Een zomertas naaien – Gastblog | DIY

zomertas naaien

Op deze loeiwarme dag toch even een stukje inspiratie voor de naaimachine. Dit is een project wat super makkelijk te maken is en helemaal niet veel tijd kost. Ik nam voor Margot een tijdje terug van die leuke houten tassenbeugels mee, en had stiekem verwacht dat ze er een gehaakte tas van zou maken. Dit keer ging ze achter de naaimachine zitten en kwam dit leuke resultaat er uit (stof is van de Kwantum, heb ik uit betrouwbare bron vernomen, leuk he?). Vandaag laat Margot zien hoe je dit maakt. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?

zomertas naaien (12)

  • 2 leuke stoffen, in dit geval ongeveer 40 x 50 cm: 1 voor de buitenkant en 1 voor de voering
  • tassenbeugels (of andere hengsels die je wilt gebruiken)
  • een stofschaar
  • naamachine
  • garen in bijpassende kleur

en zo maak je het

Allereerst knip je dus 4 stukken stof van ongeveer 40 x 50 cm. Dit is natuurlijk afhankelijk van de beugels die je hebt en hoe groot je je tas wilt hebben (en daar hebben we direct het leuke van dingen zelf maken: je kunt het precies zo maken als je zelf wilt!). Je zou ook nog kunnen kiezen om een ronde onderkant van de tas te maken, wat je maar leuk vindt!

Je knipt 2 x 2 stukken van dezelfde stof: de ene stof voor de buitenkant, de andere voor de voering (en voor allebei dus een voor- en achterkant, vandaar 4 stukken).

zomertas naaien (11)

Dan leg je de binnenkanten en de buitenkanten met de goede kant op elkaar, en speld je alleen de onderkant dicht.

zomertas naaien (4)

Dat naai je ook vast. Het is dus de bedoeling dat er nog een stukje open blijft, zodat je de boel nog goed om kunt keren. De zwarte strepen geven aan wat je precies moet naaien.

Na het naaien knip je de onderste hoekje af (zodat je geen gekke dikke stukken in je tas krijgt).

zomertas naaien (3)

Dan draai je 1 van de tassen binnenstebuiten en die doe je als het ware in de andere. Zo komen de binnen- en de buitenkant met de goede kanten op elkaar te liggen.

zomertas naaien (2)

Dan naai je de andere zijkanten, zoals op de foto. De voering wordt op deze manier aan de buitentas gezet. De bovenkant blijft open.

zomertas naaien (1)

Dan draai je de tas helemaal om door de gaten in de bovenkant. Het komt er dan zo uit te zien als op dit plaatje.

zomertas naaien (5)

Dan vouw je de bovenkanten netjes naar binnen en dit speld je vast. Naai dit vervolgens netjes, zodat de bovenkant afgewerkt is.

zomertas naaien (8)

Dan kun je de beugel er aan gaan zetten. Je vouwt de stof rond de tassenbeugel en speldt dit vast. Als je het niet mooi vindt om een naadje aan de buitenkant te zien, kun je er voor kiezen om dit met de hand vast te zetten. Ik denk wel dat als je het met de naaimachine doet, het geheel iets steviger wordt.

Het resultaat

zomertas naaien (7)

Doe hetzelfde voor de andere kant en klaar is je tas!

zomertas naaien (6)

Kleedje er in, flesje drinken mee, wat te eten, en hup, naar buiten!

IMG-20160708-WA0016

Leuk geworden he? Ik heb zelf ook nog van die leuke tassenbeugels liggen, dus moet binnenkort ook maar even aan de slag.

Hou jij ook van dit soort leuke tassen?

xx
Loes

 

Save

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *