Stolplampen in je interieur

Alweer 2 jaar geleden ging ik aan de slag met ons dressoir. Ik was er niet zo blij meer mee en het was tijd voor verandering. Inmiddels staat het dressoir al 8 jaar in ons huis, en de lampen die er op stonden, raakten wel een beetje uit de gratie. Ik vond de kleur van de kappen niet meer zo mooi en het model paste ook niet meer bij ons. En dus werd het tijd voor nieuwe lampen. Ik laat je zien hoe je stolplampen in je interieur kunt plaatsen.
De voor-situatie

stolplampen in je interieur (1)-

Ha ja, dit was mijn dressoir. Kan je je nog herinneren dat ik de vorige keer schreef dat het dressoir een verzamelplek werd voor allerlei spulletjes? Tja, zo netjes als het de vorige keer op de foto werd, zo bleef het natuurlijk niet lang. Er kwamen meer spulletjes bij, en zie je al die prachtige kunstwerken van de kinderen? Die stonden echt heel mooi boven op de lampenkappen. Alsof het er voor gemaakt is :-).

stolplampen in je interieur (2)-

Tja, gezellig is het dressoir wel zo. En het leuke is: heel veel spulletjes hadden ook echt een vaste plek en ik kon er dus fijn alles terugvinden. Maar ja, mooi was het niet, je kunt het niet echt een geheel noemen. En die lampen: die hebben na 8 jaar echt hun beste tijd wel gehad.

Stolplampen in je interieur

Tja, op zoek naar nieuwe lampen dus. Ik vind het tegenwoordig zo leuk dat je van die mooie gloeilampen hebt. De gloeilamp is niet meer alleen een lichtbron, maar mag ook gezien worden. Zo maakte ik al eens zelf een hanglamp, met een mooie gloeilamp die geen kap nodig had.

stolplampen in je interieur (4)-

En zo viel mijn oog op deze mooie stolplamp met 3 lampen.

stolplampen in je interieur (6)-

En even zonder de stolp: kijk hoe leuk!

De lamp heeft een beton-look en past dus goed in een industrieel interieur. Ik vind zelf de combinatie met de poster van New York prachtig. En ik vind het plaatje helemaal compleet met de kooldraadlampjes. Die heb je in verschillende groottes, maar vind het het mooist als de lamp niet al te groot is.

stolplampen in je interieur (7)-

En zo ziet het er dan uit als de lamp aan is. Mooi he? Dat die draadjes zo goed te zien zijn, daar hou ik van.

stolplampen in je interieur (8)-

Even weer in het daglicht. Ik koos voor 2 lampen, omdat ik het wel leuk vind om een beetje symmetrie op het dressoir te gebruiken. En zo heb je 2 goede lichtbronnen. De grijze kleur past erg goed in ons interieur, en dat het betonlook is, vind ik eigenlijk ook wel leuk. De oude lampen waren RVS en dit oogt toch een stuk minder ‘shiny’.

Als nieuw

stolplampen in je interieur (8)-

stolplampen in je interieur (8)-

Zelfs als de lampen uit zijn, kun je de kooldraadjes heel mooi zien zitten.

stolplampen in je interieur (8)-

stolplampen in je interieur (8)-

En de lampen geven voldoende licht om de woonkamer te verlichten.

Ik ben dus helemaal blij met de nieuwe lampen. Ons dressoir lijkt wel nieuw en kan zo weer een paar jaartjes mee. Nu hoop ik dat ik het dressoir ook netjes kan houden!

Naast deze stolplampen kun je bij Directlampen voor nog veel meer moois terecht. Als je dit toch te industrieel vindt, bijvoorbeeld.

Hou jij van industriele lampen? En wat vind je van de kooldraadgloeilampen?

xx
LoesDit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

2 Reacties

  1. Maaike
    16 maart 2018 / 10:44

    Echt prachtig! Die lampen zijn ook helemaal mijn smaak! Vind ook dat je dressoir zo goed is opgeknapt! Wij hebben in huis ook van die verzamelplekken en ik vind het altijd zo’n positieve verandering als die plekken opgeruimd zijn. Maar op de een of andere manier ontstaat er op een andere plek dan toch altijd weer een opeenhoping

  2. 18 maart 2018 / 08:40

    Ik vind ze erg, erg leuk en ze zouden ook erg, erg goed bij ons nieuwe interieur passen. Je voor-situatie is een feest der herkenning, Loes. En dan heb ik niet eens meer kleine kinderen in huis, kun je nagaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *