Sportschool dicht? Thuissporten kan ook!

Nu we opnieuw in lockdown zitten en niet naar de sport(school) kunnen, zijn we weer aangewezen op sporten thuis. Afgelopen zomer kon je lekker naar buiten, maar buitensporten in de winter vind ik niet echt lekker. Het is laat licht, vroeg donker en de laatste dagen lijkt het alleen maar te regenen. En dan heb ik het nog niet eens over de kou. Hoewel je je daar natuurlijk ook op kunt kleden. En hoewel je bij het thuissporten weinig publiek hebt (hooguit huisgenoten) helpt het mij enorm om een leuke outfit aan te trekken. Vandaag daarom inspiratie voor zowel outfit als work-out!

Thuissporten: remote in een klasje of op je eigen moment

Een van de weinige mooie dingen aan de hele COVID19-situatie is dat alles wat remote zou kunnen ineens een vlucht heeft genomen. Thuiswerken is al bijna 2 jaar de standaard en zelfs de 10-minuten-gesprekken op school gaan via Teams, Meet of Zoom. Ook sportscholen en personal trainers maken er dankbaar gebruik van. De afgelopen 2 jaar heb ik enorm veel initiatieven in allerlei vormen voorbij zien komen. Sport-apps die gelanceerd werden, afgeschermde omgevingen waar je toegang toe kon kopen en zelfs instagramprofielen waar je alleen na betaling mocht meekijken passeerden de revue.

En of je nou yoga, streetdance of fitness wilt doen: er is voor ieder wat wils. Bij een vriendinnetje van mijn dochter werd de dansles online gedaan met alle kindjes in een Teams-meeting en dat zag er superschattig uit. Of dat nou is wat ik zelf zou willen, weet ik niet helemaal (of eigenlijk wel dus ;-)). Sommige work-outs kun je later terugkijken. Andere zijn alleen live te volgen. Work-outs in allerlei smaken dus.

Hoera voor thuissporten

Wat trek je aan bij thuissporten?

Goede sportkleding blijft altijd van belang, ook thuis. Als ik de moeite neem om mijn sportoutfit aan te trekken, voelt het sporten ook gewoon veel beter. En het leuke is: thuis kun je dingen aantrekken die je misschien niet naar de sportschool aan durft! Zelf draag ik het liefst een strakke sportlegging, bijvoorbeeld van LASCANA. Het ligt een beetje aan het weer of ik voor een lange of een korte variant ga. Het zit lekker en je beweegt er makkelijk in. En als je oefeningen moet doen die enigszins op de kop zijn, dan blijft alles lekker op zijn plek!

Wijde sporttop

Afbeelding van lascana.nl

Een sporttop is voor mij het liefst mouwloos en een beetje losjes. Ook dan kun je je vrij bewegen en met een iets wijder model zijn mijn vetjes ook een beetje uit het zicht. Dat vind ik wel zo prettig. Een t-shirt zou eventueel ook kunnen, maar met sporten in huis heb ik eigenlijk nooit een shirt met lange mouwen aan. In huis is de basistemperatuur altijd rond de 20 graden en als ik dan ga sporten in lange mouwen, vind ik dat veel te warm. Voor buiten heb ik wel wat shirts met lange mouwen.

–> Geen zin om te sporten? Er zijn genoeg andere dingen die je thuis kunt doen tijdens de lockdown!

Welke work-outs kies je voor thuis?

Maar welke work-outs kies je dan voor thuis? Dat is een goeie vraag, want het is een beetje afhankelijk van wat je wilt doen. En of je er voor wilt betalen. Zelf vind ik het leuk om af te wisselen ik volg een aantal Youtube-kanalen met heel veel plezier. Deze work-outs zijn dan ook gratis en je kunt iets kiezen op je eigen niveau. Wel zo fijn als je wilt werken aan je sportiviteit.

Een full body work-out die ik graag doe:

Voor de work-outs van Lucy heb je meestal geen equipment nodig (of soms een stoel of kussen) en die kun je dus eigenlijk overal doen. Op haar Youtube-kanaal staan nog veel meer leuke dingen, ook specifiek voor armen, benen of buik.

Wil je wat meer uitdaging, dan is dit een leuke:

Best een pittige work-out deze, maar wel heel gevarieerd. Ook bij PopSugar heb je veel verschillende dingen die je kunt doen, dus kies iets wat je leuk vindt!

Zo zie je dat je thuissporten zo spannend kunt maken als je zelf wilt. Maar een goede outfit is het halve werk!

xx
Loes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *