Gewoon de week door 17: Koningsdag in Duitsland en lekker wokken

Ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 17? Het was een leuke week: we vierden onze trouwdag (niet helemaal op de dag zelf, hoewel…), er was kinderdisco op school en we waren uiteraard een extra dag vrij. En dat hele Koningsdag-gebeuren trekt ons niet zo, dus trokken wij, samen met heel Twente ongeveer, richting Ketteler Hof in Duitsland, waar we een heerlijke dag hadden. We verlegden onze grenzen en gingen met de kids uit eten bij de Wok (jaja) en genoten gewoon van het extra dagje weekend.

Maandag

Maandag werk ik de hele dag op kantoor en mijn lunch vandaag is een feestje! Er is nog een minitaartje over en die laat ik natuurlijk niet staan ;-).

Dinsdag

Goedemorgen! Dinsdagochtend is het weer feest op de snelweg. Gelukkig wel de andere kant op, maar toch heb je altijd last van de kijkersfile.

Als ik Pepijn ’s middags ophaal, heeft hij zijn zelfgemaakte kroon al op. Helemaal trots, haha.

En hij zet ‘m thuis ook niet meer af. Hij is een klein beetje groot en zakt dus heerlijk over zijn oren. <3

’s Middags zitten we weer in de wachtkamer van de huisarts; de uitslag van de echo van vorige week is binnen. Er lijkt een ontstoken haarzakje in mijn litteken van de keizersnede te zitten, en ik word dus doorverwezen naar de Plastische Chirurg. Hopelijk kan die het herstellen. Inmiddels weet ik dat ik daar over 2 weken terecht kan, gelukkig.

Deze foto stuur ik naar Nona. Toen we laatst met hen uit eten waren, kregen wij een hele zak van deze Zwitserse chocola. Zoals je kunt zien valt die erg in de smaak.

Woensdag

Woensdagmiddag ga ik aan de slag met een leuk knutselproject. Binnenkort lees je er meer over op mijn blog (spoiler!).

Vandaag is onze trouwdag, maar Ton heeft een volleybalwedstrijd waar hij direct uit zijn werk naartoe gaat. We eten dus niet samen en Lize mocht kiezen wat wij dan gingen eten. Zoals je ziet, werden het pannenkoeken. Deze pannenkoek met een hart van stroop sturen we natuurlijk even naar Ton. <3

Donderdag

Donderdag werk ik de hele dag en om 5 uur haast ik me naar huis. Lize heeft namelijk een disco van school, en die is al om 6 uur. Mijn ouders hebben het eten klaar en ik eet gauw een paar happen voor we die kant op vliegen. Het was een hele happening, wat een boel kinderen. En wat een boel ouders ook hoor, pfoe!

Vrijdag

Goedemorgen! Koningsdag vandaag en als ik beneden kom, staat dit heerlijke ontbijt voor me klaar. Heerlijk!

Aangezien we niet zo’n zin hebben in de drukte in Nederland, ‘vluchten’ wij naar Duitsland. We bezoeken Ketteler Hof, een soort attractiepark-speeltuin-gebeuren met ook nog wat dieren. Wat een prachtig park! De kids konden hier heerlijk springen, klimmen en spelen en ook papa mocht mee in het piratenschip ;-).

Ze hadden een paar van die heerlijk grote springkussens, wat een feest.

En deze leuke skelter-achtige dingen kon Pepijn ook al prima besturen.

De rodelbaan.

En ik kwam zelf ook nog een keer op de foto, ha.

Ik kon leuk spelen met mijn camera, wat een feest om die blije kids vast te leggen.

En op deze skelter ging Pepijn ook al super goed, ik stond echt helemaal versteld!

Samen met Lize van de rodelbaan, uiteraard remde ik niet, haha.

Jip en Janneke mochten vooraan in de trein. <3

En voor de papa’s en mama’s was het super relaxed vandaag.

Je kon er voer kopen om de beesten te voeren en Lize deed dat heel netjes.

Ha, ja, de wildwaterbaan: met zo’n mooie band mocht je er vanaf. Vet leuk!

Dit is een van mijn favoriete plaatjes (die van de kinderen zijn natuurlijk mooier, maar ik was hier ook heel blij mee).

En een engelengeduld dat dit kind heeft joh. Je moest in deze unit jezelf naar de overkant slepen door aan de kabel te trekken, en dat deed hij echt super goed. Zo leuk om te zien.

Lieve kindjes wachten op de trein.

En uiteraard ging ik zelf ook nog even op die race-dingen.

Jawel hoor, de pauw liet ook nog even zien hoe mooi zijn veren zijn. Wat een beest he?

Zaterdag

Zaterdag zit ik eigenlijk de hele dag achter de laptop om de foto’s van vrijdag te bewerken. Dan is ’t maar weer achter de rug en is de (schoon)familie ook weer blij ;-).

’s Avonds gaan we met de kindjes uit eten naar de Wok bij ons bij het stadion. Wat is die groot zeg, en voor de kinderen hebben ze het goed geregeld! Er is een leuke speelplek (die wel heeeeel erg druk was met allemaal gillende kids…), en het eten was ook heerlijk. Lize en Pepijn hielden het goed vol en zo konden wij toch ook lekker eten.

Zondag

Mijn moeder bracht gisteren een hele zak met tomaten mee, dus eten we tomatensoep vandaag. Eerst gaan de tomaten een half uurtje in de oven, met olijfolie en peper en zout.

En dan gaat de boel in de pan, 10 minuutjes koken nog (met een halve liter water, een bouillonblokje, wat takjes basilicum en italiaanse kruiden).

En smullen maar! Hij smaakte erg goed! Het restant gaat in de vriezer.

En zo komt er weer een einde aan deze week. Komende week heeft Lize vakantie en dat is toch best relaxed hoor. Ik werk wat anders dan normaal (ivm oppas etc), dus de week zal wel weer voorbij vliegen. Ik geloof dat de temperatuur richting het weekend ook weer beter wordt, en daar kijk ik best naar uit!

Hoe was jouw week? Wat heb jij gedaan met Koningsdag?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *