5 wensen voor een nieuwe badkamer

De afgelopen anderhalf jaar zijn ontzettend veel mensen bezig geweest met enige vorm van ‘huisrenovatie’. De Corona-crisis en de bijbehorende lockdown hebben er voor gezorgd dat mensen kritischer zijn gaan kijken naar hun directe woonomgeving. En geef ze eens ongelijk: hoe lekker is het om in een fijn huis te wonen, waar alles tot in de puntjes verzorgd is? En wij doen lekker mee. Nu de huizenmarkt zo enorm is ontploft is het eigenlijk niet leuk meer om naar een ander huis te verhuizen. Er moet zoveel geld bij! Wij zijn aan het kijken of we de keuken en badkamer kunnen verbouwen. Vandaag daarom mijn 5 wensen voor een nieuwe badkamer.

5 wensen voor een nieuwe badkamer

Inmiddels wonen we alweer 11 jaar in ons heerlijke huis. Beneden is het heerlijk ruim, maar omdat de kap al op de 1e verdieping begint, lever je boven en op zolder best wel wat ruimte in. Niet schokkend hoor, maar als je dan wat te wensen zou hebben, is een extra slaapkamer wel lekker. Die kun je dan bijvoorbeeld als kantoor gebruiken. Onze badkamer en keuken zijn inmiddels 23 jaar oud en zijn echt aan vervanging toe. Net als de vloer beneden (marmer, niet mijn eerste keus). We hebben een half jaar lang de huizenmarkt in de gaten gehouden: we willen absoluut in deze buurt blijven wonen (o.a. vanwege school). Het leverde niet echt wat op. Huizen die we leuk vonden kosten twee keer zoveel als ons huis (toen) en het levert eigenlijk alleen maar een extra slaapkamer op. Daarnaast gaan huizen ook niet echt weg voor de vraagprijs..

Verhuizen of verbouwen

We hebben dus best een tijdje nagedacht over de vraag: gaan we verhuizen of verbouwen? Maar inmiddels hebben we de knoop doorgehakt. We gaan verbouwen! Het plan? Een kamer op zolder aftimmeren, nieuwe badkamer, nieuwe vloer boven, de keuken wordt aangepakt en ook de vloer beneden wordt vervangen. Een heel project dus. Gelukkig hebben we er de tijd voor en pakken we het stuk voor stuk aan. Voor de badkamer heb ik wel een paar wensen.

1. Een ruime plek om te douchen

Onze badkamer is niet klein. Doordat er een dakkapel in zit, hebben we wel te maken met een schuine kant, waarvoor je wat in de hoogte verliest. Als je het positief uitlegt, zou je het ‘speels’ kunnen noemen. De mensen die dit huis als eerste kochten, hebben de badkamer zo vol gepropt als ze maar konden. Alles moest er in. Dat betekent dat onze douche een beetje weggedrukt zit in een hoekje, met een rare schuine ingang. Niet erg praktisch. In nieuwe badkamer zou ik een ruime plek om te douchen willen: een soort muurtje met een mooie douchedeur. Eentje die niet te smal is, zodat je makkelijk in en uit kunt lopen.

2. Een regendouche

We hebben in onze huidige badkamer best een grote douchekop. Die is eigenlijk te groot voor de glijstang en valt dus vaak naar beneden. In een nieuwe douche zou ik gaan voor een dubbele douchekop: een regendouche en een handdouche. Wil je dan niet je haar wassen, kun je de handdouche gebruiken en als je zin hebt in veel water, gebruik je de regendouche. Wist je trouwens dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om zelf je doucheset te vervangen?

wensen voor een nieuwe badkamer

3. Veel opbergruimte

Vaak zie je van die minimalistische badkamers, waar het meubel onder de wastafel geen enkele opbergmogelijkheid heeft. Dat snap ik nooit zo goed: waar laat je dan je spullen? Bij het kiezen van een nieuwe badkamer zou ik gaan voor veel opbergruimte. Ik wil graag ook de handdoeken in de badkamer bewaren. Naast natuurlijk alle andere frutsels als make-up, shampoo, zonnebrand en tandpasta. Overigens hoeft niet alles in het wastafelkastje hoor. Een extra (losse) kast in de badkamer mag van mij ook.

4. Een mooie plant in de badkamer

Op interieurblogs zie ik het vaak voorbij komen: een mooie plant in de badkamer. Mijn moeder had vroeger een nepplant op de badrand staan, maar in een nieuwe badkamer zou ik gaan voor een echt exemplaar. Een plant die kan tegen vochtige ruimtes en die mooi groen blijft. Een zebraplant (Alocasia Zebrina) staat hoog op mijn verlanglijstje!

5. Goede verlichting in de badkamer

Een uitdaging in de badkamer vind ik verlichting. Op dit moment hebben we zo’n ouderwets badmeubel met ingebouwde spotjes. Niet mooi, maar qua verlichting wel ideaal. Om je haar te föhnen of je make-up te doen is het wel fijn. Als dat meubel er uit gaat, is het dus goed om na te denken over nieuwe verlichting. Ook moet onze plafondlamp in de badkamer vervangen worden door een moderner exemplaar. Ik weet nog niet precies hoe we die gaan vervangen, maar er is nog tijd om daar over na te denken.

Tot slot

Nog een lastig punt in de badkamer vind ik de raamdecoratie. Wij hebben nu verticale lamellen (die hingen er al toen we dit huis kochten). Niet echt mooi, maar wel praktisch. In een vorig huis hebben we jaloezieën gehad, maar dat vond ik van die enorme stofdingen. Die werden zo vies in de badkamer, en schoonmaken was echt geen pretje. Ik ben benieuwd of jij een tip hebt voor mooie en fijne raamdecoratie in de badkamer. Laat je het weten in de comments?

xx
Loes
Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

1 Reactie

  1. Esther Holten
    28 september 2022 / 17:13

    Een ruime plek om te douchen staat ook op mijn wensenlijst. Daarnaast is het ook gemakkelijk wanneer je kinderen hebt bijvoorbeeld. Hopelijk gaan we volgend jaar beginnen aan onze badkamer renovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *