Een regenjas als tussenjas

Het fenomeen ’tussenjas’ is in ons huishouden inmiddels wel bekend. Mijn man heeft er wel even aan moeten wennen: want je hebt een winterjas en een zomerjas (die je overigens in de zomer niet eens aan hebt), dus waarom zou je daar nog iets ’tussen’ willen hebben? Inmiddels weet hij wel beter. En zelf draag ik inmiddels zelden nog een winterjas, aangezien het in Nederland bijna nooit echt koud is. Mijn tussenjas draag ik dus eigenlijk van oktober tot (ongeveer) april, om vervolgens in de zomer zonder jas door het leven te gaan. En met een regenjas als tussenjas ben ik eigenlijk altijd goed voorbereid!

Zomerjas, winterjas, regenjas?

Jaha, die drie hangen dus eigenlijk allemaal bij ons aan de kapstok (keer 4, want 4 mensen in ons huishouden). Niet helemaal waar natuurlijk, want in de zomer hangen de winterjassen er niet (en omgekeerd), die liggen dan gewoon op zolder. De enige jas die er eigenlijk altijd hangt is mijn softshell-jas. Want die is en waterdicht, en geschikt voor temperaturen onder de 15 graden. Dat hebben we in Nederland nog best wel vaak eigenlijk en dus gaat die jas eigenlijk nooit in de opslag. Daarnaast is hij in de winter met een dikke sjaal ook best goed te gebruiken, als het niet echt 10 graden vriest en dus gebruik ik die jas het allermeest. Alleen op wintersport of bij extreem lage temperaturen heb ik in Nederland een winterjas aan.

een regenjas als tussenjas

Welke regenjas kies je dan?

Ja, dat die tussenjas waterdicht is, is echt geweldig. Een aantal jaren geleden kocht ik mijn eerste softshell-jas en vanaf dat ik die had, woonde ik er zo’n beetje in. Het draagt lekker, houdt lekker warm en het aller- allerfijnste is dat de jas dus waterdicht is. Vroeger gruwelde ik bij het idee van een regenjas. Toen ik op de middelbare school zat, had ik zo’n exemplaar dat over je ‘gewone’ jas gedragen kon worden. Zo’n ding wat niet ademt en enorm zweterig en plakkerig werd. En die ook nog eens stonk.

gele regenajs

Heel wat jaren heb ik vervolgens zonder gedaan. En in een land als Nederland is dat toch best lastig. Want de meeste jassen houden een sputtertje wel tegen, maar als je schouders, ellebogen en nek toch door de naden heen helemaal natgeregend zijn, voelt dat niet echt fijn. Tegenwoordig zijn de regenjassen bijna niet meer van ‘gewone’ jassen te onderscheiden en sinds een aantal jaren is zo’n knalgele regenjas helemaal hip. Wel kijk ik dus nu altijd of er een goede voering in zo’n jas zit, zodat het geen ‘plakjas’ wordt.

–> Op zoek naar tips om je regenjas goed waterdicht te houden? Die vind je hier.

Jas mee op vakantie

Wie ons een beetje kent, weet dat wij het niet zo heel goed doen bij extreme hitte. Onze vakantie-oorden kiezen we dus ook vaak uit op temperatuur. Zon is best lekker hoor, maar met 28+ graden word ik niet heel gelukkig van het weer. Liever hebben we het iets koeler, zodat je ook nog wat leuks kunt ondernemen. In 2018 gingen we op vakantie naar Schotland en als je ergens regen kunt verwachten… Voor mezelf had ik destijds mijn softshell-jas mee en wat was ik blij met mijn regenjas als tussenjas! Voor de kinderen (en Ton) hebben we daar een regenjas gekocht. Laarzen hadden we al mee en zo konden we, ondanks de regen, heel goed op pad. Af en toe ergens thee of koffie drinken om weer wat op te drogen en weer verder. Zelf kocht ik er (als souvenir, haha) ook nog een dunnere regenjas, want mijn tussenjas was soms wel wat warm. En die jas gebruik ik ook nog steeds.

een regenjas als tussenjas

–> Meer foto’s kijken van onze vakantie in Schotland?

Een regenjas als tussenjas

Voor mij is het dus heel duidelijk: mijn ‘dagelijkse’ jas (die dus eigenlijk een tussenjas is) moet er eentje zijn die waterdicht is. De komende dagen gaat het kwik niet voorbij de 15 graden (en lijkt het wat onstuimig qua buien), dus dan kan hij weer fijn aan! Ben je ook op zoek naar een waterdichte jas? Via Jas.nl kun je op zoek naar de perfecte regenjas!

Heb jij ook een goede waterdichte jas of gruwel je ook bij de gedachte aan je regenjas van vroeger?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *