Supermakkelijk recept voor bananenpancakes

Nu we zoveel thuis zijn, neem ik veel meer tijd om een lekker ontbijt te maken. Meestal moet het iets snels zijn, want er is altijd wel iemand die ergens bijna te laat (…) komt en dat gaat vaak ten koste van mijn ontbijt. Maar nu hebben we dus ’s ochtends iets meer tijd voor alles en dat zette mijn hoofd aan het denken. Vooral Pepijn is een lastige eter, en ik zou zo graag willen dat hij wat meer fruit zou eten. Bananen lust hij niet (zegt hij), maar na ons Filipijnenavontuur van vorig jaar is hij helemaal weg van fluffy pancakes. En dus dacht ik: dan moet het met dit recept voor bananenpancakes ook wel lukken!

Geen tijd om nu te lezen? Pin dan deze afbeelding op Pinterest, zodat je het later terug kunt lezen:

Bananenpancakes recept Pinterest

Recept voor bananenpancakes

Inmiddels zijn we wat weken van pancakes bakken verder, ik kon een goed ‘onderzoek’ doen, haha. In mijn kast lag nog wat amandelmeel en dat maakte fijne glutenvrije pancakes. Maar toen we bananen over hadden en geen amandelmeel meer, moest ik een ander recept gebruiken. Ik kon niet echt een goed recept met bloem vinden, en dus ben ik zelf aan het prutsen geslagen. Inmiddels is het recept al een aantal keren gebruikt hier in huis, en het is steeds een succes.

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 7 eetlepels bloem (met kop)
  • 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • olijfolie of andere vettigheid om in te bakken

En zo maak je het

Je prakt de bananen fijn met een vork. Die doe je in een beslagkom met de eieren. Voeg vervolgens 7 eetlepels bloem toe. Er mag best een goeie kop op de eetlepel bloem zitten (niet te weinig ;-)). Meet 100 ml (plantaardige) melk en voeg die ook toe. Tot slot voeg je zowel een theelepel bakpoeder als een theelepel baking soda toe. Door de baking soda toe te voegen, worden ze nog meer fluffy, echt lekker! Mix alles door elkaar: ik gebruik daar toch stiekem de mixer voor, dat gaat sneller dan met de hand. Overigens mag dat ook hoor, als je bijvoorbeeld geen mixer hebt.

Doe een scheutje olie in de pan en zorg dat de pan goed heet wordt. Giet vervolgens kleine hoopjes beslag in de pan. Ik gebruik er een juslepel voor, maar dat mag ook met een opscheplepel. Per keer bakken maak ik 3 pancakes. Even in de gaten houden: als de onderkant bruin wordt, draai je ze om.

Vergeet niet om het vuur vervolgens halfhoog te draaien, anders krijg je zwarte pannenkoeken!

bananenpancakes recept

Kijk, de baking soda doet zijn werk goed, ze rijzen de pan uit! Ter controle nog even een keertje omdraaien en als het mooi bruin is, ben je klaar!

–> Liever een gezonde variant? Maak dan deze skinny bananenpannenkoekjes met boekweitmeel

Smikkelen maar!

Dan weer een beetje olie in de pan en de volgende lading kan gebakken worden. Dit recept zorgt voor een goed bord vol pancakes, ongeveer 25 stuks. Pepijn eet ze het liefst als ontbijt, als lunch en als diner!

recept voor bananenpannenkoekjes

Je kunt ze eten met jam, poedersuiker, strook, maple syrupgolden syrup, vers fruit of wat je ook maar lekker vindt. En ze smaken koud ook heel erg lekker 😉

recept voor bananenpancakes (3)

Wat is jouw favoriete ontbijt? En ga je mijn recept voor bananenpancakes maken? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *