Nijntje Museum Utrecht: dagje uit met (kleine) kids

nijntje museumHet is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik samen met Margot, Neelke en mijn kids naar het Nijntje Museum in Utrecht ben geweest. Ik was al eens met mijn beide zusjes naar het Dick Bruna Huis geweest (zoals het Nijntje Museum voorheen heette), maar dat was best al een tijdje geleden. En nu zoonlief kan lopen, leek het ons erg leuk om eens een dagje Utrecht te plannen. De kleine man is namelijk heel erg verliefd op Nijntje, dus ik was erg benieuwd of hij dit leuk zou vinden. (Stiekem was ik natuurlijk zelf ook benieuwd hoe het nu zou zijn, haha). Kijk je mee?

Het Nijntje museum

Het Nijntje Museum zit op dezelfde plek als waar het Dick Bruna Huis voorheen zat, alleen is het een stuk groter geworden. Zo is de souvenirshop naar de overkant verhuisd (waar je ook de kaartjes kunt kopen) en is het museum nu één groot speelparadijs voor kinderen.

nijntje-museum-01

Na binnenkomst stap je eigenlijk al een grote ‘speelzaal’ binnen. Hier kun je je buggy stallen, je tas in een kluisje doen en de kindjes kunnen alvast met Snuffie spelen. <3

Verschillende zalen

nijntje-museum-2

Het leuke is dat het ‘museum’ is opgedeeld in verschillende speelzalen met verschillende thema’s. Na de ontvangst kom je dus in het huis van Nijntje. Waar je op een bankje kunt zitten, of de was bij het tuinhuisje op kunt hangen.

nijntje-museum-3

De keukenkastjes zijn zo ingedeeld dat je er doorheen kunt kruipen! <3

nijntje-museum-4

En ‘boven’ is een badkamer waar je met Barbara in bad kunt, en een slaapkamer waar je Knorretjes jurk kunt versieren.

De muren

nijntje-museum-5

Ik weet soms helemaal niet waar ik moet kijken, zelfs de muren zijn overal prachtig versierd met super grote Nijntjes. Ik word er zelf ook echt helemaal blij van!

nijntje-museum-6

En als je dan vanuit ‘de slaapkamer’ naar beneden kijkt (hoi Neelke!) dan kun je ineens zien hoe mooi de tuin is aangelegd. En je kunt met ‘echte’ grasmaaiers aan de slag!

nijntje-museum-7

Zelfs op de wc is de muur prachtig versierd. Wil iemand dit bij ons thuis komen doen alsjeblieft? Ik wil ze allemaal! (Sorry Ton).

Nijntje in het verkeer

nijntje-museum-8

Als je dan naar boven loopt kom je bij het verkeerspark van Nijntje. Hier is een echte weg neergelegd, rijdt een trein en kun je op fietsjes rond rijden. Ze hebben zelfs overal kleren van de nijntje-karakters liggen, in peutermaatjes. Zo schattig! <3

nijntje-museum-9

Oh ja, nog even 2 foto’s uit de vorige ‘kamer’: je kon ook je tanden poetsen! (:-)) En Nina lag in bed.

De Dierentuin

nijntje-museum-10

De volgende kamer is de dierentuin, met echte giraffen en panda’s!

nijntje-museum-11

En ook de boerderijdieren mochten niet ontbreken. Een heuse knuffelkoe!

Museum

nijntje-museum-12

Als je dan weer naar beneden gaat, kun je ‘zelf’ kunst maken. In de volgende kamer is dan de ziekenzaal, met echte zusterpakjes en prikjes.

nijntje-museum-13

En weer terug bij de ingang knuffelen we nog even weer met Snuffie en bewonderen we de prachtige kluisjes. Echt, wat was dit een leuk bezoek. Ik vind het gewoon jammer dat we niet wat dichter in de buurt van Utrecht wonen, want ik zou hier echt wel veel vaker naartoe willen!

Tips voor het nIjntje Museum

 • Boek je kaartjes online, want ze werken met tijdsblokken, waarbinnen je naar binnen kunt. Dat werkt overigens echt prettig, want zo komen er niet teveel mensen tegelijk binnen. In het eerste gedeelte van het museum is het nog best druk, maar iedereen gaat eigenlijk in zijn eigen tempo door het museum, waardoor je verderop echt niet in de gaten hebt hoeveel mensen er zijn.
 • Als je op zoek bent naar een leuk souvenirtje, koop dan het boekje ‘Nijntje in het Museum‘. IN het boekje zul je allerlei elementen uit het museum zelf terug zien. Echt zo schattig! <3 <3
 • Ga lunchen aan de overkant in het restaurant, want daar kun je echte Nijntje-pannenkoeken eten! Ook al zo schattig! <3 <3

nijntje-museum-14

Al met al was het echt een ontzettend geslaagde dag (of eigenlijk ochtend). De kids hebben rond gerend of hun leven er vanaf hing en ze mochten eigenlijk overal op- of aan zitten, en alles was gewoon zo verschrikkelijk schattig! Alles was ontzettend herkenbaar, net zoals in de boekjes van Nijntje en dat maakte het gewoon een feest der herkenning.

Ik vond het Nijntje Museum dus een echte dikke vette aanrader. Meer informatie vind je hier.

Ben jij al eens in het Nijntje Museum geweest? Met of zonder kids? En wat vond je er van?

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer

Het isSave

Save

Save

Save

Save

Save

10 Reacties

 1. Rita
  8 oktober 2016 / 11:07

  Leuk verslag hoor Loes. Loop zo met jullie mee. Gezellig.

  • Loes
   Auteur
   8 oktober 2016 / 15:12

   Haha, ja leuk he! Volgende keer in het echt met meer kids!

 2. 8 oktober 2016 / 12:39

  Dit lijkt mij zó leuk he! Jammer dat het zo ver weg is 🙁

  • Loes
   Auteur
   8 oktober 2016 / 15:13

   Het is ook echt heel erg leuk. Voor ons ook dik een uur rijden, maar ik heb het er echt wel voor over gehad. ^-^

 3. 8 oktober 2016 / 17:36

  Ik ken het helemaal niet, maar het lijkt mij erg leuk! Leuke tip, die gaan we onthouden!

 4. 9 oktober 2016 / 08:29

  Ga er graag nog eens heen, lijkt me fantastisch! Vooral omdat ze lekker veel zelf kunnen doen en het een feest der herkenning is natuurlijk.

 5. 9 oktober 2016 / 09:54

  Leuk! Ik houd van Nijntje! Ze is zo lekker eenvoudig en simpel : )
  En dat vind ik fijn in onze hectische wereld.

 6. Robin Valentine
  9 oktober 2016 / 10:01

  wat schattig! ziet er uit als een leuke dag, ik ben er nog nooit geweest.

 7. Iris
  10 oktober 2016 / 16:08

  Ik heb dit al een tijd in gedachten maar wist niet zeker of het al helemaal geschikt was voor mijn kindje van toen anderhalf. Inmiddels is hij 2 dus ik denk dat we het toch maar gaan doen binnenkort. Ik vermoed dat hij het geweldig gaat vinden. Alleen, tsja.. het is inderdaad niet om de hoek en dat maakt de drempel wel wat hoger. Dus ik ben blij dat ik dit heb gelezen (hoi trouwens! ik kwam je blog via via tegen) want nu weet ik zeker dat het de reis waard is.

  • Loes
   Auteur
   10 oktober 2016 / 16:11

   Ook hoi! Leuk dat je meeleest. Ik vond het echt dubbel en dwars de reis waard. 2 is echt een leuke leeftijd voor een bezoek volgens mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *