Poetst jouw kind elektrisch? (+ een leuke kortingsactie!)

Hoe lang het precies geleden is weet ik niet, maar ik poets mijn tanden al flink wat jaren met een elektrische tandenborstel. Ooit begonnen met een Oral B (die haast elke nacht aan de lader moest) en sinds een paar jaar met een Philips Sonicare. Voor beiden valt wat te zeggen, smaken verschillen natuurlijk (letterlijk). Toen onze kids tanden kregen, begonnen we met zo’n klein borsteltje te poetsen. Inmiddels moet tandenpoetsen natuurlijk zelf en wat is er dan makkelijker om dat (ook) elektrisch te doen. Poetst jouw kind elektrisch?

Kinderen en tanden poetsen

Tja, als je kind tandjes krijgt, moet je die natuurlijk ook schoonhouden. In het begin lukt dat nog wel aardig: er zijn nog niet zoveel tandjes en als ze dan een beetje op die borstel kauwen raak je alle vlakken in elk geval. Tot het moment daar komt dat je kindje kan praten en ‘zelf doen’ zijn of haar favoriete zinnetje is. Dat handmatig poetsen met een gewone tandenborstel was niet zo’n succes bij ons. Het napoetsen vond ik lastig en ik had niet het idee dat ik de tandjes goed schoon kreeg.

Poetst jouw kind elektrisch (3)-

Toen ik zag dat je al vanaf 3 jaar elektrisch kunt poetsen hebben wij voor Lize heel snel een Oral B tandenborstel aangeschaft. Met Elsa van Frozen natuurlijk, want zo werd het poetsen ineens een stuk aantrekkelijker. Het fijne is dat een elektrische tandenborstel al veel werk ‘zelf’ doet. Je kindje hoeft dus alleen maar alle vlakken van de tanden te raken. En trust me: dat is een stuk makkelijker dan met de hand.

Goedkope opzetborsteltjes

En dan komt er een moment dat de opzetborsteltjes die je bij de elektrische tandenborstel kreeg op zijn. Uiteraard kun je van Oral B genoeg opzetborsteltjes krijgen, maar die zijn toch best aan de prijs. Een tijdje geleden mocht ik goedkope opzetborsteltjes van Voordeligetandenborstels.nl testen en daar was ik voor de Philips Sonicare heel tevreden over. Toen zij vertelden dat ze ook goedkope opzetborsteltjes voor kinderen, werd ik natuurlijk enthousiast. En ook die borsteltjes mocht ik testen. Inmiddels zijn we een paar weken verder en kan ik je ook over de borsteltjes voor kinderen vertellen.

Goedkope opzetborstels voor kinderen voor Oral B

Poetst jouw kind elektrisch (1)-

Ha ja, laten we direct bij het allerleukste beginnen: de opzetborstels voor kinderen voor Oral B hebben allemaal een andere kleur. Nou echt, je kon Lize niet blijer maken, want dit is natuurlijk het allerbelangrijkst :-). Zonder gekheid, de roze/rode is direct in gebruik genomen door Lize. Ook aan de jongens is gedacht: deze 3 overgebleven kleuren zijn ook prima voor jongens.

Poetst jouw kind elektrisch (6)-

De grootte is precies zoals de borsteltjes van Oral B en die passen dus prima in een klein mondje :-).

Poetst jouw kind elektrisch (6)-

Ze passen prima op de elektrische tandenborstel en het poetsen gaat net zo makkelijk als met de originele borsteltjes.

Poetst jouw kind elektrisch (6)-

Ook de haren hebben een leuk kleurtje. Tja, het (kinder)oog wil ook wat!

Goedkope opzetborstels voor kinderen voor Philips Sonicare

Er zijn ook goedkope opzetborstels voor kinderen voor Philips Sonicare. Belangrijk om te weten bij deze borsteltjes is dat ze geschikt zijn voor kinderen van 7 jaar of ouder. As we speak wordt een opzetborsteltje voor de Sonicare voor kinderen van 4-7 jaar getest en gekeurd en de verwachting is dat die ook heel binnenkort online te verkrijgen is.

Ook hier zijn 2 kleurtjes beschikbaar; rood en (licht)blauw.

De haren van deze borsteltjes zijn super zacht en stiekem vind ik het zelf heel fijn om deze borsteltjes te gebruiken :-). Voor gevoelige tanden van papa’s en mama’s dus ook een aanrader!

Voor onze kinderen waren de opzetborstels voor de Sonicare wat aan de grote kant. En dat klopt, want Lize is nog maar (net!) 5 jaar. Die borsteltjes blijven overigens niet ongebruikt in de kast liggen hoor.

Poetst jouw kind elektrisch?

Poetst jouw kind elektrisch (10)-

Lize poetst dus al een tijdje met een elektrische tandenborstel en ook voor Pepijn kochten we vorig jaar (op vakantie in Zweden) een elektrische tandenborstel. Pepijn heeft er 1 met Paw Patrol, en daarvan zijn de opzetborsteltjes inmiddels op. Helaas zijn die niet los te verkrijgen (in NL in elk geval niet) en dus gaan we voor hem den ik ook over op Oral B.

Poetst jouw kind elektrisch (10)-

Zelf vind ik de Sonicare die wij momenteel hebben niet geschikt voor kinderen. Onze oude elektrische tandenborstel had 3 standen qua trilmodus, en de zachtste stand was geschikt voor kinderen. Onze nieuwe tandenborstel heeft dat niet en Pepijn riep dus direct dat het teveel kriebelde.

Wij blijven voor de kinderen dus trouw aan de Oral B en gelukkig hebben we nu alvast genoeg borsteltjes op voorraad!

De opzetborstels voor kinderen voor Oral B kosten € 5,90 (per 4 borsteltjes) en voor de Philips Sonicare € 6,90 (per 4 borsteltjes).

Korting!!

Namens Voordeligetandenborstels.nl mag ik een leuke korting weggeven: Als je in de webshop bestelt, en je vult 10LOES als kortingscode in, krijg je 10% korting op je bestelling! En om het nog leuker te maken: bestel je voor meer dan € 20,- dan kun je code 20LOES gebruiken, voor 20% korting op je volledige bestelling. Zo kun je nog voordeliger een hele voorraad aanleggen. Let op: de kortingscode is geldig tot en met 30 april 2018.

En hoe zit het bij jou in huis: poetst jouw kind elektrisch? En hoe gaat dat?

xx
LoesDit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Ook bevat het een affiliate link, wat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij iets koopt via die link. Beide zaken hebben geen invloed op mijn mening. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

2 Reacties

 1. 1 april 2018 / 07:19

  Wat leuk dat er qua opzetborstels ook rekening wordt gehouden met kinderen. Dat maakt het poetsen net iets leuker. Mbt je vraag: het kind dat nog thuiswoont poetst ook elektrisch. Maar da’s niet je doelgroep denk ik 🙂

  • Loes
   Auteur
   1 april 2018 / 16:50

   Ha, nou, de korting geldt voor iedereen hoor! Dus ook voor dat kind dat nog thuis woont bij jou (of voor jezelf).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *