New in: Dr. Martens Delphine 8 Eye Brogue Polished Smooth

Ok, ik beken: ik heb een nieuwe liefde. En wat voor 1. Het was echt liefde op het eerste gezicht! De prijs hield me nog een beetje tegen (tja, liefde is te koop he), maar toen ik een kortingsbon van 20 euro in de brievenbus ontving wist ik: ik moet ze hebben! A girl can never have too many shoes, right?

Dr. Martens Delphine 8 Eye Brogue Polished Smooth

Waar ik het over heb? Over mijn nieuwe schoenen natuurlijk! Voor het eerst in mijn leven (ja, echt waar) heb ik Dr. Martens gekocht. En niet zo maar Dr. martens, maar de Dr. Martens Delphine 8 Eye Brogue Polished Smooth. Hele mond vol he? Ik was op zoek naar mooie zwarte (leren) schoenen met van die leuke gaatjes (dat brogue dus). En ik kwam wel wat exemplaren tegen, maar die waren of niet beschikbaar in maat 42, of niet van leer. En toen *engelengezang* zag ik een plaatje voorbij komen van deze beauty’s:

Dr. Martens Dephine 8 Eye Brogue Polished Smooth (4)-

Zijn ze niet prachtig? Ik kocht nooit Dr. Martens, omdat ik maat 42 heb. Ik vond dat met dit soort schoenen nooit zo’n succes, omdat je dan van de zeilschuiten aan je voeten hebt. Maar ik MOEST het nu gewoon proberen. En ik heb geen spijt!

Ze zijn er overigens ook in een mooie diepe kleur donkerrood en ik heb serieus getwijfeld of ik niet stiekem die zou nemen. Maar ik heb het bij zwart gehouden, want dat was wat ik graag wilde. Mooie zwarte schoenen die een tijdje mee kunnen. En daarom wilde ik ze het liefst van leer hebben, mijn ervaring met ‘kunststof’ schoenen laat wat te wensen over, zeg maar.

Combineren?

Dr. Martens Dephine 8 Eye Brogue Polished Smooth (3)-

Ik ben ze nu aan het inlopen (daarover dadelijk meer), want ik wil ze graag aan naar het feestje van mijn ouders binnenkort. Daar heb ik een mooie okergele jurk voor gekocht, en dan met een dikke panty en deze schoenen. Maar ze passen dus ook prima onder mijn skinny jeans.

Dr. Martens Dephine 8 Eye Brogue Polished Smooth (2)-

Ton maakte foto’s van mijn en Lize wilde hetzelfde doen. Als een volleerd fotograaf ging ze aan de slag en hier liet ze even zien wat voor foto ze had gemaakt <3.

Dr. Martens Dephine 8 Eye Brogue Polished Smooth (1)-

Maar serieus, zie je hoe blij ik ben?

Dr. Martens inlopen

Tja, iedereen die wel eens Dr. Martens heeft gehad weet: die dingen kun je niet direct de hele dag aan. Want ze zijn stug. En ze doen pijn. En hoewel mijn vader vroeger al riep ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’, ben ik daar zelf niet zo heel erg van (ha). Ik kon al voelen toen ik ze aantrok, dat het wel even tijd kost voor ze echt lekker zitten. Autorijden is bijvoorbeeld een beetje lastig, omdat het leer zo eigenwijs is.

Ik ben nu begonnen met het thuis dragen van de schoenen, en dan dus vooral ’s avonds, als ik niet zoveel meer hoef te doen. Mijn voeten zitten er dan alleen in (you get my point), ik hoef er niet echt op te lopen. En dan is het een kwestie van volhouden, volhouden en nog eens volhouden.

Overigens zag ik ergens een tip voorbij komen om ze wat te ‘versoepelen’ door er een nachtje aangedrukte natte theedoeken in te laten staan, maar ik weet nog niet zo goed of dat echt wat is. Voor nu probeer ik de ‘draagtijd’ gewoon wat op te hogen en dan is het hopelijk binnen een paar weken goed :-).

Dr. Martens Dephine 8 Eye Brogue Polished Smooth (4)-

Ik kon het niet laten om er nog even een foto in te gooien :-).

Heb jij wel eens Dr. Martens gehad? En hoe ging het inlopen bij jou?

Heb je nog tips voor mij voor het inlopen? Laat het weten in de comments!

xx
LoesDit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

 

11 Reacties

 1. Maaike
  16 september 2017 / 09:04

  Ik wil ze ook!!! Toen ik 16 was heb ik dr martens gehad, van die gewone zwarte variant. Nu heb ik voor de winter eigenlijk een zelfde wens als jij. Wat zijn ze gaaf! Ik heb ook maar 42, lastig hè. Ik kan er gewoon niet over uit hoe te gek ik ze vind! Wellicht gaat de prijs me nog tegen houden… Wat betreft het inlopen. Mijn tip zou zijn: voorzorgsmaatregelen. Voor de zekerheid van te voren blarenpleisters plakken. Succes!

  • Loes
   Auteur
   16 september 2017 / 21:29

   Haha ja, ik hou ook enorm van blarenpleisters, die heb ik altijd in huis! Ik vond de 20 euro korting van Zalando nu mooi uit komen, want het is wel een beste investering. Maar ik hoop dan ook dat ze een tijdje mee zullen gaan. En wat grappig dat je ook maat 42 hebt 🙂

 2. Diana
  16 september 2017 / 10:50

  Dr Martens staan er om bekend… natte kranten erin en iedere dag aan zodat je ze uiteindelijk de hele dag aan kan. Goed onderhouden en dan heb je er heel lang plezier van!

  • Loes
   Auteur
   16 september 2017 / 21:28

   Oh ja! Dat heb ik ook ooit eens gehoord geloof ik: met natte kranten! En precies, gewoon opbouwen. Dan komt het vanzelf goed!

 3. Britt van Ommeren
  16 september 2017 / 12:43

  Wat zijn ze tof! Ik heb zelf ook een paar en het zijn mijn favorieten.

  • Loes
   Auteur
   16 september 2017 / 21:27

   Goed om te horen! Ik denk dat deze ook favoriet gaan worden 😉

 4. Angela
  3 oktober 2017 / 20:24

  Ze zijn geweldig hè?! Ik heb ze in het donkerrood. Hoefde ze niet in te lopen hoor. Als ik ze even aan had, dan kon ik er zo op weg lopen.
  Ben wel heel,erg benieuwd naar hoe jij ze draagt met een jurkje.

  • Loes
   Auteur
   5 oktober 2017 / 21:18

   Oh ja, die donkerrode vond ik ook erg mooi! Ik zit nog serieus te overwegen of ik een 2e paar ‘nodig’ heb, haha. Ik had ze vandaag voor de 3e dag achter elkaar aan, maar toen kreeg ik toch een blaartje op mijn hiel. Dus maar weer even pauze.

 5. Lydia
  24 november 2017 / 13:07

  Ik vind deze blog zooo leuk?! Want ook ik zocht al een tijdje maar ‘broques’, dus besteld en aangehad, maar dan de lage variant die je ook zoveel ziet. Maar ook met mijn wat grote maat 41, kreeg ik van die zeeschuiten… Een hogere schoen zou het beter doen qua vorm en oogt niet zo groot… Dr Martens is nu weer helemaal terug, en toen ik deze variant voorbij zag komen, dr Martens EN de broques versie, EN hoog, EN leer inderdaad,
  -haha, want echt, dat is ook bij mij een voorwaarde!- ging ik zoeken op internet en ideetjes opdoen hoe te dragen, waar te bestellen, etc… Nu rond black friday ergens gevonden voor €142,- en ja het is nog best prijzig maar vind ze zoooo gaaf!? Leuk met een skaterrokje of bloemenrokje en zwarte doorzichtige panty, en beenwarmers erboven kan ook… Super leuk!!! Nou, veel plezier ervan, hoop dat ze mij net zo gaan bevallen.. Deze vallen niet zo ‘lomp’ als de klassieke denk he!? Vond het leuk om dit verhaal even te lezen want veel reviews zijn er nog niet van deze soort dr Martens… 🙂 dat helpt… Is de rits erin niet vervelend in de zin van dat je ze niet helemaal naar je voet aan kunt strikken dan ofzo? Of gaat dat prima? Strak om je voet heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *