7 redenen waarom ik blij ben dat het lente is

Ja hoor, de zomertijd is ingegaan. Dat is voor de biologische klok even wennen, maar man wat is het fijn dat het ’s avonds weer langer licht is. Ik heb nu lekker de tijd om ’s avonds nog foto’s te maken en het voelt gewoon echt al een beetje als lente. En ondanks dat het nog maar net begonnen is, heb ik vandaag 7 redenen waarom ik blij ben dat het lente is!


Voor mijn gevoel duurt het altijd zo lang voordat de lente begint! Meestal vind ik maand februari echt heel erg lang duren, ondanks dat het de kortste maand van het jaar is. Het is vaak zo grauw en grijs en daar lijkt dan maar geen einde aan te komen. Geen echte sneeuw in Nederland (meestal dan), maar regen en grijze lucht. Als dan de voorjaarsvakantie is geweest, ben ik er echt aan toe: Lente!

Dit jaar moet ik zeggen dat de tijd echt super snel voorbij vliegt. Ik wet niet of het komt omdat ik de seizoenen probeer te embracen, maar in 2018 was de lente er eerder dan ‘normaal’. En daarom vandaag: 7 redenen waarom ik blij ben dat het lente is!

1. De vogeltjes fluiten zo heerlijk

Oh, ik vind dat zo fijn wakker worden ’s ochtends: met die fluitende vogeltjes. Dat klinkt gewoon echt als Lente. En elk jaar kan ik me weer verheugen op de website van Beleef de Lente, waar je bij verschillende vogels via de webcam in hun nestkast mee kunt kijken. In onze eigen tuin is inmiddels een winterkoninkje ontzettend druk met spulletjes voor zijn nestje verzamelen. Volgens mij zit zijn nestje bij de buren, maar wat een genot om naar te kijken.

2. Nieuwe schoenen

Hoewel ik afgelopen winter enorm heb genoten van mijn Dr. Martens, ben ik er ook echt wel aan toe om weer blote enkels te hebben hoor. Ik vind een nieuw seizoen altijd een goed excuus om nieuwe schoenen te kopen. Dit jaar op mijn verlanglijstje: zwarte pumps van Esprit met een klein hakje. Ik vind Esprit altijd een fijn merk voor schoenen: veel schoenen gaan tot maat 42, en dat is lang niet bij alle merken zo! Verder heeft Esprit vaak goede kwaliteit schoenen (echt leer in dit geval) voor een hele betaalbare prijs.

redenen waarom ik blij ben dat het lente is-

3. Het is langer licht

Nu de klok een uur terug is gezet, betekent het dat het ’s avonds echt een stuk langer licht is. En hoe fijn is dat. Waar ik vorige maand nog vaak dacht: ‘is het nu al donker’, kun je nu gewoon na het eten nog even naar buiten voor een frisse neus. Heerlijk!

4. Happydepeppy

Ik word dus echt ontzetttend blij van zonneschijn. Ok, nog een beetje vroeg misschien, want zo warm is het nog niet, maar ik kan niet wachten tot we weer dagelijks een goede hoeveelheid vitamine D via de huid kunnen opnemen. Duimen voor een warme lente met veel zon dus!

5. Bloemen en knoppen

Bij ons aan de overkant is een groot grasveld en daar hebben ze bollen geplant. Elk jaar is het weer een feest om al die narcissen en krokussen te zien bloeien. En in onze tuin komen overal groene knopjes aan de planten: het blijft heerlijk om te zien hoe de wereld langzaamaan weer groener wordt. Oh, en had ik het al over lammetjes gehad?

6. Vakantiestemming

Als de zon meer schijnt en we meer naar buiten kunnen, voelt elk moment buiten steeds meer als een mini-vakantie. Lekker picknicken in de speeltuin met de kids, of wandelen in het bos: daar kan ik enorm van genieten!

7. De wereld is zoveel mooier als de zon schijnt

Alles voelt gewoon een beetje anders als de zon schijnt. De wereld lijkt een stukje mooier, er komt meer kleur in de natuur. En ook voor mijn humeur is de lente goed: het lijkt wel of mijn humeur ook een beetje uit de winterslaap is ontwaakt ;-). Is het al bijna rokjesdag?

Word jij ook altijd zo blij van de lente? En welke nieuwe schoenen zou jij willen aanschaffen?

xx
LoesDit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.
De uitgelichte afbeelding van lente komt van Shutterstock.

1 Reactie

  1. Huisvlijt
    30 maart 2018 / 10:59

    Ik wil nog graag een paar fijne ballerina’s in ‘nude’ kleur. Dat lijkt me zo handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *