Dingen die je in de avond thuis kunt doen tijdens lockdown

Inmiddels zouden we er wel een beetje aan gewend moeten zijn, dat we ’s avonds niet op pad kunnen en thuis blijven. Afgelopen week kwam dan ook nog eens de avondklok ter sprake, en daarmee zitten we ’s avonds helemaal aan huis gekluisterd. Nu vind ik ’s avonds buiten zijn in de winter hoe dan ook minder leuk, als het donker is kun je niet echt van de omgeving genieten. Betekent dus automatisch  dat je wel binnen moet blijven. Mocht je ’s avonds nog wat energie over hebben, dan heb ik een aantal dingen die je in de avond thuis kunt doen tijdens lockdown.

Dingen die je in de avond thuis kunt doen tijdens lockdown

Dingen die je in de avond thuis kunt doen tijdens lockdown

Het wordt er niet makkelijker op he, met al die maatregelen die steeds veranderen. Deze lockdown voelt nog wel een beetje anders weer dan de eerste, alleen al vanwege het feit dat we toen echt net tegen de lente aan zaten. Na het eten nog even een rondje wandelen was geen enkel probleem, heerlijk zelfs! Hoe anders is het nu: koud, nat en donker. Niet echt een goede uitnodiging om op pad te gaan. Wat 1 ding betreft ben ik blij met de lockdown: we hoeven ’s avonds geen brood meer te smeren voor de volgende dag op school! Doordat Ton niet meer naar kantoor gaat, kunnen we op tijd eten ’s avonds en liggen de kinderen ook aardig op tijd in bed. En dan hebben we de avond voor onszelf. What to do..!

Zelf bepalen wat je kijkt op tv

Als ik naar mezelf kijk, dan komt het nog maar zelden voor dat we naar ‘live-tv’ kijken. Dat is al best een tijdje zo en eigenlijk mis is dat ook bijna helemaal niet. Tegenwoordig is er zoveel aanbod in het on-demand tv kijken dat ik er helemaal geen zin meer in heb om een week te wachten op de volgende aflevering van een serie die ik volg. Klinkt misschien een beetje verwend (en dat is het natuurlijk ook), maar het is toch heerlijk als je een paar afleveringen achter elkaar kunt kijken? Overigens zijn het niet alleen series die we kijken op die manier, maar ook films. Supermakkelijk om te pauzeren wanneer je wilt en helemaal geen reclame. Duurt een film toch ineens een heel stuk korter :-).

NLZIET is zo’n on-demand leverancier en met een abonnement heb je eigenlijk geen traditioneel tv-abonnement meer nodig. Je kijkt live naar 34 tv-zenders van NPO, RTL, SBS en de Regionale Publieke Omroepen en kunt tot 7 dagen terug kijken. Ook kun je je favoriete Nederlandse series kijken! Zo komt er een nieuw seizoen van Flikken Maastricht aan, en als je nou net als ik nog niet zoveel van die serie hebt gezien, dan kun je via Flikken Maastricht gemist de eerste 14 seizoenen (!) nog kijken, voordat je begint aan het nieuwe seizoen.

Sporten voor de buis

Tv kijken is leuk, maar dat is niet het enige wat je voor je tv kunt doen. De sportscholen en sporthallen zijn al tijden dicht en hoewel buiten sporten (soms) wel mag, kan ik me voorstellen dat je dat in de winter echt niet fijn vindt. Er zijn allerlei apps die je kunt kopen en vanuit sommige sportscholen of andere sportinstellingen worden work-outs online gegeven. Wil je niet vastzitten aan een tijd en toch lekker bewegen? Dan kan ik je de work-outs van Lucy Wyndham-Read aanraden. Zelf volg ik haar een jaar of 2 en ik blijf bij haar work-outs terug komen (zelfs nu ik van mijn diastase af ben).

home workout

Speel een spelletje

Geen zin in al te actieve dingen ’s avonds? Maar ook geen zin om op te bank te hangen voor de tv? Dat kan uiteraard ook. Misschien heb je dan wel zin om een spelletje te spelen! Bij ons in huis spelen we veel meer spelletjes tijdens de lockdown. Ganzenbord, Mens-erger-je-niet of Skip-Bo, we hebben het allemaal al gedaan de afgelopen tijd. Heb je nou niemand die samen met je een spel wil doen? Dan zijn de SmartGames misschien wat voor jou. Dat zijn spelletjes die je (vooral) in je eentje kunt doen. Je begint bij het makkelijkste level en werkt zo steeds verder totdat je ‘expert’ bent :-). Wij kregen 2 jaar geleden Smart Farmer en sindsdien is onze collectie SmartGames behoorlijk uitgebreid.

Wat doe jij ’s avonds tijdens lockdown?

Geen zin in al wat ik hierboven opnoemde? Dat mag natuurlijk ook. Lig je liever met een boek op de bank? Ga je gang! Of ben je juist op zoek naar een creatieve invulling van je avond? Naai bijvoorbeeld eens stoffen mandjes, of ga een camera haken. Of kijk eens bij mijn andere DIY-artikelen, genoeg creatieve inspiratie!

En nu ben ik dus benieuwd: hoe spendeer jij je avonden in lockdown?

xx
Loes

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *