Jouw foto op hexagontegels aan je muur

Nu we toch een beetje een ‘corona-crisis’ hebben en veel binnen moeten zitten, is het misschien wel een goed moment om aan de slag te gaan met je (vakantie)foto’s. Uitzoeken, inplakken of maak een selectie van foto’s, zodat je ze aan de muur kunt ophangen. Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik veel (…) foto’s maak. Vervolgens krijg ik enorm last van keuzestress, want welke moet dan aan de muur? Ik vind het heel lastig om maar 1 foto te kiezen (want veel teveel leuke momenten!), dus ik was blij toen ik mocht kiezen voor hexagontegels. Vandaag laat ik je zien hoe je jouw foto op hexagontegels aan je muur kunt hangen.

Foto’s, foto’s en nog eens foto’s

Zoals ik net al aangaf, maak ik ontzettend veel foto’s. Niet alleen op vakantie, maar met familiebijeenkomsten, gezellige dagen of uitjes naar mooie locaties sleep ik mijn camera mee. Sinds ik fotografeer met mijn eigen spiegelreflexcamera (een Canon EOS 80D) ben ik qua fotografie met sprongen vooruit gegaan. Er ging een wereld voor me open en nog steeds vind ik het heel leuk om te kijken hoe je bepaalde dingen het beste op de foto kunt krijgen. Lize is inmiddels een volleerd model en doet precies wat ik vraag (niet te lang overigens ;)). Soms hoef ik zelfs niet eens aanwijzingen te geven, dan heeft ze zelf al een mooie pose aangenomen. Zo leuk om te zien!

Die grote hoeveelheden foto’s maakt het soms wel lastig om er mee aan de slag te gaan. Van de afgelopen 2 zomervakanties heb ik nog steeds geen album gemaakt bijvoorbeeld, laat staan dat ik de foto’s heb uitgezocht. Voor anderen doe ik het wel, een album maken, of foto’s afdrukken, maar voor mezelf vergeet ik dat eigenlijk min of meer. En daarbij: welke foto moet ik dan kiezen? We doen zoveel leuke dingen en ik heb zo VEEL leuke foto’s… Lastig hoor!

Foto op hexagontegels

Toen ik dus van Canvascompany.nl een aanvraag binnenkreeg of ik de foto op hexagon wilde testen, greep ik dat met beide handen aan, want ik mocht 9 (!) foto’s uitkiezen om te laten afdrukken op forex. Dat was nog lastig genoeg, maar het leek me leuk om te gaan voor foto’s waar ik zelf ook eens bij op stond (want dat is niet heel vaak). Ik maakte een selectie en kon vervolgens heel makkelijk de foto’s uploaden om te bestellen. Enkele dagen later kwam er een pakketje binnen en jawel: daar waren ze!

foto's aan de muur

In het doosje zaten 9 hexagon tegels van 17 x 15 cm, een afstandshouder, 36 tesa powerstrips en een instructie hoe de tegels aan de muur te bevestigen. Overigens zijn deze tegels ook nog in andere formaten te bestellen, die je vervolgens ook weer kunt combineren.

De kwaliteit van de print is prima en de tegels zien er mooi uit. Het materiaal voelt heel licht aan.

Voor je begint…

..is het handig om eerst een soort proef te maken van wat je aan de muur wilt hangen. Zo kun je kijken of de compositie klopt en hoe het geheel er uit komt te zien. Daarnaast heb ik ook nog eerst even gemeten hoe breed het geheel werd, om te kijken of het wel zou passen op de plek die ik voor ogen had.

foto op hexagon

Dat ging passen (gelukkig) en toen ik de compositie mooi genoeg vond, kon het opplakken beginnen. Vergeet niet nog een waterpas in de aanslag te houden, zodat je de eerste tegel waterpas kunt ophangen!

Hexagontegels ophangen

tesa powerstrips voor hexagon foto's

Per tegel heb je 4 tesa powerstrips nodig. Je plakt min of meer een dubbele strip aan de boven- en onderkant van de tegel, en zo bevestig je ze aan de muur. Het handigst is om dat even te bekijken op de website van Canvas Company, want daar staat een heel handig filmpje, waarin precies wordt uitgelegd hoe dat werkt.

jouw foto op hexagontegels aan de muur

De eerste tegel hang je recht met behulp van een waterpas. Vervolgens kun je de tweede tegel ophangen met behulp van de afstandshouder. Die zorgt er steeds voor dat je precies evenveel ruimte tussen al je tegels krijgt. Dat gaat heel makkelijk en snel: goed aandrukken aan de muur is belangrijk. Kind kan de was doen!

Het eindresultaat

foto op hexagon

Zoals je ziet hebben wij geen effen muur: stiekem lastig om daar tesa powerstrips op te bevestigen. Inmiddels hangt dit kunstwerk er al even en dat gaat hartstikke goed. De hexagontegels wegen niet zo heel veel, en door goed te drukken hoop ik dat ze goed blijven plakken.

jouw foto op hexagontegels

Kijk dan hoe leuk dit is geworden! Ik ben echt enorm tevreden met dit resultaat. En zou je de collage nog willen uitbreiden, dan kun je altijd één of meerdere losse tegels bij Canvascompany kunnen bestellen. Zo groeit je kunstwerk gewoon met je mee in de loop van de tijd.

Maak jij altijd netjes op tijd een album? En wat heb jij qua fotokunst aan de muur hangen?

xx
Loes

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *