Goedkope borsteltjes voor de Philips Sonicare

Alweer 2 jaar geleden testte ik de goedkope borsteltjes voor de Philips Sonicare van Voordeligetandenborstels.nl. Ik kwam toen tot de conclusie dat ik ze niet weer wilde bestellen, omdat ik de originele borsteltjes van Philips een stuk beter vond. Laatst werd ik benaderd door Voordelige tandenborstels, en zij hebben niet stil gezeten de afgelopen tijd. Er zijn verbeteringen doorgevoerd in de borsteltjes en ik kreeg de vraag of ik de nieuwe borsteltjes wilde reviewen. Vandaag het resultaat!
Elektrisch poetsen

Tja, dat elektrisch poetsen, daar ben ik al een aantal jaren fan van. Het werkt beter voor mijn tandvlees en ik heb echt het idee dat mijn tanden er schoner van worden. Groot nadeel vind ik wel de kosten die erbij komen kijken. De aanschaf van een elektrische tandenborstel is niet goedkoop, en dan ben je er nog niet. De borsteltjes moeten eens in de zoveel tijd vervangen worden, en die krengen zijn ook nog een x keer zo duur als ‘normale’ tandenborstels.

goedkope borsteltjes voor de philips sonicare (7)-

In 2016 stapten wij over van Oral B naar Philips Sonicare en in januari (2018 dus), kochten wij een nieuwe. (Het werd deze :), en dus hebben we nu allebei een eigen ‘houder’ zeg maar, ook best handig).

Goedkope borsteltjes voor de Philips Sonicare

Wanneer je niet voor de dure borsteltjes van Philips wilt gaan, zijn er tegenwoordig allerlei alternatieven. En die zijn echt een stuk goedkoper, kan ik je vertellen. Bij Voordeligetandenborstels.nl hebben ze tegenwoordig voor de Sonicare 2 soorten borsteltjes: de ‘normale’ maat en de kleine borsteltjes.

goedkope borsteltjes voor de philips sonicare (1)-

De verpakking is verbeterd ten opzichte van de vorige keer: toen had ik de pech dat een van de borstels plat was gedrukt in de envelop. Die is er echt op vooruit gegaan, je voelt al dat het steviger is.

goedkope borsteltjes voor de philips sonicare (1)-

8 borsteltjes dus: 4 groot en 4 klein, daar kunnen we weer een hele tijd mee vooruit. Wat ik zo leuk vind aan deze borstels, is dat ze gekleurde ringetjes hebben. Zo kun je altijd zien welk borsteltje van jou is. Dat hebben de originele borstels namelijk niet (van Oral B dan weer wel).

goedkope borsteltjes voor de philips sonicare (1)-

goedkope borsteltjes voor de philips sonicare (1)-

goedkope borsteltjes voor de philips sonicare (1)-

De borsteltjes bestaan uit groenige en blauwe borstelharen: Ik gok dat de blauwe haren bedoeld zijn om te zien of de borstel is versleten (zoals bij de originele ook het geval is), maar ik heb nog niet ontdekt dat ze ‘slijten’ of terug lopen in kleur (ik gebruik ze nu een week of 4/5).

goedkope borsteltjes voor de philips sonicare (1)-

De haren zijn dit keer heel precies uitgesneden, en ze voelen minder ‘goedkoop’ aan dan de vorige keer. Bij het poetsen merk ik eigenlijk geen verschil met de Philips-borstels: mijn tanden voelen schoon en met het kleine borsteltje kan ik overal goed bij komen.

Conclusie

goedkope borsteltjes voor de philips sonicare (1)-

Ja, er is een boel verbeterd sinds de vorige keer: ik heb het gevoel dat de borsteltjes minder ‘goedkoop’ aanvoelen: de verpakking is steviger en de borstelharen zijn preciezer gesneden. En er zitten ook nog eens stevigere ringetjes binnen in de borsteltjes (niet meer van kunststof, heb ik het idee). De prijs daarentegen is niet gewijzigd, voor 6 euro krijg je 4 borsteltjes thuisgestuurd.

Poets jij ook elektrisch? En koop jij goedkope opzetborsteltjes of ga jij altjid voor het origineel?

xx
LoesDit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Ook bevat het een affiliate link, wat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij iets koopt via die link. Beide zaken hebben geen invloed op mijn mening. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

4 Reacties

 1. Huisvlijt
  16 februari 2018 / 11:05

  Ik wissel het af. Bij de Action kan ik vaak de echte Oral opzetborsteltjes voor een vriendelijke prijs kopen. Maar ik koop ook wel eens het huismerk van de Action.

  • Loes
   Auteur
   16 februari 2018 / 13:18

   Fijn he, de Action. Die doen dat goed met de prijzen!

 2. 16 februari 2018 / 13:39

  Jeetje, dat is echt goedkoop zeg! Ik kende dit concept helemaal nog niet. Ik heb zelf Oral B en vind die dingen ook zo schreeuwend duur haha. Ik sla ze daarom meestal in als ik in Duitsland ben, scheelt ook iets. Maar nog geen 4 voor 6 euro 😉

  • Loes
   Auteur
   16 februari 2018 / 14:53

   Klopt, bij Oral B is dat net zo. Wij wachtten meestal de aanbieding bij Kruidvat af, dan kreeg je ik weet niet hoeveel borsteltjes voor 40 euro. Lang niet zoveel als hier overigens, haha, maar minder duur dan ‘per 2’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *