Mijn week in foto’s | 49

week 49

Sinterklaas is weer vertrokken, en dus was het afgelopen week tijd om de kerstboom op te zetten. Week 49 alweer, zo raar dat dit jaar al bijna ten einde is! Het was een week met mooie luchten op Sinterklaasavond, kerstbomen met veel lichtjes en een bezoekje aan de kerstmarkt. Benieuwd hoe mijn week was?

Maandag

Goedemorgen! Nu de rondweg bij Borne echt een succes blijkt te zijn (geen files, jeej!) rij ik dus nooit meer over de snelweg. De lucht is deze ochtend ook nog eens prachtig.

Ik krijg het bijna niet vastgelegd op foto, in het echt was het nog veel mooier!

Even voor het stoplicht nog een foto maken, ha, ik krijg er geen genoeg van <3.

Manlief gaat op pad voor een boom en stuurt een foto van de boom in de kamer. Lijkt prima, niet te groot, maar weet dat hij hier net uit de ‘verpakking’ is gehaald…

Op kantoor krijgen we allemaal een heerlijke chocoladeletter (Tony Chocolonely!!!) en ik kan de verleiding niet weerstaan en maak vast een beginnetje.

Blijkbaar zijn er bedrijven die Sinterklaas echt hebben uitgenodigd, want we zien hem over straat gaan, haha!

En als ik ‘s  avonds naar huis rijd, word ik wederom getrakteerd op prachtige luchten. Er zouden parelmoerwolken te zien zijn, maar geloof dat ik dat net gemist had. Hoewel dit ook echt mooi was!

Het was echt ‘zie de maan schijnt door de bomen’ toen ik thuis kwam. Bij ons geen cadeautjes meer vandaag hoor!

dinsdag

Als dochterlief naar ‘school’ is ga ik me de kleine man op pad. Er moet namelijk een kinderkerstboom komen (gisteren al 2 ballen uit de echte boom gesneuveld..) en daar moeten natuurlijk ook mooie ballen in. We gaan dus even naar Action waar ik dit prachtige servies tegenkom. Ik maak even foto’s voor manlief, maar die vindt het niks, helaas.

Zoonlief <3 Paw Patrol. Hij moest alle pups even vasthouden, hahaha.

We gaan even koffie drinken bij oma waar deze meneer zelf alle duplowagens achter elkaar zet tot een grote trein. Zo knap!

En 1 keer thuis moet er natuurlijk weer met Thomas gespeeld worden. Het liefst zonder rails, zodat hij de hele kamer door kan crossen. <3

Ik heb een beetje last van grootheidswaan, haha. Het kinderkerstboompje was toch kleiner dan ik dacht, ik heb veeeeeel te veel ballen en versiering…

Ik ga aan de slag met het boek ‘Bijdehand – vier seizoenen inspiratie voor handlettering en tekenen’ van Hyshil Sander (review hier). Deze tekening was nog niet helemaal goed gelukt (tekst had verder naar links gemoeten), maar vond het zo leuk om te maken! Het grootste compliment kwam van de kleine meid: ‘Oh mama, heb je die voor mij gemaakt?’ <3 <3

Kerstboom opzetten

Toen mevrouw wakker werd, gingen we de boom opzetten. Eerst de piek er in natuurlijk.

Het resultaat! Waarom we een kinderkerstboom hebben? Dat heb ik hier geprobeerd uit te leggen. Het is overigens nog steeds zo dat zoonlief elke dag even een rondje maakt rond deze boom, om alle ballen aan te wijzen, haha.

Onze boom is nog niet ‘klaar’, er bleken gisteren lampjes kapot en die heb ik vandaag ook even meegenomen.

Tijd om naar bed te gaan! Nog even lekker met een flesje melk op de bank.

En yes, dan zet ik lekker ‘Live at the Albert’ van Robbie Williams aan (van het album ‘Swing when you’re winning’), en ga met de grote boom aan de slag. Dat is zo’n beetje traditie geworden, haha.

Eenmaal opgetuigd schrikken we toch een beetje van hoe groot (breed!) de boom is!! De hocker van de bank verhuist dus maar even naar de garage. Die past echt niet meer. Wel vind ik het echt een mooie boom!

Woensdag

Woensdagochtend rij ik met de kids naar Heutink in Rijssen, ik noem dat altijd heel oneerbiedig de ‘knutselwinkel’. Maar eigenlijk is het veel meer. Ze hebben er echt ALLES op gebied van tekenen, schilderen, handwerken etc. En oh ja, je kunt het kennen van de basisschool, want ze leveren ook alle schoolspullen (stickers, potloden, verf, enzovoorts).

Dit is overigens het schap van Faber-Castel, en ik kan bijna niet kiezen welke kleurpotloden ik mee wil nemen, haha, erg he?

Nog meer potloden, kijk al die mooie kleuren!

En hier bleven de kids hangen. Het is al een tijdje ‘in’, om met van die bolletjes-klei allerlei leuke piepschuim vormen te bekleden. Nu hadden ze er cupcakes staan en jawel, ook deze mama is gezwicht. Ik denk dat dochterlief dit ook wel kan, dus we gaan het lekker proberen. Het ligt nog in de tas.

Als ik weer in de auto stap, zie ik dat ik bijna 100.000 km op de klok heb! Wat een mijlpaal 🙂

Thuis lunchen we even (met chocolademelk en chocoladensor, haha) en daarna gaan deze toppers naar bed.

Want dan heb ik nog lekker even tijd om (therapeutisch) te tekenen. Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden, maar het is echt enorm ontspannend.

donderdag

Als ik donderdag op sta, zijn de kids ook al wakker. Dat is vrij uniek dus we maken er lekker een gezellig feest van. Piet en Bobo (de apen) mogen lekker in het grote bed van papa en mama met de kleine meid.

Aan het einde van de middag is dit het uitzicht op kantoor. Prachtig!

Nog geen half uur later ziet het er zo uit. Echt een feest om naar te kijken (wel funest voor je werktempo overigens, zo mooi!).

vrijdag

Als ik de kids vrijdag bij opa en oma ga ophalen staat deze prachtige kerstboom alweer buiten. Dat vind ik er zo gezellig uit zien! <3

Zaterdag

Zaterdag brachten we de kids naar opa en oma zodat wij een dagje kerstmarkt konden doen. Osnabrück zou het worden. Hoe verder we kwamen, des te grauwer het weer werd. En overal de parkeergarages vol. Uiteindelijk zijn we maar gewoon bij een parkeergarage in de rij gaan staan en na een minuut of 10 wachten konden we toch naar binnen.

Bij Starbucks kocht ik nog een mooie thermosbeker. Ik wil ook nog een keer andere grote porseleinen bekers (ik heb er nog maar 1), maar ik vind deze toch iets te kerstig allemaal.

Grappig: rendierneuzen!

En ik probeerde the White Christmas Chocolate. Die smaakte erg goed!

Als we even een sanitaire stop maken bij Galeria Kaufhof besluiten we om nog maar even wat te drinken en lekker te zitten. Ik neem een Vita Malz, heerlijk!

En we struinen ook nog even over de kinderafdeling. Kijk dan wat een leuke spullen van Duplo (Mickey Mouse!) en Lego (Frozen!). We konden de verleiding weerstaan, ha!

En ik droomde nog even weg bij deze stelling van Star Wars. Helaas mocht R2D2 niet mee naar huis (boehoe :().

Na het winkelen gaan we de kerstmarkt op. Het miezert buiten en dat is niet echt heel fijn. We gaan als eerste voor een heerlijke bak pulled pork met friet. Wat lekker!

Ondanks de regen is het nog best druk. Overal lekkere luchten en mooie lampjes. <3

Even een selfie naar opa en oma gestuurd. Beroerd licht, dat wel.

Dit soort kraampjes vind ik altijd prachtig. Doe maar alles mee naar huis, haha!

Nog een kerststalletje wat natuurlijk ook nog even op de foto moet. Het was leuk zo, de kerstmarkt. Eigenlijk proberen we ieder jaar wel even een Duitse kerstmarkt te bezoeken, en vaak proberen we een andere stad dan het jaar er voor te bezoeken.

zondag

Zondag halen we de kids op in Enschede en gaan we door naar de kerstmarkt bij Dragonheart. Aangezien ze daar ook vogels (uilen) hebben, wilde ik er graag naartoe. Helaas waren de vogels een beetje weggestopt (op zich logisch natuurlijk), maar deze uilen konden we nog wel uitgebreid bekijken.

De kerstmarkt zelf was voor ons niet zo heel interessant. Er waren veel alternatieve kraampjes (wat natuurlijk ontzettend goed past bij Dragonheart). Als je op zoek bent naar dat soort spullen, dan kon je hier dus goed terecht!

In de grote schuur hebben ze  een Ridderwinkel, ontzettend veel om naar te kijken, je kunt er bijvoorbeeld houten zwaarden kopen (en nog veel meer van die prachtige dingen). Het was echt net of je terug ging in de tijd.

Prachtig opgezet, als je fan bent van Ridders (en steampunk-dingen enzo), dan kon je hier je hart ophalen. Ik vond het leuk om een keer gezien te hebben, maar voor mij is het iets te alternatief.

Eenmaal thuis ging zoonlief lekker slapen en de kleine meid heeft haar slaapkamer lekker op de kop gezet. Mag ook, ze wordt nu ook wel zo oud dat ze niet meer ’s middags hoeft te slapen. En zo vloog de week voorbij.

Hoe was jouw week? Heb jij nog Sinterklaas gevierd of zit jij ook al helemaal in de kerststemming? Ik ben benieuwd!

xx
Loes
Save

Save

Save

Save

4 Reacties

 1. 12 december 2016 / 18:25

  Wat leuk die extra boom. En prachtige luchten! Genieten.

  • Loes
   Auteur
   12 december 2016 / 22:10

   Ja echt wel! Ik vind dat zo mooi om te zien altijd, daar geniet ik ook echt van!

 2. Neelke
  12 december 2016 / 19:55

  Leuk weekoverzicht weer! Zo veel foto’s, echt fijn om iedere week weer te zien <3. Jammer van R2D2 😉 maar ik snap ook wel weer waarom die niet mee mocht naar huis. De kerstmarkt ziet er mooi (maar druk) uit!

  • Loes
   Auteur
   12 december 2016 / 22:07

   Thanks 🙂 Tja, die R2D2 liefde van mij, manlief deelt het niet, helaas. Ik weet niet of ik trouwens liever een BB8 zou hebben. Doe ze maar allebei. Lijkt me zo gezellig in huis, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *