Gewoon de week door 18: meivakantie, uit eten en Landgoed Singraven

Nu ik de foto’s zo bij elkaar zet, besef ik eigenlijk pas hoeveel we gedaan hebben afgelopen week. De eerste week van de meivakantie gooide ons reguliere schema behoorlijk om: ik werkte op andere dagen, en was dus ook op andere dagen dan normaal vrij. En wat was het lekker dat het zonnetje weer flink begon te schijnen. Ik zou die ene regenachtige ochtend bijna vergeten. Het weekend was zo lekker! Toen we ook nog eens landgoed Singraven bezochten, werd het vakantiegevoel compleet. Ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 18?

Maandag

Het is weer zo’n maandag: ik werk de hele dag op kantoor en maak helemaal geen foto’s.

Dinsdag

Vandaag werk ik de hele dag in Utrecht. Ik ben verbaasd de zon te zien aan het einde van de dag. Toen ik vertrok vanmorgen, was het knetterslecht weer. Dat is dus mooi omgedraaid.

Ik moet altijd een stukje lopen naar de parkeergarage en dat is met dit weer helemaal niet vervelend!

We eten bij mijn ouders (die passen op Lize en Pepijn vandaag) en Ton gaat hardlopend naar huis. Wij gaan met de auto en gaan hem dan opwachten. Uiteraard met de trekker :-).

Gevonden hoor!

Woensdag

Goedemorgen deze morgen! Echt het allerfijnst aan schoolvakanties en parttime werken is het feit dat je ’s ochtends heerlijk samen in bed wakker kunt worden. Deze 2 lieffies zijn net zo lui als ik, dus we genieten daar enorm van.

De zon schijnt heerlijk vandaag en dus gaan we de bloembollen planten. Alleen vliegt de potgrond er doorheen en dus besluiten we ‘even’ naar de Intratuin te rijden om wat op te halen.

We hadden een beetje pech vandaag, want de konijnen hadden absoluut geen zin om te knuffelen.

‘Onderweg’ maak ik nog wat inspiratie-foto’s: ik vind deze loungeset zo mooi! Hij is wel erg laag, maar het model sprak me gewoon erg aan.

En kijk dit leuke hoekje. Gelukkig hebben wij al van die tenten, want anders had ik ze spontaan gekocht.

Bij de verse bloemen komen we deze bijzondere blauwe rozen tegen. Die moesten natuurlijk nog even op de foto.

Lize en Pepijn logeren vanavond bij Opa en Oma en mijn vader is gisteren aan een plekje bij zijn oog geopereerd, dus moest er getekend worden. Voor Opa, welteverstaan. Ik mocht de dieren tekenen en Lize en Pepijn gingen inkleuren.

Als de kids zijn weggebracht, gaan wij samen op de fiets naar de stad: we gaan eten bij Da Carlo. Die knappe man op de foto he, daar ben ik gewoon mee getrouwd. <3

Ik ontplof zowat na een half voorgerecht en een heerlijk hoofdgerecht. Toch kan ik de verleiding niet weerstaan en neem ik nog een stuk tiramisu. En die smaakte errug goed. Heerlijk!

Als het bijna donker is, stappen we op de fiets. Ik had mijn camera meegenomen, en vind het dus leuk om Almelo even goed vast te leggen.

De kerkstraat.

De Herengracht in Almelo, één van mijn favoriete straatjes in Almelo.

Dit huis is zo prachtig, het staat aan de Gravenallee.

Ik vond het zo leuk om even zonder kinderen, heerlijk in mijn eigen tijd foto’s te maken van dingen die ik leuk vind :-).

Donderdag

Donderdag eten we wederom bij mijn ouders, en Lize en Pepijn zijn weer met hun favoriete hobby bezig :-).

Vrijdag

Vrijdag ben ik voor de verandering eens vrij, en we besluiten lekker naar Borghuis te gaan. Daar komen we deze leuke ‘boom’ met vogels tegen. Ik vind het zo leuk om te zien hoe Lize en Pepijn ook al veel vogels kennen.

Ook hier was een mooie sprookjesboom.

En dit beeld vind ik zo leuk. Zo gezellig tussen de plantjes.

Omdat Borghuis 40 jaar bestaat hebben ze een boerderijdorp opgezet, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Pepijn wilde graag op deze grote trekker zitten, maar toen ik wegliep om een foto te maken, trok hij toch een pruillip.

Lize vond het helemaal geweldig, en ze had ‘m bijna aan de praat, haha.

Er waren deze leuke schapen, ik vind hun kleur zo mooi!

Soms vind ik Borghuis echt leuker dan Intratuin: ze hadden ook weer van die prachtige dingen aangelegd. Dit mag zo in mijn tuin!

En het hoogtepunt van mijn dag: deze Wellies-look-a-likes, en wat denk je: ook nog in mijn maat! Je snapt: die heb ik meegenomen!!

Zaterdag

Zaterdag rijden we naar Landgoed Singraven (bij Denekamp) en man, wat voelt het als vakantie.

Er is water, met een watermolen.

We gaan de tuinen bekijken en staan even te gluren bij de vistrap.

En kijk dan hoe mooi de wereld is als de zon schijnt.

We hadden de trekker en de step mee, maar de paden waren eigenlijk iets te zanderig om er goed te kunnen rijden.

Onder water groeiden deze prachtige planten, en die stonden werkelijk te dansen in het water.

Blaasbloemen! Ton doet even voor hoe het moet.

Echt, dit lijkt toch gewoon Engeland, zo?

Na de wandeling gaan we ook nog lekker even lunchen.

Gezellig zo aan de straat, konden we mooi kijken wat er allemaal voorbij kwam.

Als we eigenlijk naar huis willen gaan, zien we dat de molen open is. We mogen komen kijken hoe ze een boomstam gaan zagen met de kracht van de molen.

Zo indrukwekkend om te zien! Ik wist helemaal niet dat een molen dit kon doen.

Zondag

Zondag gaan we eerst op bezoek bij het nichtje van Ton en haar vriend, om onze kindjes kennis te laten maken met hun jonge hond. Wat een mooi beestje was dat. En nog zo lekker zacht. <3 Ik maakte er helemaal geen foto’s, helaas. Als we thuis komen, gaan we lekker buiten lunchen.

’s Middags gaan we lekker barbecuen, met Ton zijn broer en zijn gezin. De kindjes gaan uiteindelijk buiten kleuren, omdat een niet nader te noemen ondeugende peuter binnen al op de muur was begonnen.. (ha!).

Uiteindelijk gaat de visite maar met 2 kindjes naar huis, en blijven wij met 3 kindjes over! Lenn wilde wel graag blijven slapen, en dat kon uiteraard. Morgen gaat het hele spul naar Opa en Oma en er kan altijd 1 kindje extra in de auto. Hij past helemaal in het plaatje zo, he?

Ondertussen zit ik nog steeds buiten terwijl ik lekker zit te typen. Het koelt wel wat af (dat vind ik zo fijn aan het voorjaar), maar je kunt nog prima zitten. De komende dagen blijft het zo heerlijk warm. Ik ga er maar flink van genieten!

Hoe was jouw week? Heb jij nog wat leuks gedaan met je vrije dagen?

xx
LoesDelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *