Automerkenbingo (met gratis download!)

Vroeger hadden we geen mobiele telefoon. Als ik Lize en Pepijn dat vertel, kijken ze me aan alsof ze water zien branden. Tegenwoordig kun je je dat zelf ook niet meer voorstellen: hoe het is zonder telefoon of tablet. Toch hebben we jarenlang zonder gedaan. En ook onderweg op vakantie hadden we dat soort dingen niet. Een boek ging mee op vakantie en als we dan misselijk waren, keken we uit het raam. Of we maakten ruzie op de achterbank (wat met 3 meiden naast elkaar heel makkelijk gebeurde). Inmiddels weet ik best wel wat ik moet doen om kinderen onderweg op vakantie zoet te houden. Maar tóch schoot me afgelopen vakantie nog wat leuks te binnen: automerkenbingo!


automerkenbingo

Automerkenbingo

Haha ja, hoe lekker impulsief is deze blog tot stand gekomen :). Tijdens onze vakantie naar Oostenrijk (ruim 1000 km, 12 uur rijden) was er uiteraard een moment dat onze kinderen zich verveelden op de achterbank. Zelfs de telefoon was niet leuk meer. Ik had deze vakantie voor de verandering eens geen verrassing in hun ‘autotas’ gepakt. Dus zaten ze op de achterbank met eigen gekozen speelgoed. Helemaal goed natuurlijk. Op de heenweg ging het zo voorspoedig dat ze geen moment geklaagd hebben. Maar op de terugweg vertrokken we later, duurde de reis langer en was iedereen gewoon moe. Toen op een bepaald moment de vraag kwam ‘Wat kan ik nu doeoeoeoeoeoen?’ gooide ik mijn automerkenbingo in de strijd.

‘Vroeger’ (toen ik klein was) deden we altijd spelletjes onderweg met auto’s: we schreven kentekens op, zochten naar automerken (wie het eerst automerk en type kon noemen kreeg de meeste punten) of telden de landen op de kentekens van auto’s om ons heen. Met een autoliefhebber als Pepijn was de aandacht snel getrokken. Maar omdat Pepijn nog niet zo goed kon schrijven, mocht ik voor de automerkenbingo alle automerken tekenen. Ga er maar aan staan.

Daarom heb ik nu een kant-en-klare automerkenbingokaart gemaakt. Voor mezelf natuurlijk, voor een volgende autorit. En voor jou, zodat je bij een volgende autorit ook een printje kunt maken en zo je kind kunt vermaken onderweg. Klik op de afbeelding om de traditionele bingokaart te downloaden, het wachtwoord voor de download is Onderweg.

Automerken bingo

Voor de grotere kinderen met meer geduld

Bovenstaande kaart is leuk, maar voor Pepijn heb ik onderweg eigenlijk een andere kaart gemaakt. Omdat er heeeeeeeeel veel auto’s reden, mocht hij vinkjes zetten bij de merken die hij zag. Hij bedacht vervolgens zelf dat 10 het maximum aantal vinkjes per merk was en zo duurde deze activiteit een beetje langer dan de eerste. Vooral omdat we onderweg bijna geen Tesla’s zagen en ik dus de laatste 2 uur van de reis nog flink op zoek mocht naar Tesla’s (die we helaas niet vonden, ha). Om te voorkomen dat je zelf met de automerken aan het tekenen moet gaan, heb ik een download gemaakt van 2 pagina’s. Als je wilt, kun je die natuurlijk samen op 1 A4-tje afdrukken, maar apart kan ook. Wachtwoord voor het downloaden is ook hier Onderweg.

checklist automerken onderweg

Laat je me even weten als je 1 van de downloads hebt gebruikt? Ik ben superbenieuwd!

Tipje voor de duurzaamheid van de kaarten

Wil je de kaarten niet na 1 keer gebruiken weggooien? Haal ze dan door het plastificeerapparaat en zorg voor een whiteboardstift onderweg. Als je klaar bent, maak je de kaarten weer schoon (desnoods met een billendoekje) en je kunt zo weer opnieuw beginnen!

Speelde jij vroeger onderweg ook altijd spelletjes in de auto met merken en kentekens?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *