Gewoon de week door 28: opnieuw naar het stadhuis en de laatste studiedag

Als ik naar de foto’s van afgelopen week kijk, kan ik me niet voorstellen dat we nog een dag met de lange broek hebben gelopen. Inmiddels is het alweer zo warm! Anyway, afgelopen week lukte het eindelijk om het paspoort voor Lize aan te vragen (gelukkig!). Lize had de laatste studiedag van dit schooljaar en we gebruikten die dag om lekker naar Duitsland te gaan. Het weekend was het heerlijk weer en daar hebben we dan ook heerlijk buiten van genoten. Ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 28?

Maandag

Maandag werk ik de hele dag op kantoor en tijdens de lunch maken we weer eens een wandeling. Ik kom deze combinatie tegen en kan het niet laten om er voor Pepijn een foto van te maken :-). Ik stuur ‘m direct door naar Ton en Pepijn is helemaal blij (punt voor mama!).

Als ik thuis kom, heeft Ton deze heerlijke curry gekookt.

Dinsdag

Dinsdag is het feest onderweg: het regent (hoe dan??) en iedereen staat direct weer stil. Feest.

Ha ja, hier ben ik dus zo blij mee: bij mijn oude auto zat een sleutel waar het ‘haakje’ van was afgebroken. Daardoor kon er nooit een sleutelhanger aan de autosleutel. Op zich natuurlijk geen ramp, maar des te leuker is het dat ik nu wél een sleutelhanger kan gebruiken. Ik koos voor een paarse pluizenbol en de deathly hallows van Harry Potter :-).

’s Middags heb ik zin om de kaneelbollen uit Denemarken te bakken (die mix is bijna over datum haha), en het is wel lastig om er mooie bollen van te maken. De smaak is echt heerlijk: ze zijn zo mooi luchtig geworden!

Woensdag

Na het debacle van vorige week met het aanvragen van het paspoort van Lize wagen we vandaag weer een poging. Alles goed voorbereid, afspraak gemaakt, op tijd aanwezig en toen…

Nee he.. pasfoto’s onderweg verloren! Dus konden we weer naar huis om te kijken waar de pasfoto’s gebleven waren (op tafel gelukkig). Gelukkig mochten we van die lieve mevrouw bij de balie later even terugkomen (zonder afspraak) en dat lukte allemaal goed.

We genieten nog even van de prachtige bloemen in het water voor het stadhuis.

En ik maak nog even een foto van het stadhuis. Gewoon omdat het kan :-).

Omdat Lize vandaag een studiedag heeft, hoeft ze dus niet naar school. Het jammere is dat het weer niet echt meezit vandaag (voorspelling = regen) en dus zochten we iets leuks om te doen wat ook binnen was. We besluiten om naar Emsflower in Duitsland te rijden: Het Erlebnispark van Emsflower biedt een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Het grootste voordeel is wel dat het overdekt is: van regen geen last dus!

Er is een prachtige vlindertuin, met een kast met allemaal coconnen. Zo bijzonder om te zien!

De vlindertuin is prachtig en we zien zoveel mooie vlinders.

Er is ook nog een deel met allemaal cactussen, zoveel verschillende soorten!

 

Het lijkt wel een beetje vakantie zo :-).

Ook de kindjes kijken de ogen uit! Zoals je ziet nam ik ook nog mijn spiegelreflex camera mee en ik maakte nog een paar mooie foto’s:

Een kijkje in de kas. En zo leuk om te zien hoe het allemaal groeit. Zo heerlijk kleurrijk ook.

Uiteraard konden we ook even proeven. En het werd goedgekeurd hoor!

Een prachtige doorzichtige vlinder. Ik geloof niet dat ik die ooit eerder had gezien.

Maar het belangrijkst was natuurlijk de zandbak / binnenspeeltuin. Heerlijk overdekt ook, hoewel een klein gedeelte buiten was. Toen het begon te regenen werd het rolluik gewoon dicht gedaan, zodat we er geen last van hadden. Ideaal!

Knappe kerel he? Je ziet nog een paar waterpokken op dat lieve snoetje <3.

Ha, en ik hoef niet te vertellen hoe het was: deze foto zegt alles volgens mij :-).

Donderdag

Donderdag werk ik de hele dag op kantoor en mijn nieuwe kleine fotoprinter komt binnen: de HP Sprocket. Die bestelde ik voor de vakantie straks: hij maakt stickers van je foto’s. En aangezien ik altijd een mooi vakantiedagboekje bijhoudt, leek het me leuk om ook direct een foto te kunnen toevoegen.

Vrijdag

Vrijdag werk ik de hele dag en ’s avonds eten we bij mijn schoonouders in Enschede. Omdat mijn ouders ook terug zijn van hun vakantie (eindelijk :)) rijden we ook nog even daar langs. Tijd voor koffie! Lize en Pepijn zijn ook weer helemaal blij dat opa en oma er zijn en spelen heerlijk in de tuin.

Zaterdag

Zaterdag is het ontzettend lekker warm en de Havendagen zijn in het centrum van Almelo. We gaan lekker op de fiets en wandelen langs het water.

Er is een draaimolen waar 2 kindjes uiteraard heeeeeeel graag in willen :-).

’s Avonds komen mijn ouders en zusje (met familie) barbecueën en mijn andere zusje en haar man schuiven op het laatst ook nog even aan. Een gezellige bende was het zo, fijn dat iedereen er even was!

Zondag

Zondag komt de andere helft van de familie op bezoek en we genieten buiten van het lekkere weer.

’s Avonds heb ik niet echt zin om te koken en we gaan voor een heerlijke bonensalade. Omdat het hier in huis zo’n succes is (lees: weinig ingrediënten en weinig moeite om ’t te maken) deel ik het recept binnenkort op mijn blog!

En zo kwam er ook weer een einde aan deze week. Komende week is het de laatste week school voor Lize: nog maar 4 daagjes en dan zit het er al weer op! Iedereen is er behoorlijk aan toe, dat merk je aan alles. En door het warme weer lijkt iedereen wel extra moe en prikkelbaar. Gelukkig kunnen we dus binnenkort lekker bijslapen en opladen!

Heb jij al vakantie? En wat zijn jouw plannen?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *