Een zomers ontbijtje: skinny bananenpannenkoeken! | Recept

skinny bananenpannenkoeken

Vandaag een heerlijk recept voor een ontbijtje dat ik afgelopen week maakte, namelijk skinny bananenpannenkoeken! Hier zit eigenlijk niks ‘geks’ in, het is een glutenvrij en lactosevrij èn suikvervrij recept, wat wil je nog meer?

Skinny bananenpannenkoeken

Tja, skinny dus, zo’n hip woord waar ik zelf eigenlijk best een hekel aan heb, haha. Toch vind ik het wel een beetje bij de zomer passen: voor als je nog net niet in je bikini past, zeg maar.

wat heb je nodig?

 • 2 eieren
 • 1 (rijpe) banaan
 • 2 eetlepels boekweitmeel (eetlepels met een dikke kop er op)
 • snufje kaneel (of iets meer als je dat lekker vindt)
 • kokosolie om in te bakken
 • koekenpan
 • eventueel aardbeien voor de garnering (of ander fruit dat je lekker vindt!)

en zo maak je het

Prak de banaan fijn en doe dit samen met de 2 eieren, kaneel en boekweitmeel in een kom.

pannenkoeken met banaan (1)-

Je ziet dat ik iets meer dan een snufje kaneel heb gebruikt, ik vind kaneel namelijk erg lekker!

pannenkoeken met banaan (2)-

Dit kluts je tot een glad geheel.

pannenkoeken met banaan (3)-

Verhit een beetje kokosolie in de pan en bak de pannenkoekjes. Ik heb ongeveer 4 pannenkoeken kunnen maken, maar ik gebruikte een kleine pan. Het werden overigens best dikke pannenkoeken, dus als ik het beslag nog iets meer uitgesmeerd had, waren het er misschien meer geweest.

pannenkoeken met banaan (4)-

En smullen maar! Ik vond het lekker om er aardbeien bij te doen, maar eigenlijk kun je ze zo ook al heerlijk eten. Door de banaan zijn de pannenkoekjes al heel zoet en hebben ze eigenlijk geen stroop of suiker nodig. Wil je dat toch toevoegen? Dat kan uiteraard, maar daar worden ze ook minder skinny van natuurlijk!

Ik vond ze echt heerlijk, en ze zijn super snel klaar! Ik denk dat ik ze dit weekend nog wel een keer ga maken, ha, zo lekker waren ze! Oh ja, en ik at ze allemaal zelf op!

Hou jij ook zo van (gezonde) pannenkoekjes?

xx
Loes

Misschien vind je dit ook leuk: mugcake zelf maken.[:en]skinny pannenkoeken

Vandaag een heerlijk recept voor een ontbijtje dat ik afgelopen week maakte, namelijk skinny bananenpannenkoeken! Hier zit eigenlijk niks ‘geks’ in, het is een glutenvrij en lactosevrij èn suikvervrij recept, wat wil je nog meer?

wat heb je nodig?

 • 2 eieren
 • 1 (rijpe) banaan
 • 2 eetlepels boekweitmeel (eetlepels met een dikke kop er op)
 • snufje kaneel (of iets meer als je dat lekker vindt)
 • kokosolie om in te bakken
 • koekenpan
 • eventueel aardbeien voor de garnering (of ander fruit dat je lekker vindt!)

en zo maak je het

Prak de banaan fijn en doe dit samen met de 2 eieren, kaneel en boekweitmeel in een kom.

pannenkoeken met banaan (1)-

Je ziet dat ik iets meer dan een snufje kaneel heb gebruikt, ik vind kaneel namelijk erg lekker!

pannenkoeken met banaan (2)-

Dit kluts je tot een glad geheel.

pannenkoeken met banaan (3)-

Verhit een beetje kokosolie in de pan en bak de pannenkoekjes. Ik heb ongeveer 4 pannenkoeken kunnen maken, maar ik gebruikte een kleine pan. Het werden overigens best dikke pannenkoeken, dus als ik het beslag nog iets meer uitgesmeerd had, waren het er misschien meer geweest.

pannenkoeken met banaan (4)-

En smullen maar! Ik vond het lekker om er aardbeien bij te doen, maar eigenlijk kun je ze zo ook al heerlijk eten. Door de banaan zijn de pannenkoekjes al heel zoet en hebben ze eigenlijk geen stroop of suiker nodig. Wil je dat toch toevoegen? Dat kan uiteraard, maar daar worden ze ook minder skinny van natuurlijk!

Ik vond ze echt heerlijk, en ze zijn super snel klaar! Ik denk dat ik ze dit weekend nog wel een keer ga maken, ha, zo lekker waren ze! Oh ja, en ik at ze allemaal zelf op!

Hou jij ook zo van (gezonde) pannenkoekjes?

xx
Loes

 

5 Reacties

 1. Leontien
  22 juli 2016 / 10:44

  Je kunt de boekweit ook vervangen door havermout of havermoutmeel. Ook erg lekker!

  • Loes
   Auteur
   23 juli 2016 / 20:27

   Klopt! Dat is een prima vervanger 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *