Wat draag jij tijdens je werk na de Coronacrisis?

We kennen allemaal de verschillende filmpjes wel van die mannen die op TV tijdens een online interview wel een net overhemd aan hadden, maar die toch in hun onderbroek zaten. Dat leek ze in eerste instantie een goed idee, want via de webcam is alleen maar je bovenste helft in beeld. Nou ja, over het algemeen dan. Dan moet je wel goed nadenken over de spiegels en (spiegelende) ramen in je huis. Want voordat je het weet, ben je toch helemaal in beeld en dat levert soms komische situaties op. Wat draag jij tijdens je werk na de Coronacrisis?


Thuiswerken is de norm

Sinds de Coronacrisis is er een boel veranderd op de werkvloer. Door de eerste lockdown hebben veel mensen thuis moeten werken. Als ik naar mezelf kijk, ben ik sinds vorig jaar maart ongeveer 3 keer op kantoor geweest (waarvan 1 keer om mijn bureaustoel op te halen). Inmiddels is het thuiswerken zo ingeburgerd, dat er blijvende veranderingen zijn qua werkplek. Want thuiswerken blijft de norm.

Niet alleen is de feitelijke aanwezigheid op kantoor een stuk minder noodzakelijk, ook de zakelijke outfit is veranderd. Waren mannelijke collega’s eerder nog geneigd om een overhemd aan te trekken op kantoor, met thuiswerken zijn het vooral t-shirts en truien die te zien zijn op de beeldschermen. Terwijl casual overhemden zowel voor kantoor als voor thuis geschikt zijn. Niet alleen de mannen kleden zich trouwens anders: ook voor de dames verandert de werkoutfit. Het mag allemaal op de en of andere manier wat meer casual. En heb je zin in een dagje huispak? Dan laat je tijdens je vergadering gewoon een keer de camera uit. Immers niemand die het ziet!

Werk-thuis-balans

Als de rust weer een beetje is terug gekeerd, geldt bij ons een combinatie van thuiswerken en aanwezigheid op kantoor. Gemiddeld genomen ‘mogen’ we weer 2 dagen op kantoor werken en de rest van de tijd dus thuis. Ik vind het wel een fijne combinatie. Voor mijn man gelden ongeveer dezelfde regels en nu is hij dus heel veel in huis. Dat scheelt heel veel tijd, want hij moest best een eindje rijden naar kantoor. Tegenwoordig eten we dus op tijd! Ook is het wegbrengen en ophalen van de kinderen van en naar school een stuk minder stressvol. De school zit bij ons om te hoek en ik kan gewoon net zo lang blijven werken, tot de bel (bijna) gaat. Dan wandel ik even naar school en na de tijd kun je dan nog even afmaken waar je mee bezig was.

–> Misschien vind je dit ook leuk: Wat ik leuk vond aan de lockdown

Naast dat soort voordelen, heb ik ook echt minder was sinds we allebei thuiswerken. Op ons kantoor is het altijd veel te warm en daardoor kunnen sommige kleren echt niet langer dan een dag gedragen worden. Thuis is de temperatuur precies zoals ik het zelf lekker vind. En daardoor zweet ik ook minder. Mijn man draagt geen overhemden meer, dus dat scheelt een boel strijkwerk. Ik zag ook ergens een bericht voorbij komen dat we minder geld uitgaven aan schoenen. En dat snap ik, want sinds ik thuis werk, draag ik heel veel slippers of werk ik op blote voeten. Heerlijk!

Wat draag jij tijdens je werk na de coronacrisis (1)

Wat draag jij tijdens je werk na de Coronacrisis?

Wanneer we dan straks weer naar kantoor mogen, ben ik benieuwd of de kledingstijl weer wat verandert. Gaan de mannen voor italiaanse overhemden of blijft het t-shirt favoriet? Voor mij verandert er niet zo heel veel: ik blijf me kleden naar wat past bij de temperatuur. Dat betekent op kantoor iets minder laagjes dan thuis. Maar die hoge hakken, die blijven uit!

Wat denk jij: blijft een overhemd de standaard voor op kantoor?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *