Home made Ice Tea van Dille en Kamille | Shoppen

Aan het einde van de zomer vorig jaar waren we bij mijn zwager en schoonzus aan het barbecuen toen mijn schoonzus met een kan heerlijke zelfgemaakte ijsthee aan kwam zetten. Toen ik vroeg hoe ze dat had gemaakt, vertelde ze dat ze bij Dille en Kamille in de zomer een assortimentje ijsthee hebben. Helaas alleen in de zomer, want toen ik ging kijken in de webshop destijds, was het al uitverkocht. Inmiddels hebben ze het weer in het assortiment, en sloeg ik dus mijn slag. Vandaag laat ik je zien wat ik er van vind!

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

ice tea van dille en kamille

Ice tea van dille en kamille

ijsthee dille kamille (2)

Op de website van Dille en Kamille kan je heel veel losse thee vinden, en bij een flink aantal van die zakjes staat ook dat je er ijsthee van kunt maken, maar dus in het zomerseizoen hebben ze ‘speciale’ zakjes met ijsthee.

Die zakjes alleen al zijn reden om het te kopen, kijk dan hoe leuk die er uit zien! Die misstaan toch niet op je dienblad of op je aanrecht!

Ik heb de smaken frisse citroen, aardbei & citrus en appel & vlierbloesem gekocht (en dat zijn volgens mijn ook direct alle ijsthee-varianten).

Hoe maak je ijsthee?

Nou, eigenlijk is dat dus echt heel erg simpel. Je kookt water, doet de losse thee in een thee-ei en laat de thee trekken. Dan haal je het thee-ei er uit  en als je van zoete ijsthee houdt, is nu het moment om honing of een andere zoetmaker toe te voegen. Dan laat je de thee afkoelen in de koelkast, totdat ie ijsthee is!

TIPS?

Ik vond het heel lastig om te bepalen hoeveel losse thee ik nodig had en hoe lang de thee moest trekken. Ik heb dat dus gewoon een beetje op gevoel gedaan en dat is best gelukt. Het is misschien wel even een kwestie van proberen!

Het zoeten van de thee moet echt als het water warm is, anders lost de honing niet meer op. Mijn ervaring is dat er best wat honing bij moet als je het echt zoet wilt hebben. Ik vind het zelf in de zomer heerlijk als de drankjes wat minder zoet zijn, dus voor mij was het zonder honing ook prima te doen, maar manlief bijvoorbeeld vond het echt verschrikkelijk (hoewel dat misschien niet echt een goed referentiekader is, want hij vindt gewone icetea ook niet echt lekker).

ijsthee dille kamille (3)

Serveren in een leuk glas (of een mason jar) met ijs, een schijfje citroen en natuurlijk een rietje! En drinken maar! Zo houden we de vochtbalans wel op peil! 🙂

Hou jij ook zo van (zelfgemaakte) ijsthee?

xx
Loes[:en]Home made Ice Tea

Aan het einde van de zomer vorig jaar waren we bij mijn zwager en schoonzus aan het barbecuen toen mijn schoonzus met een kan heerlijke zelfgemaakte ijsthee aan kwam zetten. Toen ik vroeg hoe ze dat had gemaakt, vertelde ze dat ze bij Dille en Kamille in de zomer een assortimentje ijsthee hebben. Helaas alleen in de zomer, want toen ik ging kijken in de webshop destijds, was het al uitverkocht. Inmiddels hebben ze het weer in het assortiment, en sloeg ik dus mijn slag. Vandaag laat ik je zien wat ik er van vind!

ijsthee dille kamille (2)

Op de website van Dille en Kamille kan je heel veel losse thee vinden, en bij een flink aantal van die zakjes staat ook dat je er ijsthee van kunt maken, maar dus in het zomerseizoen hebben ze ‘speciale’ zakjes met ijsthee.

Die zakjes alleen al zijn reden om het te kopen, kijk dan hoe leuk die er uit zien! Die misstaan toch niet op je dienblad of op je aanrecht!

Ik heb de smaken frisse citroen, aardbei & citrus en appel & vlierbloesem gekocht (en dat zijn volgens mijn ook direct alle ijsthee-varianten).

Hoe maak je ijsthee?

Nou, eigenlijk is dat dus echt heel erg simpel. Je kookt water, doet de losse thee in een thee-ei en laat de thee trekken. Dan haal je het thee-ei er uit  en als je van zoete ijsthee houdt, is nu het moment om honing of een andere zoetmaker toe te voegen. Dan laat je de thee afkoelen in de koelkast, totdat ie ijsthee is!

TIPS?

Ik vond het heel lastig om te bepalen hoeveel losse thee ik nodig had en hoe lang de thee moest trekken. Ik heb dat dus gewoon een beetje op gevoel gedaan en dat is best gelukt. Het is misschien wel even een kwestie van proberen!

Het zoeten van de thee moet echt als het water warm is, anders lost de honing niet meer op. Mijn ervaring is dat er best wat honing bij moet als je het echt zoet wilt hebben. Ik vind het zelf in de zomer heerlijk als de drankjes wat minder zoet zijn, dus voor mij was het zonder honing ook prima te doen, maar manlief bijvoorbeeld vond het echt verschrikkelijk (hoewel dat misschien niet echt een goed referentiekader is, want hij vindt gewone icetea ook niet echt lekker).

ijsthee dille kamille (3)

Serveren in een leuk glas (of een mason jar) met ijs, een schijfje citroen en natuurlijk een rietje! En drinken maar! Zo houden we de vochtbalans wel op peil! 🙂

Hou jij ook zo van (zelfgemaakte) ijsthee?

xx
Loes

 

 

5 Reacties

 1. 23 juli 2016 / 21:48

  Ziet er lekker verfrissend uit! Ik ga zelf voor een nog luiere aanpak: water, munt, komkommer, ijsblokjes, klaar!

  • Loes
   Auteur
   24 juli 2016 / 16:41

   Oeh, dat klinkt ook erg lekker! Ik moet zeggen dat ik dit weekend al aan de 4e kan ice tea ben begonnen, en dit is ook erg snel klaar (gelukkig). Met dat warme weer moet je niet teveel moeite doen voor je drankje ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *