Oh Denneboom | Onze kerstboom

oh denneboom

Als je mijn Instagram-account volgt, kon je afgelopen dinsdag al zien dat de kerstboom werd opgetuigd. Dat was nog een heel gedoe, want natuurlijk waren de lampjes vorig jaar kapot gegaan en natuurlijk waren we dat vergeten. Toen manlief maandag de boom had gekocht was het idee om die direct op te tuigen. Helaas waren alle winkels ’s avonds dicht (Sinterklaasavond) en konden we geen lampjes kopen…

Save
..en dus ging ik dinsdag met de kleine man op pad toen dochterlief naar de peuterspeelzaal was. We hadden namelijk nog een 2e doel: een kinderkerstboom! Vorig jaar was het versieren van de kerstboom een feestje, met een klein meisje dat de ballen aan wilde geven. Dit jaar werd het een andere uitdaging, met maandagavond al 2 gesneuvelde ballen.

Oh Denneboom

En dus kwam het idee om een kleine kerstboom voor de kids neer te zetten. Met gekleurde lampjes, kunststof ballen in alle kleuren van de regenboog en glitters. Ik slaagde prachtig bij Action en Big Bazar en kocht een kleine boom in een pot bij de Praxis. Eenmaal thuis moest ik aan de slag:

In het echt is hij veel mooier dan op de foto, ha. Er zitten gekleurde lampjes in die in het donker echt prachtig zijn.

En natuurlijk veel glitterballen. En een leuke houten engel die dochterlief vorig jaar zelf maakte.

En kerstballen van Paw Patrol konden natuurlijk niet achterblijven.

Net als kerstballen van Frozen. <3

Een mooie gouden slinger maakt het helemaal af.

Dochterlief heeft eigenlijk alleen geholpen met het plaatsen van de piek. Daarna werd het te lastig. Ze was wel helemaal blij met het resultaat, en ze wil er elke dag een chocoladebal uit halen om op te smikkelen (die hangen er ook in). En de kleine man gaat elke ochtend een rondje rondom het boompje om alle mooie ballen aan te wijzen. Zo schattig! Regelmatig stuitert er 1 uit, maar dat was dan ook de ‘bedoeling’ met deze boom.  Want die leidt dus mooi de aandacht af van onze grote boom.

de grote denneboom

oh denneboom

En dit is dan ons ‘echte’ exemplaar, die prominent in het zicht staat. Wel een beetje groot geworden he.. Er zitten ik weet niet hoeveel ballen in, maar dat zie je eigenlijk niet zo goed terug, haha. Ik vind hem wel helemaal prachtig.

Mooie vilten hertenkop, 1 van mijn favoriete dingen in de kerstboom.

En net als vorig jaar hebben we dit jaar ook weer alle paarse en zilveren ballen in de boom gehangen.

Need I say more?

Ik ben dus helemaal blij met mijn mooie kerstboom, waar de kids dus ook nog eens met hun vingers vanaf blijven, omdat ze aan hun eigen kerstboom kunnen zitten. Nu nog een paar cadeautjes onder de boom en dan is het plaatje helemaal compleet! Mooie Denneboom, ik hoop dat je het flink lang mag volhouden!

Heb jij de kerstboom ook al opgezet? En heb je een ‘echte’ of een nepperd? Of ga je stiekem voor een alternatieve kerstboom? Ik ben benieuwd!

xx
Loes
OhSave

 

5 Reacties

 1. 9 december 2016 / 08:06

  Wat een grote boom!
  Wij hebben ook een nep boom. Eerst wilde ik dat niet en kocht een echte, maar daar ben ik snel op terug gekomen.

  • Loes
   Auteur
   9 december 2016 / 14:00

   Manlief is echt anit-nep-boom, dus die komt er bij ons (helaas) niet in. Ik vind het wel praktisch, mooi makkelijk, geen naaldjes enzo. Maar manlief zorgt voor aan- en afvoer, dus heb niets te klagen!

 2. 9 december 2016 / 12:40

  Wij hebben een nepperd, waar ik alles ingooi wat ik heb : )

  Zondag gaan we hem neerzetten.

  • Loes
   Auteur
   9 december 2016 / 21:19

   Dat is ook een systeem inderdaad, lekker alles er in hangen wat je maar hebt. Lijkt me een heerlijk kleurrijk geheel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *