Koekjes bakken met Fred & Ed

koekjes bakken met fred & ed

Vorige week bracht de postbode een ontzettend leuk pakketje bij ons thuis: een grote doos met allerlei bakspulletjes van Fred & Ed. Het leek wel of de wens van dochterlief van hogerhand beantwoord werd, want toe-val-lig had zij eerder die dag ‘stiekem’ gezegd dat ze wel graag wat wilde bakken! We moesten alleen nog wat boter in huis halen, en zo konden we aan de slag. Kijk je mee hoe dat ging?

Fred & Ed Kleurenpret koekjes

fred-ed-2

fred-ed-3

De inhoud van de doos: wat een boel leuke en kleurrijke verpakkingen! We konden kiezen uit pannenkoeken, cupcakes of koekjes. Dochterlief mocht kiezen en koos:

fred-ed-7

Koekjes natuurlijk!

koekjes-fred-ed

Het open maken ging lekker enthousiast, onder toeziend ook van Hello Kitty :-).

fred-ed-12

De instructies zijn heel makkelijk: er zijn 3 zakjes voor 3 kleuren deeg, er hoeft alleen maar 60 gram boter toegevoegd te worden, en dan kan het kneden beginnen!

fred-ed-13

fred-ed-14

Ik heb goede hulp, maar het kneden doe ik toch maar even zelf.

fred-ed-15

Balletjes draaien lukt overigens wel heel goed, en kijk hoe mooi gekleurd het wordt!

fred-ed-16

Er staan super leuke voorbeelden op de verpakking wat je allemaal met het koekjesdeeg kunt doen: eens een keer wat anders dan met vormpjes.

fred-ed-18

Alleen het oprollen van het deeg was best lastig…

fred-ed-19

fred-ed-20

fred-ed-21

Er wordt super hard gewerkt.

fred-ed-22

De kikker, het varken en de rups lukten iets beter.

fred-ed-23

En uiteindelijk werden de cookie cutters er ook nog even bij gehaald, want er werd anders meer deeg opgegeten dan gebruikt, hihi.

fred-ed-24

Er is echt heel veel deeg opgesmikkeld, dus we hebben niet eens 2 bakblikken vol. Dat was anders wel gelukt hoor!

fred-ed-25

En de volgende keer moet ik de koekjes nog even iets verder uit elkaar leggen, want ze GROEIEN in de oven! Gelukkig kon ik ze nog los snijden toen ze net uit de oven kwamen.

fred-ed-27

Het resultaat! Best leuk geworden toch? Die ‘swirl-cookies’ zien er niet echt spectaculair uit, maar het idee was wel heel leuk.

En hoe smaakt het?

proeven-maar

Natuurlijk moest er geproefd worden toen ze klaar waren (in een prinsessenjurk met een zusterschortje erover, muhuhahaha). En ze zijn goedgekeurd hoor! Zoonlief heeft de hele kikker opgegeten en de kleine meid ging direct voor een tweede. Grappig detail: het groene deeg had ook wat citroen-extract en smaakte dus heel lekker fris.

Ik had roomboter gebruikt voor de koekjes en dat kon je echt proeven. Super lekker! Ik vond het ontzettend leuk om koekjes te bakken op deze manier. Als ik zelf koekjes maak, probeer ik ook altijd een kleurtje toe te voegen, omdat dat gewoon net wat leuker is, en deze verpakking had dus al 3 kleuren deeg. Alleen boter toevoegen, dus super laagdrempelig om te maken. Daarnaast ook nog eens snel klaar in de oven (15-20 minuten bakken geloof ik), dus snel resultaat.

Het maken van de koekjes nam lekker wat tijd in beslag dus als je niets te doen hebt op een regenachtige middag, dan kan ik dit zeker aanraden: je bent wel even bezig met het in elkaar zetten van de koekjes. En laat ‘kleien’ nou net 1 van de favoriete dingen van onze kleine meid zijn.

Voor zover ik heb begrepen zijn deze producten te koop bij Albert Heijn.

Kende jij Fred & Ed al? En heb je er ook al eens iets van geprobeerd? Afgelopen weekend bakten we nog pannenkoeken en die smaakten ook heerlijk!

zondag-2

xx
Loes

Misschien vind je dit ook leuk:

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd.. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

 Save

Save

Save

Save

Save

 

13 Reacties

 1. 11 oktober 2016 / 08:18

  Mijn kinderen vinden Fred en Ed leuk. Wij hebben vaak de hagelslag van Fred en Ed.
  Die koekjes zien er ook erg leuk uit, gaan wij ook eens proberen!

  • Loes
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:39

   Oeh, daar moet ik dan ook eens naar kijken. Zag ook dat ze allerlei chocopasta’s in tubes hebben. Handig tegen het knoeien zeg maar! Vind het een leuke lijn!

 2. 11 oktober 2016 / 09:11

  Ik vind het leuke koekjes geworden. En ik kan stiekem ook wel genieten van de pakjes en zakjes, en dat er gewoon kleurstoffen aan te pas komen… Alles wat eigenlijk tegenwoordig niet meer mag.

  • Loes
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:40

   Er wordt bij deze pakjes wel gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstoffen, maar eigenlijk vind ik dat niet zo heel belangrijk. ALs ik zelf koekjesdeeg maak, gooi ik er ook kleurstof uit een potje in. Gewoon, omdat ik dat mooi vind. Ik vind het gewoon zo leuk als je van die mooie kleurtjes hebt!

 3. 11 oktober 2016 / 11:34

  Wat zien de koekjes er leuk uit!! Ik doe het vaak met mijn nichtje zonder pakjes en zakjes. Lekker zelf versieren met van alles en nog wat. Super leuk!

  • Loes
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:41

   Dat is ook wel leuk inderdaad, dat doen wij ook vaak hier. Maar voor de verandering was dit ook leuk. En als je verder ‘niks’ in huis hebt om te versieren, is dit heel handig: alles zit in het pak en je hoeft alleen boter toe te voegen!

 4. Neelke
  11 oktober 2016 / 12:10

  Leuk! Ik ken Fred & Ed nog niet, we zitten nog in de appelstroop fase zeg maar :D. Maar deze koekjes zien er supergoed uit, krijg er ook helemaal zin in.

  • Loes
   Auteur
   11 oktober 2016 / 14:43

   Haha, ja die appelstroopfase.. Wacht maar, die is zo voorbij! ’t Kleine menneke hier is helemaal weg van koekjes!

 5. 11 oktober 2016 / 12:13

  Er zit nog veel deeg in zo’n verpakking! Dat had ik niet verwacht! Super leuk om te zien, als het deeg kleur heeft is toch altijd net wat specialer 🙂

  • Loes
   Auteur
   11 oktober 2016 / 13:25

   Ja echt! We hadden 2 blikken vol kunnen maken als het deeg niet zo lekker was, hihi, we hadden echt veel gesnoept. En inderdaad, gekleurd deeg is gewoon net wat magischer!

 6. 11 oktober 2016 / 12:24

  Leuk, wij hebben dit weekend ook de pannenkoeken en de koekjes gemaakt 🙂 Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *