Vuurwerk schilderen met kinderen

Ook dit jaar gaat alles anders rondom de jaarwisseling. Nog steeds dat akelige Corona-virus, wat voor een boel beperkende maatregelen zorgt. De politiek heeft dat een beetje aangegrepen om het vuurwerkverbod ook dit jaar door te voeren. Ik kijk er een beetje met gemengde gevoelens naar. Voor mij is oud & nieuw onlosmakelijk verbonden met vuurwerk en ik vind het dan ook erg jammer dat zelfs het siervuurwerk dit jaar niet meer mag. Hopelijk verandert dat in de toekomst, door bijvoorbeeld het afgeven van licenties voor (meer) professioneel vuurwerk. Om oudejaarsavond toch een beetje ‘aan te kleden’ heb ik een kunstwerk wat je met je kinderen kunt maken. Als je geen echt vuurwerk mag afsteken moet je maar vuurwerk schilderen!

Vuurwerk schilderen met kinderen (1)Wat heb je nodig?

  • zwart knutselpapier (als je dat niet hebt, mag wit ook, maar zwart zorgt wel voor een cooler effect)
  • lege wc-rolletjes
  • verf in kleuren die je leuk vindt (rood, geel, groen en blauw, bijvoorbeeld)
  • papieren bordjes (of eigen borden die vies mogen worden)
  • een schaar

Vuurwerk schilderen met kinderen: zo doe je dat

Knip je wc-rolletjes aan een kant zo in, dat je kleine sliertjes overhoudt. Die druk je vervolgens naar buiten. Zoals dit:

verf voor vuurwerk

Maak meerdere rolletjes op deze manier: voor elke kleur 1.

Doe de verf op een bordje: zoveel kleuren verf als je hebt, zoveel bordjes heb je dus nodig. Wij gebruikten vier kleuren verf en dus hadden we 4 wc-rolletjes en ook 4 bordjes nodig.

zo knutsel je vuurwerk

Leg je zwarte vel papier op tafel, dip je wc-rolletje goed in de verf en maak een afdruk op het papier. Als je de verf even laat drogen, kun je eventueel nog met een andere kleur een extra stempel maken.

Maak een aantal van deze vuurwerkknallen naast elkaar: zo vul je de ‘lucht’ met vuurwerk.

vuurwerk knutselen

–> Lees ook: Maak jij je kinderen wakker met Oud & Nieuw?

Het resultaat

zo verf je vuurwerk

Het resultaat is echt super: het levert namelijk een ochtendje knutselen op en de plaatjes kun je zo aan de muur hangen!

vuurwerk verven

Ik had niet genoeg zwart papier om op te stempelen en dus werd er ook wit papier gebruikt. Dat vonden de kids eigenlijk minstens zo geweldig en door veel te stempelen werden dat ook echte kunstwerkjes. Dit jaar denk ik dat we proberen om zilver- en goudkleurige verf te gebruiken, of we voegen nog wat glitters toe voor een extra shiny effect.

Heb jij wel eens vuurwerk geknutseld? Of ga jij dit in de kerstvakantie ook proberen?

xx
Loes
Dit artikel bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *