3 tips voor een goede huidverzorging

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Wanneer je met gezondheidsproblemen kampt, uit dit zich ook direct in huidproblemen. Wat je eet, drinkt, hoe je beweegt en hoe je je huid verzorgt is allemaal van invloed op hoe deze eruit ziet. Natuurlijk willen we allemaal een mooie, gezonde huid. Een huid waarvan je direct gaat stralen. Omdat dit zeker niet al te vanzelfsprekend is, is het belangrijk dat je weet hoe je jouw huid kunt stimuleren. Niet alleen door de juiste producten te gebruiken, maar ook de levensstijl aan te passen. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Hieronder volgen 3 tips voor een goede huidverzorging om je op weg te helpen.

1. Milde verzorgingsproducten

Een goede huidverzorging valt of staat natuurlijk met de juiste verzorgingsproducten. Kies met name voor hypoallergene en bovenal milde producten. Kwaliteit telt zeker mee. Gelukkig zijn er verschillende merken die samenwerkingen met dermatologen zijn aangegaan. Hierbij hebben ze verschillende lijnen ontwikkeld voor diverse huidtypes. Dit is bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar bij de producten van CeraVe.

Afhankelijk van je huidtype, kun je bepalen welke producten je nodig hebt. Zorg in elk geval voor een goede huidroutine aan het begin én het einde van de dag. Op die manier geef je je huid een extra boost op de momenten dat deze het écht nodig heeft.

tips voor de verzorging van je huid

2. Reinig je gezicht voor het slapengaan

Veel vrouwen gebruiken make-up overdag. Hoewel je als tiener vast geregeld met een hoofd vol make-up in bed bent gestapt, is dit eigenlijk het slechtste wat je kunt doen. Op die manier raken de poriën namelijk verstopt en heeft de huid minder ruimte om te ademen en te herstellen in de nacht. Zo wordt de huid dus alleen maar slechter en ben jij wellicht weer genoodzaakt om meer make-up te gebruiken om die oneffenheden weg te ‘poetsen’. Kortom: je komt in een vicieuze cirkel terecht. Begin daarom in elk geval goed door je gezicht voor het slapengaan altijd grondig te reinigen en alle make-up resten te verwijderen.

Ook wanneer je geen make-up draagt is dit van belang. Overdag krijgt je huid namelijk veel te verduren, waardoor het genoodzaakt is om alle vuil en niet-lichaamseigen stoffen te verwijderen van het gezicht. Smeer je gezicht vervolgens in met een hydraterende nachtcrème of serum om deze goed te laten herstellen.

3. Je bent wat je eet

“Je bent wat je eet”, is niet zomaar een gezegde. Het is namelijk ontzettend waar. Alles wat jij eet en drinkt heeft namelijk van invloed op je uiterlijk. Niet alleen op de gezondheid van je lichaam en je gewicht, maar ook op de huid. Wanneer jij veel rookt, alcohol gebruikt of vet eet, heeft dit direct invloed op de conditie van de huid. Je huid wordt dan ook wel eens als een spiegel van je levensstijl beschouwd. Door gevarieerd te eten en te stoppen met roken en te minderen met alcohol, zal je na enkele weken al resultaat zien. Wil je sneller resultaat zien of een vliegende start maken? Begin dan met een weekje detoxen voor direct resultaat.

En zeg eens eerlijk: maak jij elke avond je gezicht schoon voordat je gaat slapen?

xx
Loes
Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

Plaats een reactie

  1. Janine
    26 januari 2024 / 12:44

    Leuk artikel! Mijn skincare routine bestaat standaard uit een cleanser, serum, moisturizer en SPF (voor overdag). Favoriete merken zijn CeraVe, The Ordinary, Caudalie maar ook Clinique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *