Gewoon de week door 11: shoppen bij DM en Lize’s verjaardagsfeest

Gewoon de week door 11: wat schiet het op met 2018 zeg, de eerste 11 weken zitten er al weer op! Het was een beetje een gekke week vond ik. Na de voorjaarsvakantie was ik wel klaar voor wat lente-weer. En nadat we er vorige week even aan proefden, smaakte dat naar meer. Maar helaas kwam er weer een Syberisch beest langs die wat kou bracht. Zaterdag was het gewoon echt niet te doen! Onze week stond in het teken van de voorbereidingen op Lize’s verjaardag (die eigenlijk pas vandaag echt jarig is). En zondag vierden we dat met de hele familie. Feest!
Maandag en dinsdag

Tja, het was weer zover hoor, ik maakte maandag en dinsdag helemaal geen foto’s. Ik werkte die dagen gewoon en er gebeurde dus vrij weinig fotogenieks :-). Dat heb je soms he.

Woensdag

Woensdag is mijn vrije dag en als Lize op school is rij ik met Pepijn naar Duitsland. Het is weer eens tijd om de DM (drogist) leeg te kopen. We komen in het ‘baby-schap’ heel veel verschillende fruitzakjes tegen. Pepijn is nou niet echt een goede eter (understatement van de dag), maar die zakjes vindt hij vaak wel lekker. En als er dan ook nog een leuke leeuw op staat, dan smaakt dat natuurlijk extra lekker. Hij at deze echt binnen 3 tellen leeg. Met rijst dus. Ik was er blij mee en maakte dus een foto om ‘m te onthouden.

Ha ja, de buit. Voornamelijk deo, L’Oreal Men Expert spul voor Ton en douchegel. En ja, dat scheelt dus zo belachelijk veel geld, dat het gewoon loont om er de 80 km voor heen en weer te rijden.

Als Pepijn wakker is van zijn middagslaapje gaan we nog even met Lize naar de kapper. Haar haar werd al zo lang! Het werd tijd dat er een stuk(je) af ging. En nu kan het weer lekker lang groeien.

Donderdag

Donderdag begin ik mijn dag met heerlijke koffie op kantoor in Utrecht. We hebben een event vanavond en vooraf wat vergaderingen op kantoor. Ik kon (gelukkig) met een collega meerijden die me gewoon thuis ophaalde en zo werkte ik de hele dag in Utrecht.

En zo begon ons personeelsevent: met een presentatie. Daarna kregen we heerlijk eten: er stonden overal hele leuke food-wagentjes (net geen food trucks, haha), met allemaal verschillende dingen, heerlijk!

We waren bij de Fabriq in Utrecht, en dat was echt een super leuke locatie. Ik hou van dit soort dingen: hergebruik van oude panden. Prachtig!

Vrijdag

Vrijdag werk ik een halve dag en ’s middags halen we de taart voor Lize’s verjaardag op. Daarna rijden we naar Enschede, want we moesten even een shirtje bij Zara ruilen. Lize moest plassen en dus renden we even bij Hudson’s Bay naar binnen: die openden nog niet zo lang geleden hun deuren in Enschede. De toilet vonden we, en daarna liepen we natuurlijk nog even door de winkel. Ik kon het uiteraard niet laten om deze uitspraak op de foto te zetten.

Overigens was ik enorm verbaasd door het aanbod aan make-up wat ze hebben bij Hudson’s Bay! MAC, Anastasia Beverly Hills, en Urban Decay kwamen zo naast elkaar voorbij. Ik moet hier niet te vaak naartoe: super slecht voor mijn portemonnee!

Zaterdag

Zaterdag zijn we op tijd wakker en terwijl we wachten op de online bestelde boodschappen, maak ik vast een raamtekening voor Lize. Ik kocht de raamtekening hier, en ben er super blij mee! Ik maakte er niet teveel, want het was zo verschrikkelijk koud om die dingen buiten op te hangen en weer weg te halen, bah! Gelukkig was Lize al helemaal blij met dit resultaat.

Er is open dag op het ZGT (Ziekenhuis) en we besluiten er even naartoe te fietsen. Ja fietsen, ja. We wonen echt om de hoek bij het ziekenhuis, maar man, wat was het koud op de fiets!! Het was verschrikkelijk druk binnen en dus maakte ik verder eigenlijk weinig foto’s. Grappig is dat ik toen nog niet wist dat ik ’s avonds wederom in ’t ziekenhuis zou zitten..

Want terwijl Ton naar zijn volleybalwedstrijd is, ga ik nog even de laatste boodschapjes doen met Lize en Pepijn en als we thuis komen, jeukt het litteken van mijn keizersnede heel erg. Dat is wel vaker zo met koud weer, en dus krab ik even. Hetzelfde moment voel ik mijn hand warm en nat worden en zit mijn hele hand vol bloed. Ik schrik dus: er is een ‘bult’ helemaal open en het blijft maar bloeden. Uiteindelijk bel ik even met de spoedpost en ze willen me toch graag even zien.

Mijn vader komt even op Lize en Pepijn passen en ik fiets gauw (weer) naar het ziekenhuis. Het lijkt er op dat er een ontsteking zat die nu goed open is (en schoon) en dus krijg ik een zalf met antibioticum mee naar huis voor de komende week. Hopen dat het snel weer helemaal beter is.

Als Ton ’s avonds thuis is, versieren we het huis voor Lize’s feestje morgen. De letterslinger blijft mijn favoriet hoor.

Zondag

En zondag is het dan tijd voor Lize’s verjaardag! Als de visite er is, is het tijd voor taart (met kaarsjes).

Kijk dan hoe leuk: deze taart is gewoon van de Hema. Hij zag er vooral mooi uit (echt lekker was hij niet: er zit een dikke centimeter botercreme rondom te hele taart, jammer), maar hij staat prachtig op de foto.

En Pepijn voelde zich stiekem ook een beetje jarig, zo schattig! Hij kreeg ook een klein cadeautje (en ook nog van beide opa’s en oma’s), en hij voelde zich echt de koning te rijk.

En Lize was ook helemaal een blij jarig jetje. De taart wilde ze niet eten: alleen de jurk at ze op (die is van witte chocola).

Ha, deze twee blondies zaten heerlijk boefjes te zijn naast elkaar. Ze schelen 2 dagen en kunnen zo leuk samen spelen. <3 <3

En dit meisje was helemaal in haar nopjes.

Ze kreeg een step, en ze liet uiteraard even zien hoe je moet steppen.

Ik maakte pannenkoeken voor de lunch: we deden (net als met kerst) weer wat kleurstof in het beslag en ik mocht me fijn uitleven :-).

Het blijft leuk om vanalles te proberen. Volgende week hebben we het kinderfeestje van Lize en dan mag ik dit nog een keer doen.

Als de visite weg is, kan ik nog even op pad voor een traktatie voor Lize. Ze had cupcakes gekozen, maar bij nader inzien vond ze die toch niet lekker. En ik vond het ook zo stom om iets te trakteren wat ze niet lekker vindt, en dus kocht ik druiven (wel de rode, mama!) en aardbeien en knutselden Ton en ik zo rupsjes nooitgenoeg.

En ’s avonds gaan Lize en Pepijn in bad. Ja, het water is groen! Lize kreeg een vet leuk pakket van SES, waar je ‘soep in bad’ mee kon maken: naast een groene kleurtablet zat er ook een boel (speelgoed)groente in, met pan en vergiet en pollepel. Je begrijpt: ze waren niet uit bad te krijgen!

En zo komt er ook alweer een einde aan week 11. Vandaag is Lize dus eigenlijk echt pas jarig, 5 jaar. Wat een leeftijd he. Soms lijkt het wel gisteren dat ik nog zwanger was. En nu hebben we zo’n heerlijk dametje. 5 jaar mama, wat vliegt de tijd!

Hoe was jouw week? Heb je de Syberische kou overleefd?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *