Gewoon de week door 27: nieuw paspoort voor Lize en waterpokken voor Pepijn

Nou, het was me het weekje wel hoor. Het begon heel erg leuk met een ontzettend informatieve dag op de Universiteit in Enschede. Leuke plek, leuk onderwerp (Technische Communicatie) en leuk gezelschap. Donderdag was ik daardoor vrij en wat bleek: Pepijn kreeg waterpokken. Dikke vette koorts, een hangerig mannetje en uiteindelijk ook wat weinig uurtjes slaap in de nacht. Niet fijn, maar gelukkig was het bijna weekend. Helaas ging Ton ook nog met de volleybal een nachtje weg, waardoor ik mijn handen vol had aan een kind dat graag aandacht wilde en een waterpokken-kind. Inmiddels kan ik zeggen dat er wat verbetering aan het optreden is en ik hoop echt dat het snel voorbij is. Goed, ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 27?

Maandag

Maandag werkte ik de hele dag op kantoor en ik bedacht me ’s avonds dat ik nog even een foto moest maken, ha. We keken dus even voetbal.

Dinsdag

Dinsdagochtend begin ik weer eens bij de huisarts. Ik heb al maanden een rood plekje op mijn kin wat maar niet weg gaat. Het wordt steeds erger en dus wilde ik het laten beoordelen. De huisarts heeft een foto gemaakt en het naar de dermatoloog gestuurd. Inmiddels heb ik weer nieuwe crème en die moet ik 2 weken proberen. Mocht dat ook niet helpen (net als de vorige 3 tubes), dan moet ik alsnog zelf naar de dermatoloog. Feest dus weer.

Als Lize uit school komt, gaan we eerst pasfoto’s maken. Mevrouw mag een nieuw paspoort en daar hoort natuurlijk een nieuwe pasfoto bij. Ton is al twee keer tevergeefs geweest om een foto te maken: mevrouw weigerde. Gelukkig lukte het vandaag wel. Maar op ’t stadhuis dikke pech.. De handtekening van Ton (die hij gisteren in het donker gauw krabbelde) werd niet goedgekeurd. Dus nu kunnen we alsnog opnieuw een afspraak maken.

We maken nog even een foto voor mijn vader (die hier normaal gesproken werkt, maar nu op vakantie is).

Daarna gaan we naar de speelgoedwinkel, want omdat Lize echt is gestopt met duimen, mocht ze 2 L.O.L Surprise ballen uitzoeken. Wat een feest. Ik vind die dingen zelf ook zo verschrikkelijk leuk!

Ik maak nog even een foto van de 2e pasfoto die we gemaakt hebben. Wat heeft Pepijn blauwe ogen he <3.

Woensdag

Woensdag heb ik een hele leuke ochtend. Op de Universiteit Twente wordt een Technical Communication Day georganiseerd en samen met 2 collega’s gaan we er naar toe. Dat blijkt een super leuke en ontzettend informatieve bijeenkomst te zijn. Niet alleen bedrijven waren aan het wordt, maar ook een aantal studenten presenteerden de (voorlopige) resultaten van hun onderzoek. Echt een geslaagde ochtend.

We mochten nog even brainstormen met wat Lego erbij, ha, heel grappig om eens te doen. Daarna rijd ik naar huis en de rest van de middag werk ik thuis.

Tja, Lize wil al we-ken eens knutselen met wc-rolletjes en als ik klaar ben met werken, beginnen we maar eens met het verzamelen van die dingen. Boven en beneden vinden we een behoorlijke voorraad!

Lize verklapt hier al een beetje wat we gemaakt hebben: het volledige resultaat zie je heel binnenkort op mijn blog.

Donderdag

Donderdag ben ik dan dus vrij, omdat ik woensdag gewerkt heb. Best lekker, een andere dag vrij. Pepijn wil niet op de foto en hij is een beetje koortsig en hangerig vandaag. We ontdekken ook wat rode vlekjes en vrezen voor waterpokken.

Ik pas me maar lekker aan Pepijn zijn tempo aan en we gaan chillen in de tuin. Niet verkeerd met een kop koffie en de krant. We zitten nog heerlijk in de schaduw.

Ik bedenk me dat het ook wel tijd wordt om de plataan aan de straatkant wat te knippen. De takken worden zo lang en zwaar dat je er niet meer onder door kunt fietsen. Behoorlijk irritant, vind ik zelf en dus knip ik alles weg waar ik zonder trap of ladder bij kan. Dan is de groene container vol en kunnen mensen er weer langs.

Dan gaat een lang gekoesterde wens van Lize in vervulling: ze wil graag eens slijm maken. Op internet hadden we gezien dat je dat met witte knutsellijm en wasmiddel kunt maken en dus beginnen we.

Een klein drupje wasmiddel op een flesje lijm.

En we roeren en we roeren. En we roeren nog meer, totdat we lamme armen krijgen. Er verandert eigenlijk niks en we besluiten dan toch maar wat lenzenvloeistof toe te voegen (om de plakkerigheid eraf te krijgen). Na een halve fles stoppen we er maar mee. Het ruikt lekker (naar wasmiddel, duhuh), maar het wordt absoluut geen slijm. Jammer, want we wilden het zo graag! Vervolgens kunnen we nog naar de winkel om nieuwe lenzenvloeistof voor Ton te kopen, ha, want we hadden zijn fles leeg gemaakt…

Bij Kruidvat komen we ook nog deze leuke SeatZac tegen. Tegen inlevering van wat Kruidvatpunten nemen we ‘m mee en na wat oefening staat ‘ie hoor!

Vrijdag

Vrijdag werk ik een halve dag en ’s avonds heb ik niet echt zin om te koken. We gaan dus lekker kaasfonduen in de tuin. Heerlijk!

Pepijn heeft koorts en zit helemaal onder de rode vlekken. Op zijn polsen zijn de waterpokken helemaal erg, en het jeukt ook nog eens heel erg. We smeren ons suf met KidsClin.

Gelukkig wil hij wel een toetje, dus hij krijgt nog wel wat binnen.

Het slapen lukt ’s avonds totaal niet, alles kriebelt en meneer heeft ook nog wat koorts. Dan maar even lekker met papa op de bank.

Zaterdag

Na een niet zo fijne nacht met deze meneer beginnen we de dag met Fristi, ha. Weekend!

Een fijne familiefoto van Ton met de kinderen (haha). Ze wilden zelf een huisje maken op de bank en zoals je ziet is het huisje goed afgesloten.
Ton vertrekt tussen de middag met de volleybalmannen naar Münster en wij doen niet zo heel veel verder.

Na het middagslaapje van ons allemaal rijden we lekker naar McDonalds, want My Little Pony is het thema van de Happy Meals. Ook Pepijn kiest voor My Little Pony (hihi).

Na het eten mogen de kindjes zelf een ijsje maken en daar knapt meneertje in een keer van op. Zo lief!

Ook Lize maakt haar eigen ijsje, dat deden ze zo leuk bij McDonalds!

Voordat we gaan slapen nog maar even wat drinken op de bank. Pepijn zijn gezicht zit ondertussen ook goed onder de waterpokken. Arm kind.

Zondag

En zondag maakte ik helemaal geen foto’s. Na een dramatische nacht met een heel zielig mannetje wat niet kon slapen van de jeuk (ook niet bij mij in bed helaas), besloot ik om 03:00 dat hij zijn speen maar weer even mocht en toen viel hij eindelijk in slaap. Na het douchen rijden we naar Enschede, naar opa en oma. Kunnen de kids lekker spelen en deze mama even koffie drinken. Zo fijn om even uit de sleur thuis te zijn. Ton was gelukkig ook al onderweg en we lunchen met zijn allen. ’s Middags rijden we naar huis en we doen niet heel veel meer dan uitzitten. Hopelijk zijn die waterpokken snel voorbij!

Hoe was jouw week? Is de zomervakantie bij jou al begonnen?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *