Gewoon de week door 26: laatste keer VVE en Jan Taminiau in Utrecht

Ja, het jaar is nu echt over de helft. En de zomer is volop aan de gang. Zo heerlijk dat het zonnetje zich zo vaak laat zien! Je weet nooit hoe lang dat duurt in Nederland, dus ik probeer er maar met volle teugen van te genieten. Ook al is het soms wel heel erg knetterwarm. Maar goed, over afgelopen week dus. We hadden de laatste keer VVE thuis dit schooljaar en gingen lekker even knutselen. Zaterdag had ik een gezellig dag met Ella, Nicole en Bas in Utrecht en zondag moest ik daar flink van bijkomen, ha. Ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 26?

Maandag

Mijn ouders zijn op vakantie en hun frambozenstruik staat flink in bloei. Dan is het water geven in de tuin ineens ontzettend leuk om te doen.

Want dit soort dingen mogen dan ineens mee naar huis. Heerlijk! Lize eet tijdens het plukken stiekem de helft al op, ha.

Dinsdag

Leuk grapje op kantoor vandaag. De ramen worden gewassen en dat doen ze met zo’n mooie hoogwerker. En laat die hoogwerker nou net om half 2 voor de uitgang van de parkeergarage staan. Terwijl ik dus om kwart voor 2 Lize van school moet halen.. Gelukkig had een collega zijn auto buiten de parkeergarage staan en was hij zo aardig dat ik ‘m mee mocht nemen naar huis.

We haalden na school snel een paar zakken drop voor mijn collega en gingen direct de auto weer omruilen. Zo grappig: je vindt de kindjes bijna niet terug op deze achterbank :-).

Als de eigen auto weer voor de deur staat en papa niet thuis komt eten, gaan we lekker een ijsje halen bij de McDonalds. Daar was het echt weer voor!

Woensdag

Woensdag is het de laatste keer VVE thuis dit schooljaar. We hadden met alle moeders afgesproken om wat lekkers mee te nemen en ik bakte (voor de verandering) de semi-red velvet koekjes. En zelfs Pepijn at er ook wat van!

We gingen aan het knutselen met een voor mij nieuw materiaal: zeepsteen. Zo ontzettend leuk om te doen! Je kunt met vijltjes en priemen van alles creëren. Ik ging voor een (makkelijk?) uiltje. Voor op mijn plank in de kamer. Het was nog wel lastig om de ogen en de neus goed gedefinieerd te krijgen, maar ik vond het niet slecht voor een eerste project.

Als we thuis zijn, gaat Pepijn aan de slag met zijn auto’s. Op een bepaald moment roept hij ‘Kijk mama, de P van Pepijnletter’! Tja, Pepijn leert letters, uiteraard met auto’s.

We blijven vandaag weer over op school en Pepijn zit heel graag op de stoel van de juf. Zo is het echt nog een klein ventje he?

’s Middags gaan we weer langs mijn ouders en vandaag is er weer een fijne lading frambozen. Dit bakje bewaar ik lekker voor mezelf. Er wordt echt om gevochten wie die dingen op mag eten (en sorry Ton, ik weet dat jij er nog he-le-maal niet zo veel hebt gehad :-)).

Donderdag

Donderdag heb ik een leuke workshop op kantoor: over zakelijk bloggen. Daar leerde ik nog wel weer een aantal leuke dingen en het gaf goed stof tot nadenken.

Ik bracht Pepijn vanmorgen naar Enschede (omdat mijn ouders er dus niet zijn) en Pepijn was met Oma in de speelgoedwinkel geweest. Hij kocht daar de blauwe Pever (Kever) en het verkeerslicht (haha, ja, in Almelo is altijd wat te doen… Dank je wel Herman Finkers..). En hij speelt er dus echt de hele dag mee. Alle auto’s voor het stoplicht, wachten, en weer rijden.

Hij is er zelfs zo blij mee, dat hij er in bed mee slaapt. Wat een boef he.

Vrijdag

Vrijdag zijn de kids in Enschede en Ton is ook fijn op tijd. We blijven dus eten (patat!). En dat is eigenlijk de enige foto die ik maak vandaag :-).

Zaterdag

Zaterdag vertrek ik met Nicole en Ella naar Utrecht, waar we met Bas hebben afgesproken om de expositie van Jan Taminiau te bezoeken. We beginnen met een kopje koffie op de lapjesmarkt.

Onderweg naar het Centraal Museum komen we dit geweldige winkeltje tegen met allerlei leuke dingen.

Eenmaal in het Centraal Museum kijken we onze ogen uit. Het is zo heerlijk koel binnen, er is prachtige muziek bij en deze jurken dansen eigenlijk door de zaal. Wat een plaatjes zeg.

Jan Taminiau is enorm van dit soort geborduurde dingen. Zo prachtig om te zien! Ik durf te wedden dat als ik dit zou dragen, Lize en Pepijn de hele dag aan me zouden zitten. (‘Kijk mama, een vogel, en een bloem, en een zon’….).

Die quote over couture, dat vind ik een leuke.

Dit is ook zo’n mooi kunstwerk. Een ‘schots’ ruitje met drukknopen versierd. Het lijken wel zilveren stukjes.

Herken je de jurk van Maximá?

Deze stijl vond ik ook erg mooi, met heel veel kurk. De linkerjurk is gemaakt voor The Hunger Games.

En verderop in het museum kon je allerlei uitprobeersels van Jan Taminiau zien. De oefenstukjes, zeg maar. Zo mooi om te zien welke technieken hij gebruikt en dat hij dat ook gewoon wil delen.

Aan het einde van de dag ploffen we lekker op een terrasje en eten allemaal lekkere hapjes, en tegen 11 uur zo’n beetje was ik weer thuis.

Zondag

Zondag is een beetje een bijzondere dag. Ik word wakker met hoofdpijn, maar met paracetamol gaat het wel en we besluiten toch naar het zwembad te gaan. Nu Lize staat ingeschreven voor zwemles mogen we op zondag met een volwassene en Lize gratis zwemmen. Het waait wel erg hard en gelukkig is het binnenbad ook open. Als we dan weer thuis komen, ben ik zo kapot dat ik het bed in duik. Ik slaap tot 6 uur (hoe dan??).

Als we ’s avonds een beetje op de bank hangen, wil dit meneertje niet slapen. Hij doet echt heel hard zijn best, maar het lukt hem echt niet. Dus hij mag nog even mee naar beneden. Als Ton vraagt: ‘Kom je lekker bij me liggen’? neem Pepijn deze houding aan. Ik moet er wel om lachen, dit ligt toch niet echt lekker zo? En dat handje dan.. Ik smolt in elk geval.

En zo kwam er weer een einde aan deze week. Ondertussen is het gewoon juli. Dat klinkt niet alleen als zomer, momenteel voelt het ook wel zo! Niet alleen lekkere temperaturen, maar ook het einde van het schooljaar. Lize en Pepijn zijn echt wel aan vakantie toe. Iedereen loopt een beetje op zijn tandvlees en dat is soms behoorlijk pittig. We houden maar gewoon vol en bij alles denk ik: ‘het gaat wel weer over’. Bijna vakantie in elk geval (hoewel regio Noord als laatste aan de beurt is).

Anyway… Dat was ‘m voor deze week!

Heb jij ook zo van het weer genoten? En heb je al bijna vakantie?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *