Een saaie muur op de overloop? Hang een drieluik aan de muur!

We hebben een heerlijk huis. Het past precies bij ons en afgelopen voorjaar hebben we alle muren beneden nog maar eens een fris kleurtje gegeven. De indeling wat veranderd, meubels weg gedaan, andere dingen aan de muur gehangen. Het is nog niet helemaal af, maar we zijn een heel eind. Heel anders is het met onze overloop boven. Al 10 jaar is dat een beetje een stomme plek. Ik zal je dadelijk uitleggen waarom, en wat we eraan gedaan hebben om de witte muur wat te breken. Mijn tip: hang een drieluik aan de muur!

Onze saaie overloop

Misschien is het wel de saaiste ruimte in ons huis: de overloop. Vanaf de trap kom je op de overloop die eigenlijk alleen toegang geeft tot de slaapkamers en badkamer. Hij is te klein om er een kast of een bureautje neer te zetten en als je iets aan de muur zou hangen als een plank, dan loop je daar steeds tegenaan. Een echte uitdaging om daar iets van te maken dus. Een andere kleur dan wit op de muur past er eigenlijk ook niet: omdat er geen directe ramen op onze overloop zijn, is het best een donkere plek. De witte muren zorgen er voor dat het in ieder geval nog een beetje licht lijkt. Maar al tijden denk ik: Kan het nou niet wat leuker?

Een drieluik aan de muur!

En of het leuker kan! Via Fotocadeau kwam de vraag of ik een leuk plekje kon verzinnen voor een meerluik. Bij een meerluik wordt 1 foto op meerdere panelen afgedrukt. Deze panelen hang je dan met een klein beetje tussenruimte aan de muur. Ik ging voor een drieluik, maar je kunt ook kiezen voor een variant met 2, 4 of 5 luiken. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen. Een meerluik kan afgedrukt worden op canvas, aluminium, plexiglas, forex of karton. En zo kwam het dat ik dacht: ik hang een drieluik aan de muur.

een foto op meerluik

Het leuke van dit drieluik is dat de canvasdelen verschillende maten hebben. Het middelste deel is het grootst, de twee buitenste delen hebben een afwijkende maat. Ik hou wel van dit soort speelse details: zo kun je op een leuke manier een foto bijzonder weergeven. De aandacht gaat eigenlijk direct naar het middelste gedeelte van de foto. Wil je het nog speelser dan dit? Kies dan voor een vierluik, waar de formaten per luik nog weer anders zijn.

Om het drieluik aan de muur te bevestigen heb ik gekozen voor ‘muur-vriendelijke’ strips die je aan de achterkant van het canvas kunt plakken en zo op de muur kunt bevestigen. En sinds ik ze heb opgehangen, zitten ze vast hoor! Dat werkte heel makkelijk (met een waterpas erbij) en ik ben helemaal tevreden met het resultaat. Als je nu naar boven loopt, wordt je aandacht direct getrokken door Hello Kitty aan de muur (een foto die mijn vader trouwens maakte :)).

–> Misschien vind je dit ook leuk: Jouw foto op hexagontegels aan de muur

Wil jij dit ook?

Wil jij ook graag een meerluik aan je muur hangen? Dat hoeft natuurlijk niet per se op je overloop, maar mag ook in je woonkamer, keuken, gang of slaapkamer. Namens Fotocadeau mag ik je een korting van 50% aanbieden op alle meerluiken. Gebruik bij je bestelling kortingscode ME50 tijdens het afrekenen 0m die 50% korting te kunnen gebruiken.

een foto op drieluik

Liever een foto op zakformaat die je mee kunt nemen? Kijk dan eens naar de sleutelhanger met foto die Fotocadeau aanbiedt. Zo heb je altijd een foto van een dierbaar iemand bij je als je de deur uit gaat.

Hoe groot is jouw overloop? En heb je daar een creatieve oplossing voor gevonden, of worstel je er net als ik ook een beetje mee?

xx
Loes
Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *