Nieuwe agenda 2017 | Shoppen

[:nl]nieuwe agenda 2017

Ik wil niet zeggen dat het het hoogtepunt van mijn schooljaar was, maar stiekem was dat natuurlijk wel zo: als de V&D (boehoe..) de schoolcampus-afdeling weer vol had liggen met nieuwe agenda’s was ik er super vaak te vinden om goed onderzoek te doen naar DE agenda voor het komende schooljaar. Inmiddels ben ik geswitcht naar een agenda voor een kalenderjaar, maar dat enthousiasme voor het uitzoeken van een nieuwe agenda is gebleven. Vandaag laat ik je zien welke agenda ik voor 2017 heb gekozen en waarom. Kijk je mee?

Een nieuwe agenda?

Manlief lacht mij ieder jaar weer uit. Hij snapt niet waarom ik nog een papieren agenda gebruik. En ik zelf soms ook niet. Ik denk dat het komt omdat ik dan weer een reden heb om een ‘leuk boekje’ te kopen. Want ik hou ontzettend van leuke boekjes. Om blogideeën in te schrijven bijvoorbeeld. Of gewoon om to-do lijstjes in bij te houden. Beetje jammer dat ik er soms 4 of 5 tegelijk gebruik, want daarmee is natuurlijk het overzicht ook direct weg. Maar anyway, een papieren agenda dus.

Ik kan dus niet goed uitleggen waarom ik er graag 1 wil hebben. Misschien heeft het iets met mijn werk te maken: als ICT-er in salarisland wil ik altijd graag weten hoe het zit met de dagen en weken qua dagen enzo. En het geeft me een beetje overzicht. Oh ja, en het helpt enorm om dingen te onthouden. Als ik iets heb opgeschreven, onthoud ik het gewoon veel beter. Echt waar.

Die digitale agenda gebruik ik overigens ook hoor, maar je moet natuurlijk wel een back-up hebben. En dat heb ik op deze manier.

Voor 2017

..zocht ik er dus weer 1 die aan een aantal eisen voldeed. Vorig jaar kocht ik mijn eerste Moleskine agenda (zie hier). Ik heb me toen laten verleiden door het design. Ik ben FAN van Moleskine, en toen ik zag dat ze een agendacollectie van Star Wars hadden, moest ik gewoon zo’n agenda hebben. Maar ik vond R2D2 toch echt cooler dan een Stormtrooper (sorry niet-Star-Wars-fans…), dus ondanks dat het een dag-agenda was, koos ik die. Ik kreeg een prachtig dik boekwerk, met bijbehorende Star Wars stickers (die ik uit zuinigheid overigens nog steeds niet gebruikt heb, haha), en was toch best wel in mijn nopjes. Ik kon eindeloos lijstjes maken, want elke dag een nieuwe pagina, yay!

Maar toch mistte ik het overzicht. Want was die dag nou maandag of vrijdag, je moest het echt lezen. En eigenlijk was het wel een zwaar ding, met al die pagina’s.. Dus dit jaar vond ik dat het anders moest. Er moest gewoon weer een weekagenda komen. En dan ben ik nog kritisch ook: ik wil een weekagenda met ma-di-woe op de linkerpagina en do-vrij-za-zo op de rechterpagina.

Je zult versteld staan hoeveel agenda’s de donderdag als laatste dag op de linkerpagina hebben staan (snap je nog wat ik zeg?). Dat vind ik dus zo irritant. Ik kijk dan altijd verkeerd qua dagen. En ik heb heel veel leuke agenda’s te zien die om die reden afvielen.

Kosten

Toen kwam daar het ‘budgettaire issue’ bij, want is een agenda het nou waard om minsten 25 euro voor te betalen? Tja.. Gewetensvraag natuurlijk. ‘Want hij is echt wel heeeeeel erg leuk’. Tot ik bij de Hema liep en een superleuk exemplaar tegenkwam, voor, jawel, 4 euro!! *insert engelengezang*

nieuwe-agenda-2017-1

Een mooie blauwe met een ringband en een elastiekje, en vooral: niet te groot.

nieuwe-agenda-2017-2

En wat ik van de Hema zo leuk vind zijn die geweldige insteekhoezen overal. Als ik de voorkant bijvoorbeeld een keertje zat ben, dan doe ik er gewoon een ander kaartje in (bijvoorbeeld met stickers van Star Wars, want die moeten toch op, hahahaha).

nieuwe-agenda-2017-5

En zoals ik zei de indeling zoals op de foto, met donderdag de eerste dag rechts, jeej! (Hema, willen jullie dit pleaeaeaeaeaease NOOIT veranderen?

nieuwe-agenda-2017-6

En voldoende ruimte voor notities.

nieuwe-agenda-2017-7

En een beetje lastig te zien op de foto, maar links ligt de pen dus onder zo’n leuke insteekhoes. Daar kun je dus allerlei leuke dingen in bewaren zoals bonnentjes of foto’s.

Het rechter gedeelte is van karton en ook daar kun je wat in bewaren, het is een soort zakje.

DUs, kom maar 2017

nieuwe-agenda-2017-3

Ja, ik ben er helemaal klaar voor! Kom maar op met dat nieuwe jaar. Ik heb mijn naam en adres er stiekem al ingeschreven…

Heb jij al een nieuwe agenda voor 2017? Of doe jij niet aan papieren agenda’s? En aan welke voorwaarden moet jouw agenda voldoen?

xx
Loes

Save

Save
Save[:]

4 Reacties

 1. 3 november 2016 / 08:20

  Mooi overzichtelijk! Toen ik nog werkte gebruikte ik ook altijd een agenda. Nu minder, want schrijf het altijd op de kalender. Heb trouwens wel een mooie ( vind ik zelf ) kostte mij ook ruim 80 euro! Van Kiki . Nu ligt hij in dde la, maar kan hem zo weer vullen…

 2. marjolein
  3 november 2016 / 17:19

  Ik gebruik tegenwoordig m’n telefoon. Was er altijd heel anti over, want agenda’s zijn zo leuk en persoonlijk en bla bla, maar ik raak ze kwijt. Dus dat is uiteindelijk het doorslaggevende argument gebleken om toch maar over te stappen op m’n telefoon 🙂

  • Loes
   Auteur
   4 november 2016 / 14:23

   Hahaha, ja, dat is inderdaad een goed argument 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *