[:nl]Mijn week in foto’s | 40[:en]Mijn [:]

[:nl]week in foto's 40

Hoi! Maandag weer vandaag, dus tijd voor een editie van ‘Mijn week in foto’s’. Nummer 40 alweer! Dat betekent dat er nog maar 12 weken in dit jaar zitten, waaah!! Afgelopen week was een week met veel herfstige dingen, lekker eten, en we mochten weer kijken naar een volleybalwedstrijd van manlief. En daarnaast had ik zelfs nog even tijd om achter de naaimachine te zitten. Kijk je mee?

Maandag

maandag

Het is voor het eerst na de zomer dat het onder de 20 graden is in huis! Voelt wel een klein beetje als een mijlpaal. Wekenlang kregen we het hier niet ‘koud’ in huis, en nu lukt het ineens wel. Tijd om te stoken!

Dinsdag

dinsdag-1
Dinsdag wil ik een banaan ontbijten, maar alle (5!) bananen zien er uit zoals deze: bruin en veeeel te zacht om te eten. Gisteren gekocht, stom he?
dinsdag-2
Ik maak er lekker bananenbrood van (recept binnenkort online!).
dinsdag-3
En ik bak lekker bananenpannenkoeken tussen de middag.
dinsdag-5

Een groot succes bij zoonlief, hij eet er 2! (Zelf met de vork, leuk he?)

dinsdag-6

Als de kleine meid uit school komt, rijden we even naar het Nijrees Bos. Het is zo lekker buiten dat ik even zin heb om te wandelen.

dinsdag-8

Het ziet er allemaal zo prachtig uit!

dinsdag-11

En vroeger kwam ik hier heel vaak.

Ik gebruik nu al een tijdje de ‘oude’ spiegelreflexcamera van mijn vader. En laatst had hij een nieuwe lens gekocht voor zijn eigen: een 50 mm f1.8. Ik had er zelf ook al naar zitten kijken, want ik vind de scherpte-diepte op de foto’s die je met zo’n lens kunt maken zo mooi (1 punt scherp en de rest eromheen wazig, voor degenen die niet weten wat het doet :)). ik ben heel erg aan het oefenen met foto’s maken met die lens: omdat je een vast brandpunt hebt, kun je niet zoomen, en moet je dus steeds dichterbij of verder weg gaan staan. Heel erg wennen, haha.

In het bos heb ik onderstaande foto’s van de kids gemaakt. Ik moet als trotse mama toch even kwijt dat ik zulke mooie fotomodellen heb :-).

dinsdag-13

dinsdag-14

dinsdag-15

dinsdag-16

dinsdag-17

dinsdag-18

dinsdag-19

dinsdag-12

Verder had ik dus zomaar tijd om nog even een super makkelijk DIY project te maken met de naaimachine.

Woensdag

woensdag-1

Goedemorgen schatjes! Deze lieffies leken wel uitgehongerd bij het ontbijt. Ik bleef maar beschuitjes smeren!

woensdag-2

We maakten een mooie file met de autootjes van zoonlief. Wel 4 rijbanen breed!

woensdag-4

En als de kleine man in bed ligt, gaan dochterlief en ik samen koekjes bakken. We kregen een leuk pakket van Fred & Ed om uit te proberen (waarover later deze week meer).

woensdag-5

Hard werken hoor!

woensdag-7

Misschien had je het op instagram al gezien, maar ik ben dus echt super enthousiast over deze smaak van Bar-le-Duc. Het is een fruitwater, dus zonder suiker, maar rood gekleurd door de bessen. En echt zo lekker! De Plus verkocht ‘m, maar heb het nog niet ergens anders in de supermarkt gezien.

woensdag-8

’s Middags ga ik met de kleine man nog even op pad naar Kwantum en Leen Bakker. Ik wil even wat inspiratie op doen omdat we een vrije hoek in de kamer moeten opvullen. De kleine man kruipt echt overal op de banken, zo schattig. Gaat ‘ie zo heel demonstratief zitten… <3

woensdag-9

Kwam deze leuke ‘kastjes’ tegen bij Leen Bakker. Grappig om te zien, maar de afwerking liet wel wat te wensen over.

woensdag-10

Zulke manden vind ik erg leuk (de prijs was trouwens voor de kleedjes er naast :)), maar ik zou dan de plaat bovenop in een andere kleur willen hebben (of schilderen).

woensdag-11

En voor manlief maakte ik nog even wat sfeerplaatjes.

woensdag-12

Dit kastje bij de Gamma vond ik ook wel grappig. Ook weer niet in de goede kleur qua hout, maar verder wel een leuk kastje!

woensdag-13

Bij de Gamma hebben ze ook hele leuke manden. Ik vind die voorste vooral erg leuk, omdat het ‘vlechtwerk’ zo anders is als bij andere manden.

woensdag-14

En we stoppen ook nog even bij de Shop in Shop op de Woonboulevard. Daar hebben ze dit soort manden.

woensdag-15

In alle kleuren en maten. Ik ben er nog niet uit. Misschien moet het wel heel wat anders worden in die hoek.

woensdag-16

’s Avonds eten we stamppot andijvie. Mijn lievelingsstamppot! En het is er ook echt weer voor.

woensdag-17

Deze 2 lieffies proberen met 2 rietjes uit 1 beker te drinken. Dat was ongeveer net zo moeilijk als het vastleggen van de poging op foto…

Donderdag

donderdag-1

Als ik ’s ochtends naar kantoor ga, rij ik de invoegstrook af en zo de file in. Bah!

donderdag-2

’s Avonds is het weer tijd voor een thuisbioscoop. Deze 2 schatjes waren lekker in bad geweest en kijken nog even naar Pokémon (jeej!).

Vrijdag

vrijdag-1

Goedemorgen! Om 7 uur zijn deze 2 toppers al wakker, uitzonderlijk vroeg voor hun doen. Wel gezellig zo, samen aankleden en alles.

vrijdag-2

Op kantoor is er een interne verhuizing. Het levert onze afdeling deze tafel op, jeej!

vrijdag-3

Tijdens de lunch kon ik niet kiezen tussen knakworst of hamburger, dus nam ik lekker allebei.

vrijdag-4

Bij mijn schoonouders zet ik deze boom nog maar weer eens op de foto, en hoop dat ik er volgende week weer aan denk om een foto te maken.

vrijdag-5

Als ik de kids ’s avonds op haal, is manlief nog niet eens onderweg vanuit Veenendaal. Dat wordt dus laat voor hem. Aangezien ik geen zin heb om te koken, en de kids wel iets moeten eten gaan we lekker naar McDonalds!

vrijdag-7

En er wordt heerlijk gegeten! Zelf vind ik dit ook geen straf overigens 🙂

vrijdag-8

’s Avonds maak ik hier nog even een foto van: make-up sponsjes van de Primark. Ik heb er 1 van Boozyshop waar ik heel blij mee ben, en deze waren 2 euro, dus ik dacht: ‘Leuk voor erbij’. Maar dit zijn hele stugge dingen en kreeg mijn foundation er niet mooi mee. Dus inmiddels liggen ze in de prullenbak.

Zaterdag

zaterdag-1

Goedemorgen! Als papa gaat douchen, liggen deze 2 toppers even lekker bij mij in bed. Zelfs de kleine man wil de deken over. Zo schattig en gezellig <3 <3.

zaterdag-2

En dan gaan we even naar Ikea. Ze zijn de boel mooi aan het verbouwen, maar deze kamer was al af. Ik hou van de kleurtjes!

zaterdag-3

Niet voor in mijn huis hoor, maar ik vind dit wel echt heel mooi.

zaterdag-4

Mijn ouders gaan de kamer opnieuw behangen, en de kleur die ze hebben uitgekozen is ‘oud groen’. En het leuke is dat we bij Ikea allemaal leuke dingen in die kleur tegenkomen. Ik maar dus flink foto’s.

zaterdag-5

Leuke kussentjes.

zaterdag-6

En zelfs stoelen in die kleur!

zaterdag-7

En ze hebben ook nieuwe knuffels in het assortiment, zoals deze flamingo.

zaterdag-8

En een puffin!

zaterdag-9

zaterdag-10

En zelfs een kussen van een cactus, geweldig toch?

zaterdag-11

En kijk dan hoe leuk: kleine cactusplantjes in lieve potjes. Maar heb de verleiding kunnen weerstaan hoor!

zaterdag-12

En zoonlief heeft een nieuwe liefde: de roze flamingo, hihi. Hij zag ‘m in de Ikea, hield er 1 vast, en liet die niet meer los. ’s Middags ging hij slapen met in 1 hand een kikker en de flamingo in de andere. Zo schattig!

zaterdag-13

Als ik even bij mijn ouders langs ga om wat leuks van Ikea te brengen, is al het behang al van de muur! Dat tempo! 🙂

zaterdag-14

En aan het einde van middag gaan we de heren (3) van Webton maar eens even aanmoedigen. Het is gezellig druk in de sporthal. Ik heb zelf geen bal gezien en heb zelfs niet eens meegekregen of ze gewonnen of verloren hadden, zo druk was ik met de kids, haha, die vlogen alle kanten op.

zaterdag-15

Het is na de wedstrijd het leukst om met papa even in de sporthal te rennen met een bal.

zondag

zondag-1

Zondag gaat manlief even met de kleine meid naar opa en oma als zoonlief in bed ligt. Als hij weer wakker is, kijken we lekker samen naar Winnie de Pooh.

zondag-2

En we knuffelen op de bank. Dat wil hij niet zo heel vaak, dus ik geniet er even heel erg van!

zondag-3

En als de kleine meid thuis komt, wil die ook even op de foto.

zondag-4

Opa komt eten en ik bak pannenkoeken, ook al gekregen van Fred & Ed.

zondag-1

3 pannen tegelijk, wat een werk!

zondag-2

En goedgekeurd hoor! Ik vond ze wel een beetje te dik, normaal gesproken kan ik pannenkoeken veel dunner bakken en dat vinden we wat lekkerder, maar het ging er goed in! Zelfs de kleine man at er wederom 2.

En daarmee is de week alweer voorbij! We kijken nu nog lekker even een aflevering van The Bridge op Netflix, een hele spannende serie, maar heel lastig, omdat ik niet kan luisteren en typen tegelijk (zoals met Engelstalige series wel kan) en moet dus steeds mijn aandacht verdelen, haha.

Hoe was jouw week? Heb jij nog leuke dingen gedaan?

xx
Loes

Save

Save

Save

Save

Save

Save[:]

6 Reacties

 1. 10 oktober 2016 / 08:41

  Hier begint het ook koud te worden in huis dus tijd voor de verwarming!
  Haha, wanneer ik niet kan kiezen bijvoorbeeld bij de Mac neem ik ook altijd beiden!

  • Loes
   Auteur
   10 oktober 2016 / 10:49

   Tja, keuzestress is ook niet goed he ;-). En lekker he, de verwarming aan. Ik hou er van!

 2. 10 oktober 2016 / 09:33

  Die flamingo vind ik fantastisch! En leuk hè die manden 😉
  Ik ben benieuwd naar jouw bananenbrood recept!

  • Loes
   Auteur
   10 oktober 2016 / 10:42

   Jaaa, die manden zijn echt super leuk! Hoewel we gisteravond al weer wat anders bedacht hebben: een plant en een mooie lamp. Niets zo veranderlijk als de mens he… 🙂

 3. Rita
  10 oktober 2016 / 10:36

  Weer helemaal op de hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *