ‘moesten’ zitten, hebben we zo’n beetje elke avond met zijn allen een wandeling gemaakt om even het hoofd leeg te maken. We lieten de kids kiezen: willen we naar het bos of naar het water? En eerlijk: wat wonen we eigenlijk in een fijne buurt. Dat wist ik natuurlijk al, maar het is wel heel lekker om daar af en toe bij stil te staan.

wandelen in onze buurt tijdens thuisisolatie

Onze mooie buurt

Wandelen langs het kanaal

Wandelen in het bos

Altijd wat te doen

Altijd wat te doen in Almelo

Naast het bos en het water hebben we in een straal van zo’n 250 meter rondom ons huis minstens 5 speeltuintjes, dus een speeltuintjes-tour was ook altijd nog een optie.

4. De natuur zien groeien

Een lastige voor de zomer, maar man, wat heb ik genoten van het voorjaar. Alles ging groeien en bloeien en overal in de wijk zagen we prachtige vogels. Met wandelen nam ik dan ook vaak mijn camera mee en zo zagen we boomklevers, boomkruipers, winterkoninkjes, een rietzanger, witte kwikstaartjes en verschillende soorten ganzen. En dat allemaal naast de ‘gewone’ tuinvogels als roodborstjes, merels, koolmezen, pimpelmezen, spreeuwen, vinken en groenlingen.

Voor wie het leuk vindt een aantal foto’s uit mijn ‘collectie’:

Boomkruiper

Boomkruiper

Pimpelmees

Pimpelmees

Boomklever

Boomklever

Spreeuw

Spreeuw

Koolmees

Koolmees

Pimpelmees

Pimpelmees

5. De tijd nemen voor ontbijt

Omdat ik parttime werk, hadden we op mijn vrije dag(en) niet zo heel veel haast in de ochtend. Onze kinderen zijn echte langslapers en ik vind het dan heerlijk om ’s ochtends even de tijd te nemen voor ontbijt, zonder enige tijdsdruk. Zo maakte ik heerlijke bananenpancakes en die zijn nog steeds favoriet!

recept voor bananenpancakes (3)

6. Feest op vrijdagavond

Tja, toen we door de Corona ineens niet meer uit eten konden en de hashtag ‘support your locals’ in het leven werd geroepen, heb ik bij Hap een borrelplank besteld voor een vrijdagavond. We kozen een filmpje uit en borrelden heerlijk op de bank voor de TV. En sindsdien krijg ik van Lize en Pepijn regelmatig de vraag wanneer we nou weer eens een borrelplank gaan eten, echt zo schattig. Die houden we er dus ook maar in.

Borrelplank tijdens thuisisolatie

7. Geocachen!

Een tijdje terug schreef ik al eens een blog over geocachen en nog steeds is het iets wat we heel graag doen: schatzoeken in het echt! Inmiddels hebben we in de buurt de meeste caches al wel gevonden, dus in de zomervakantie moeten we iets verder van huis om nog meer caches te zoeken. Maar dat gaan we zeker doen. Als het aan Lize en Pepijn ligt, gaan we ook zelf een cache maken. Daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar misschien moeten we dat gewoon doen.

8. Buiten pannenkoeken bakken

In het begin van de ’thuisisolatie’ was het nog best wel heel erg koud. Toen de eerste zonnestralen de lucht verwarmden, werd het tijd om buiten pannenkoeken te bakken. Zo hadden we binnen geen vieze ‘pannenkoekenlucht’ en gaf het ook een beetje een campinggevoel. Vet gezellig zo, buiten koken.

buiten pannenkoeken bakken

9. Buiten zitten in de tuin

Dit jaar hebben we wel extra veel van onze tuin genoten. Omdat je door de Coronamaatregelen automatisch meer thuis blijft en je toch naar buiten wilt met warm weer, kom je al gauw in je eigen tuin terecht. We hebben heerlijk liggen chillen in het gras, of geborreld op de loungeset. Misschien wordt het wel eens tijd voor een hangmat in de tuin! Dan kun je helemaal ultiem chillen.

Foto credits: tropilex.nl

10. Mariokart op de Nintendo Wii

Zo’n 15 jaar geleden (denk ik) kocht ik een Nintendo Wii (want Nintendo-fan) en dat ding doet het nog steeds. Hij wordt met vlagen gebruikt, soms maanden niet, maar tijdens de corona-crisis hebben we ‘m weer herontdekt hoor. Met zijn vieren speelden wel elke avond voor het slapen gaan een potje Mariokart. En als opa dan toch even op bezoek kwam, mocht hij ook meespelen (we hebben in de hele corona-tijd steeds contact gehouden met mijn ouders. We zagen ze voor de tijd ook al zo vaak en hebben goede afspraken gemaakt: alleen contact met elkaar en als we ziek zijn, dan niet. En dat was heel erg fijn). Inmiddels hebben we Mariokart op de telefoon ontdekt en dat is ook heel erg leuk om te spelen. Elke keer nieuwe challenges en races, dat is bij de Wii soms wat lastig (die ken ik inmiddels wel allemaal).

mariokart tijdens thuisisolatie

En zo komt er een einde aan een mooi lijstje met 9 dingen die ik fijn vond in de afgelopen periode van ’thuisisolatie’. De komende 6 weken gaan we het ook wel redden met zijn allen. Hopelijk was de regen van vandaag geen voorbode voor de rest van de vakantie..

Heb jij ook al vakantie? En ga je nog op vakantie buiten Nederland, of doe je net als wij: vakantie in eigen land?

xx
Loes
Dit artikel bevat een affiliatelink. Zie mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *