Een lange en verre reis maken: om deze redenen moet je het doen!

Mensen die de stap maken om het te doen, zijn er over het algemeen enorm enthousiast over: een lange, verre reis maken. Het is misschien best een beetje een opgave, waar je veel voor moet regelen. Misschien twijfel je nog of je ook zo’n reis wilt maken. Dan raad ik je zeker aan om verder te lezen: dít zijn de redenen waarom je die reis wilt maken!

een lange en verre reis maken om deze redenen moet je het doen

Uit je comfortzone stappen

Thuis is het leven vaak relatief eenvoudig: je kent de omgeving, want je bent er immers in opgegroeid. Het kan een reden vormen om die grote reis niet te maken – de angst voor het onbekende. Niet zo vreemd natuurlijk, het is ook niet niks! Probeer die gedachte echter om te draaien: zie een verre reis als een stap buiten je comfortzone. Daar leer je van, en zo kun je groeien als mens. Je wordt zelfverzekerder en volwassener! Durf die stap daarom te zetten. Pak je backpack met al je benodigdheden in: van je reisdocumenten tot je favoriete t shirt heren. Het is tijd om je twijfels achter je te laten, die reis te plannen, en gewoon op pad te gaan!

een lange reis maken

Mooie en bijzondere herinneringen maken

Eén ding staat voorop: tijdens een lange reis maak je prachtige herinneringen. Niet iedereen kan immers zeggen dat hij met een overhemd aan een flinke regenbui in een tropisch natuurgebied heeft meegemaakt. Of juist dagenlang heeft gerelaxt aan een adembenemend strand. Dat wil je gewoon meemaken! Je kunt er voor de rest van je leven met plezier op terugkijken.

Vrienden maken voor het leven

Je maakt niet alleen bijzondere gebeurtenissen mee, maar je ontmoet vaak ook speciale mensen tijdens een lange reis. De kans is groot dat je vrienden maakt voor het leven. Je voelt je namelijk al gauw verbonden met medereizigers, die op dat moment eenzelfde levensstijl aanhangen als jij. Ga samen het avontuur aan!

een verre reis maken

–> Wist je dat je (bijna) overal ter wereld kunt geocachen? Lees hier hoe dat werkt!

Meer van de wereld zien

Met een lange reis zie je veel van de wereld. Zeker als je meerdere landen bezoekt! Zo dompel je je onder in uiteenlopende culturen, geniet je van prachtige omgevingen en duik je in bijzondere rituelen. Het zorgt voor een verrijking van je leven.

Once in a lifetime experience

Er zijn mensen die meerdere keren een wereldreis maken, maar over het algemeen geldt dat het een once in a lifetime experience is. Grijp ‘m aan! Bedenk wat voor jou de beste periode in je leven is om hiervoor te gaan: na de middelbare school, of na je studententijd bijvoorbeeld. Je hebt nog weinig verantwoordelijkheden. Waarom zou je het niet doen? Bij twijfel moet je het eigenlijk gewoon gaan doen. Zo kun je achteraf in ieder geval geen spijt krijgen dat je die kans hebt laten liggen! Neem die sprong in het diepe – en geniet van een tijd om nooit meer te vergeten.

xx
Loes

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *