Knutselen voor Kerst met Kids | DIY

knutselen voor kerst met kids

Vorig jaar schreef ik op 1e Kerstdag een inspiratie-artikel met allerlei leuke dingen die je samen met je kinderen voor Kerst kunt knutselen. Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en ik zie op Pinterest weer allerlei leuke dingen voorbij komen die je kunt knutselen voor kerst met kids. Vandaag dus de 2016-editie van Knutselen voor Kerst met Kids. Kijk je mee?

Knutselen voor kerst met kids

Nu dochterlief naar de peuterspeelzaal gaat, merk je echt dat ze steeds meer dingen zelf kan. Poppetjes krijgen ineens een gezichtje, of zelfs armen, benen en haar, en ook knippen en plakken gaat steeds beter. Zo ontzettend leuk om te zien! En als dochter van een creatieve moeder knutselt ze dus ook heel graag. Thuis lukt het de laatste tijd wat minder, omdat zoonlief naar 1 slaapje is gegaan, en hij voor veel dingen nog echt te jong is (hoewel hij zelf vindt van niet). Hij wil dan zo graag mee doen! En dus doen we soms bepaalde dingen maar niet. Toch hoop ik de komende dagen nog wel ergens met de kleine meid wat leuks te kunnen maken voor kerst, zonder dat we zoonlief in de weg zitten. Inspiratie genoeg!

Zoals deze leuke lichtjesslinger, getekend met krijt. Je hebt alleen een sjabloontje nodig, en overtrekken maar!

Of mooie grote kerstballen, die je kunt versieren met allerlei leuke dingen. Dit zijn dus gewoon van die papieren bordjes. Briljant bedacht toch? Ik zou alleen nog wat glitter toevoegen 😉

Voor kids die van vieze vingers houden! Kerstboompjes met ballen van vingerafdrukken. <3

Knip een rond vouwblaadje tot een prachtige kerstboom die versierd kan worden.

Zin in een kleurrijke kerstboom en heb je nog wat breigaren over? Dan kun je deze prachtige sterren maken!

Had je nog geen leuke alternatieve kerstboom gevonden? Dan kun je je kids aan het werk zetten om deze prachtige kerstboom te maken!

Met ijslolliestokjes en een lijmpistool (en wat verf) maak je deze leuke kerstboompjes die je vervolgens weer leuk kunt versieren.

Ook leuk om te maken van ijslolliestokjes. Let vooral op die prachtige glitters. Dit zou dus echt iets voor mijn dochter zijn. <3

Knutselen met Lego

Helaas helaas helaas zitten wij nog in het Duplo-tijdperk. Maar man, als we aan Lego toe zijn, dan wil ik dit heeeeel graag maken! Te schattig toch? Die kerstboom zou nu van Duplo ook al wel haast moeten kunnen. Wordt ie mooi groot!

kerststal lego

Oke, ik geef het toe… Dit wil ik zelf heel erg graag. Kijk dan hoe schattig dit is! Die schaapjes zijn toch ook gewoon briljant? Ik hou hier dus heel erg van.

En zo zijn er zo verschrikkelijk veel leuke projecten te vinden op Pinterest. Overigens, volg je mij daar al? –> https://nl.pinterest.com/ietsmetloes/

Welk project zou jij het liefst met je kids maken?

xx
Loes
Save

Save

Save

Save

Save

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *