Wat neem je mee als je gaat wandelen?

Wandelen is iets dat we altijd al heel graag deden. Sinds het hele Coronagebeuren wandelen we meer dan ooit tevoren, en ook meer in onze directe omgeving. Even een rondje maken na een hele dag thuiswerken is ontzettend fijn. Ook in de cirkel iets verder rondom ons  huis ontdekken we steeds meer mooie plekken. En als we dan met de fiets of auto op pad gaan om een wandeling te maken, is het handig om een goeie rugzak mee te nemen. Zelf gebruik ik meestal mijn cameratas, omdat ik bijna altijd op pad ga met mijn spiegelreflexcamera. Ton draagt vaak een ‘gewoon’ exemplaar. Wat neem je mee als je gaat wandelen?

Wat neem je mee als je gaat wandelen_

Er op uit!

Heerlijk vind ik het, nu we alle dagen thuis zitten, om toch zo nu en dan een frisse neus te halen. Even een rondje door het bos, of juist langs het kanaal, dat is allemaal op loopafstand van ons huis. En ondanks dat de overheid probeert om het aantal verkeersbewegingen te beperken, vind ik het toch ook fijn om met de auto iets verder van huis de rust op te zoeken. Voor ons is de Sallandse Heuvelrug net niet af te fietsen (met kleine kinderen). En op een doordeweekse dag is het er (gelukkig) niet al te druk, dus Corona-proof wandelen gaat heel goed.

Wat neem je mee als je gaat wandelen?

wandelen met een fijne rugzak

Ha ja, dat ligt natuurlijk aan waar we naartoe gaan, en hoe lang we van plan zijn te blijven. Standaard in onze tas zijn extra kleren voor de kinderen. Je weet immers nooit wat er onderweg kan gebeuren. Papieren zakdoekjes en 1 of 2 flesjes water behoren ook tot de uitrusting. Meestal neem ik ook nog wat lekkers mee, om de kids onderweg letterlijk een beetje zoet te houden. En soms, zoals op bovenstaande foto, nemen we een hele lunch mee, zodat we onderweg ergens lekker kunnen picknicken. Wat er ook altijd in mijn tas zit, is een pen. Voor als we onderweg besluiten een geocache te zoeken. Om die geocache te kunnen vinden, gebruik ik mijn telefoon, dus die gaat ook mee. Niet vergeten om er een beschermend hoesje omheen te doen, bijvoorbeeld deze hoesjes voor de iPhone 12 Pro. Zelf heb ik een hoesje met een koord eraan, zodat ik mijn telefoon tijdens het wandelen om mijn nek kan hangen.

Mocht je veel geocaches gaan zoeken (op 1 dag), dan kan een powerbank ook heel handig zijn, zodat je zeker weet dat je batterij niet leeg gaat. Andere accessoires voor de iPhone 12 Pro, zoals een draadloze headset voor je podcast kunnen ook handig zijn als je zonder gezelschap gaat wandelen.

En waar past die troep dan allemaal in?

Wat neem je mee als je gaat wandelen?

Dat is een goeie vraag. Zoals ik zei heb ik zelf een camerarugzak, waar dus de helft van de rugzak ‘op gaat’ aan spullen voor de camera. Gelukkig kunnen een flesje water en mijn telefoon er altijd wel bij in, maar als we dus langer op pad gaan, nemen we altijd 2 rugzakken mee. Het exemplaar op de foto is een Lifeproof Goa Luxe Backpack 22L Stealth Black. Een rugzak die is bedoeld om mee te nemen in de modder, regen en ruige omgeving. De tas is van waterwerend materiaal en ook de verschillende opbergvakjes zijn waterdicht. Er zit zelfs een laptopvak in de rugtas (waar luierdoekjes het overigens ook heel goed in doen) en doordat de tas zwart is, zie je er geen vuil op. De achterkant (die je rug raakt, zeg maar) is van heel zacht materiaal en het draagt superfijn. Binnenin zitten genoeg vakjes (met ritsen!) om je spulletjes georganiseerd op te ruimen. Onze vorige wandelrugzak was behoorlijk versleten en ik hoop dat deze rugzak weer een paar jaartjes mee kan gaan.

En zo zie je dus wat wij allemaal meenemen als we gaan wandelen. Het ligt dus heel erg aan waar en hoe lang we gaan wandelen, maar ik heb in elk geval een fijne rugzak nu, die het niet erg vindt om vies te worden!

Wat neem jij mee als je gaat wandelen? Vind jij het ook fijn om een goede rugzak bij je te hebben?

xx
Loes

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking, de rugzak heb ik ter review ontvangen. Zie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *