Gewoon de week door 12: Lize’s kinderfeestje en een ziekenboeg

Gewoon de week door 12: het was een beetje een gekke week. Ik was ziek op Lize’s ‘echte’ verjaardag, maar gelukkig hadden we dat vorige week zondag uitgebreid gevierd. Halverwege de week knapte Pepijn bij de enkels af met een buikgriep die de rest van de week aanhield. Heel zielig, want hij hield echt helemaal niks binnen. Gelukkig voelde hij zich in het weekend een klein beetje beter. Lize’s kinderfeestje heeft hij wel een beetje overgeslagen, maar ik geloof niet dat hij dat zo erg vond. Ik laat je zien hoe onze week was.

Maandag

Als ik maandag wakker word, knalt mijn hoofd zowat uit elkaar van migraine. Het leek me eerst nog een goed idee om toch te gaan werken, maar als ik na het douchen kokhalzend in de slaapkamer sta, kruip ik er toch maar weer in. Gelukkig kan ik de hele dag slapen: Lize gaat naar school en Ton gaat met Pepijn naar zijn ouders. Heerlijk rustig in huis.

’s Avonds knap ik gelukkig een beetje op en zo kunnen we toch nog even een klein beetje stilstaan bij Lize’s verjaardag.

Lize vind het echt geweldig dat haar naam aan de muur hangt (en dat ze het ook nog kan lezen). Lieffie.

Dinsdag

Dinsdag maak ik maar weer eens een foto van de pilea-plantjes in huis. Morgen is er weer VVE en ik stuur een berichtje rond wie ik er nog blij mee kan maken. Mijn ‘baby’s’ zijn al behoorlijk groot en inmiddels komen er weer een boel stekjes bij. Dus tijd om er wat weg te geven!

Als Pepijn ’s middags wakker is gaan we er lekker even op uit. We nemen wat koek en drinken mee voor een ‘picknick’ onderweg. Ik maakte nog wat foto’s met mijn camera, maar die moeten nog bewerkt worden, helaas :-).

Woensdag

Woensdag beginnen we de dag bij de VVE thuis. Daar maak ik eigenlijk helemaal geen foto’s. Na de tijd is het tijd om te gaan stemmen. Dat kan gelukkig heel dichtbij en het is dus zo gebeurd.

Als Pepijn ’s middags wakker wordt, hebben we zin om de tenten op te zetten in de woonkamer. Pepijn wil dan altijd chips, haha. En ondanks dat Lize en Pepijn allebei een eigen tent hebben, eindigen ze altijd samen in een tent. Vet gezellig.

Na het eten heb ik een vet lekker toetje. Nou, ja, niet lekker, wel erg lief.

Donderdag

Donderdagmiddag mag ik naar de neuroloog voor mijn migraine. Ik heb al mijn hele leven migraine en heb ondertussen vanalles geprobeerd om dat te bestrijden. Dat lukte soms aardig, maar de laatste maanden niet (meer). Toen ik vervolgens het artikel in de volkskrant las vorige maand, dacht ik: nu is het tijd om iets te veranderen. Mijn huisarts was nog niet zo happig, maar gelukkig mocht ik toch een afspraak maken bij de neuroloog. En wat een verademing: eindelijk eens iemand die me wel serieus nam en we gaan direct met nieuwe medicijnen beginnen. Binnenkort nog bloedprikken en een MRI van mijn hoofd en dan kijken we weer verder. Ik mag dus na de afspraak direct door naar de apotheek om mijn medicijnen op te halen.

Pepijn heeft sinds gisteren buikgriep en voelt zich helemaal niet lekker. Alles wat hij eet, komt er (ergens) weer uit. Lize gaat ’s avonds in bad, maar het lijkt ons een goed idee om Pepijn uit bad te laten. Hij wil graag op het matje in de badkamer liggen en het duurt nog geen 10 tellen of hij valt in slaap. We leggen hem dus maar in bed en hij slaapt gelukkig lekker verder.

’s Avonds komen ze ook nog van de Dekamarkt. Ik werd eerder vandaag gebeld dat ze vorige week de diepvriesproducten bij de bestelling vergeten waren. Ik dacht al dat ik ze niet besteld had, maar gelukkig was het niet mijn schuld. Als troost kwamen ze het dus alsnog brengen, met een vet grote doos merci en een lief kaartje erbij. Dat kon ik natuurlijk erg waarderen :-).

Vrijdag

Vrijdag is een collega voor het laatst en hij trakteert op Bornse maatjes (deze heerlijke taartjes). Er zijn er veel te veel en dus mag iedereen wat mee naar huis. Dat laat ik me geen twee keer zeggen uiteraard.

Zaterdag

Zatermiddag beginnen we met de voorbereidingen voor Lize’s kinderfeestje.

Lize is helemaal in haar nopjes met alle aandacht en de cadeautjes die ze krijgt.

En zo schattig om te zien hoe iedereen het spannend vond om de cadeautjes te geven.

Er was een goede verdeling: de jongens speelden met de auto’s en de meisjes zaten in de knutselhoek, haha.

We begonnen met het knutselen van een schortje: met textielstiften mochten ze er op tekenen.

En toen iedereen klaar was met tekenen, ging ik aan het bakken met de pannenkoeken. Ik maakte niet zoveel foto’s, omdat ik ondertussen ook nog moest bakken, maar gelukkig maakte Ton er nog 1. Dit waren overigens niet de mooiste pannenkoeken, haha, dat waren toch echt wel de dino’s.

Na het eten heeft iedereen nog energie voor 10 en gaan we dus lekker nog even naar buiten. Gelukkig is het lekker weer en kunnen we op het speeltuintje voor de deur spelen. Ton doet het goed bij de meiden (haha) en er wordt lekker gespeeld. Vlak voor het feestje is afgelopen gaan we nog even naar binnen en dan zit het er al weer op.

Zondag

Vandaag gaan we even winkelen in Enschede, maar wederom voel ik me niet lekker: hoofdpijn, duizelig, niet echt fijn. Als we thuis komen, ga ik dus naar bed en ik slaap nog een paar uur. ’s Avonds eet ik wel wat, maar als we dan naar bed gaan, komt dat er allemaal weer uit. Ik twijfel een beetje of dit migraine is, of dat ik de buikgriep van Pepijn heb overgenomen. Stiekem ben ik ook nog een beetje bang dat het de bijwerkingen van de (nieuwe) medicijnen zijn.

Hoe dan ook voel ik me maandagochtend gelukkig weer wat beter, maar het lukte me dus niet om vandaag Gewoon de week door 12 online te zetten. Gelukkig is dat nu toch gelukt en kun je het alsnog lezen!

Hopelijk hebben we de komende week wat minder zieken en kunnen we wat meer van het lange licht genieten. Fijn he, dat het weer langer licht is?

Hoe was jouw week? Kon je wennen aan de zomertijd?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *